Anasayfa
3 Ekim 2022, 12:40
sizden96
Abone

Güsül abdesti alamıyorum

Güsül abdesti alamıyorum

girdaphasan
merhabalar,

arkadaşlar başımdan ameliyat oldum şuanda dikişler var. Gusül abdesti alamıyorum napmam gerekir. Namaz abdesti alabiliyorum. Namaz abdesti alsam olur mu ?


Cevap: güsül abdesti alamıyorum

imamhatipli42
Kardeşim su değdiğinde zarar görmeyecekse meshedersin eğer su değdiğinde zararı olacaksa başını yıkamadan gusül abdestini alırsın.

Okudunuz mu?  Kıyafet temizliği

Cevap: güsül abdesti alamıyorum

nurya
evet kardeşim başını mesh edersin ancak gövdeni güzelce yıkarsın ve de niyetini edersin biliyorsun bizim dinimizde niyet çok önemlidir amellerimiz niyetlerimize göredir


Gusül abdesti alamıyorum

pismanımm
gusül abdestini 1 saatte alıyorum normal süresi kç dkkadır ???

Okudunuz mu?  İlim öğrenmek farz mıdır

musab
gusülün süresini soranıda ilk defa görüyorum


Tolga0506
Herkese merhaba acil bir sorunum var ben cünüp oldum ve yarın futbol maçım var. Gusül abdestini yarın saat 17:00 ‘ye kadar alamam ne yapmalıyım?


imam
Hemen gusül alman farzdır, bir maç için farz namazları kaçırmak ve cünüp kalmak büyük günahlardandır

Okudunuz mu?  Kola içmek harammı?

Tolga0506
Hayır öyle demek istemedim, yarın zaten okula gideceğim okulda futbol maçım var. Cünüp olmam maçtaki ve yarın ki işlerimin rast gitmesini engeller mi?


imam
Allah rızasına uygun olmayan hayatta bereket olmaz, zarar görebilirsin


Tolga0506
Peki başarımda bir sıkıntı olabilir mi?

Okudunuz mu?  Sevdiğimi Ona Yarın İlk Fırsatta Söylemek İstiyorum.

imam
Bereket olmaz demek başarı olmaz demektir


vekil kim?
başarınla alakalı bir şey değil takva ile alakalı bir şey sen şimdi abdestsiz gitmeyi o vakit namazlarını kaçırmayı dert edinmiyorsun da maçta başarısız olurmuyum onu dert ediniyorsun o başarını etkilemez kardeş etkilemez de başka neyi etkiler sen onları düşün istersen

Okudunuz mu?  Kuran okurken arada nefes almanın hükmü nedir?

BinBaşı
Ya arkadaşlar lütfen yardım edin. Şu an ağlayarak yazıyorum. Ben gusül abdestinde burnuma su veremiyorum. Arkadaşlar burnuma suyu sağ elin avucu ile değil de iki elimin avucuyla versem olur mu lütfen yardım edin. Çok zor durumdayım. Banyo yapmaktan sıkıldım.

Okudunuz mu?  Bir sıkıntım var fakat biraz garip tam anlatamadım

Ahmet28
Olabilir neden olmasın. Sağ elle vermek sünnettir. Ama burna mutlaka verilmelidir. İster sol elle, ister sağ elle, ister de iki elle.


Kayıtsız Üye
Once bir niyet et. Agzini burnunu kulagini Boynundan asagisini yika.basini meshet ama elin çok islak olmasin.onemli olan niyet.boyle yapamiyorsan namaz abdesti al.Allah seni biliyor:-)

Okudunuz mu?  Adalet ve Eşitliğin Arasındaki Fark - Kısaca

Kayıtsız üye
Selamunaleyküm benim bir sorum olacakti. Ben şehvetlendim ve tualete gittim kilotumda beyaz parlak bir leke gördüm 1-2 damla gusül abdest gerekirmi ?


arifselim
Aleykum selam. Meni şehvetle çıkar. Mezi ile meniyi karıştırmak mümkün değildir. Meni beyaz ve yoğundur eğer bu değilse cünüp olmazsın.

Bu kategoride yer alan Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsül abdesti alamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.