Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi?

Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi?

sule79
hayırlı akşamlar,,
benim oturma odamın duvarında kayınvalidemin fotoğrafı var,,eşimin annesi seneler önce vefat etti,,kimi kişiler bunun yanlış olduğunu,o kişiye bunun azap olduğunu söylediler,,doğrumu?şimdiden Allah razı olsun.


Yorum: Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi?

Omer Faruk
Sevdiğiniz insanların resimlerini tapınma amacı olmadığı müddetçe kullanabilir, duvara asabilirsiniz. Namaz kılanların önüne gelecek şekilde yerleştirmeyin yeterlidir.

Okudunuz mu?  Evlendikten sonra bir Talak alınabilir mi?

Rüya İslamda DELİL değildir. Dolayısıyla rüyaları kendinize bağlayıcı unsurlar olarak görmeyin. Öbür dünyaya intikal etmiş birisinin bu dünyaya mesaj vermesi mümkün değildir. Bu aşırı sevginizin neticesi olarak meydana gelen rüyalardır. Eğer bu mümkün olsaydı Rasulullah bugün rezil duruma düşmüş müslümanların rüyasına girer onları aklıbaşında azarlar ve yol gösterirdi. Bu peygamber için bile mümkün olmadığına göre sıradan insanlar için hiç mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Kadının nikahı düşen erkeklerle aynı ortamda oturması

Selametle.


Yorum: Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi?

Kayıtsız Üye
hayırlı günler
rahmetli ablam 2003 yılında vefat etmişti.aradan 11 yıl geçtikten sonra komşumuzun kızının ruyasına girip evimizde bulunan yaşam ünitesine üçlü çerçeve ile diğer ablam ve benim kendisinin de bulunduğu resim koymamızı bizi orda görmek istediğini söylemiş ve ben çok mutluyum üzülmesinler diye belirtmiş.rahmetli ablamın fotografları 11 yıldır evimizin her yerinde çerceveli olmak üzere asılı.hatta salonda ki resmi üç boyutlu olmak üzere büyük. size sorum şu olucak 11 yıl sonra üçlü çerceve ile fotograf koymamızı istemesi olan fotografları kaldırmak mı gerekir? yok sa diğerleri kalıcak şekilde üçlü çerceve alıp koymak mı doğru olur lütfen cevabınızı canı gönülden bekliyorum
hayırlı günler şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cennette her istediğimiz kabul oluyor mu ?

Yorum: Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi?

Kuldurdileyen
Ablanız kendisine hiç fayda vermeyecek şeyi neden istesin? Fırsat bulsa size niye gelmesin? Kuran kursuna para verin, hayrıma çeşme yaptırın gibi şeyler söylese neyse. Bu resimden medet umma kulların uydurduğu dinlerde var sanıyordum. Ben mi yanılıyorum? Siz mi bir şeyleri manuple etmeye çalışıyorsunuz anlamadım? Ablanızı seviyor, onun için iyi bir şeyler yapmak istiyordunuz neden bir başkasının rüyada bir şeyler görmesini beklediniz. Resimde çerçeve resmi korur sizi yahut ölmüşlerinizi değil. "Çok mutluyum, üzülmesinler" bunlar gaybı bilgilerdir anlamadım bu sorular hep ya televizyon izleyip kulların uyduruduğu dinlere inanların sorusu bu sabah üst üste geldi anlayamadım ne oluyor?

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim 'de 'Venhar' kelimesi geçiyor mu ? Geçiyor ise hangi sure ve kaçıncı ayettedir ?

ölen kişinin resmini asmak günah mı, ölen kişinin resmi duvara asılır mı, ölünün resmini asmak

Bu kategoride yer alan Günah işlememenin, Günahtan uzak durmanın sevabı varmıdır? varsa nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölmüş kimselerin resmini duvara asmak caiz mi,resmin asılması ölüye azap verdirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.