Anasayfa
18 Ekim 2021, 0:59
ibadetler
Yönetici

Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm.

Bilmek istediğim, abdestsiz olduğum zamanlarıda Allah zikrini yapabilirmiyim ?


Cevap: Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

DinimiSevdim
Allah ne diyor : " BENİ HER AN ANIN. " o zaman abdestsiz de olsa anacaksın.
Ancak abdestli zikir çekmek ALLAHa daha sevimlidir.


Cevap: Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

islamyolu
kardeşim abdestsiz Kurana dokunamazsın.

Abdestsiz Ezberindeki süreleri okuyabilirsin.

Cünüplü halde isen Dua ayetlerini okuyabilirsin ve zikir çekebilirsin.


Cevap: Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

ebediyyetyolcusu
uzun bir zamandan sonra merhaba…..:)

Kardeşim RedveKabul@

Abdestsiz Kuran okumakla neyi kasdediyorsun ezbere demek istedin herhalde ?!

Okudunuz mu?  Esmaül Hüsna faziletleri(5)

Ona (Kuran’a) temizlenenlerden başkası el süremez. (Vakia Suresi 79)

Zikirden benim kasdım Allah, Allah diye 5000 kez zikretmek. Abdest sorunum oluyor mide ve bağırsak rahatsızlığından dolayı.

Ancak namazlardan sonra SubhanAllahi ve bir hamdihi diye 100 kez tekrar ediyorum, size tavsiye ederim sevabı ve fazileti büyüktür.

Manası: "Allah’ım seni noksan sıfatlardan tenzih eder sana hamd ederim"


ersin52
Abdessiz zikir yapabilirsiniz abdesli olursa daha etkili olabilir yadi şeytanın vesvesesi başarısız olur uyuma hissi biraz daha düşer 70 bin la ilahe illalalah çekip ölmüş yakınınız vesayre akraba ğibi kişilere bağışlarsanız cehennem azabında ıse kurtarma şansınız var yükünü azabını hafifletirsiniz inşAllah

Okudunuz mu?  Ali İmran Süresini Okumanın Fazileti/sevabı (Ali İmran süresi ile ilgili hadisler )

şair_baba
kardeşim zikir Allah’a seni yaradana yaklaşmaktır her zaman zikir yapabilirsin yanlız abdesli iken yapılan zikrin yakınlaşama açısından daha çok ehemmiyeti vardır zatem bir müslüman her zaman abdesli gezmesi daha çok sevaptır.


ebediyyetyolcusu
"bir müslümanın herzaman abdestli gezmesi çok sevaptır"…peki, Bağırsakların da gaz yaparsa her zaman abdestli gezebilirimisin ?….:)


karadamlalar
"abdestli gezmek çok sevaptır" ın kaynağı nedir? bir kişinin kendini haramlardan ve nefsin malayani isteklerinden alıkoyması adına abdestli dolaşmayı bir adet haline getirmesi güzel olabilir, fakat sağlığa da zarar vermemek lazım. soruya gelince cünüpken dahi zikirler yapılabilir, hatta ezberden ayet okunabilir. fakat mushaftan okumanın meşru oluşu ihtilaflıdır.

Okudunuz mu?  Yasin Suresi'ndeki sırlı müjdeler nedir?

ebediyyetyolcusu
"Abdest müminin silahıdır"
konuyu neden açtım ? sağlık problemim var ondan.. Allahı zikretmek elbette ibadetlerin en büyüğüdür fakat her zaman abdestli olmak her insan için kolay değildir. Bu yüzden abdestsiz olduğumuz zamanlarda da Allah’ı zikredebilirmiyiz ?


Allahde yeter
tespihte zikirde cekebilirsin.


termal
Bence de yapılabılır..Nitekım ben Hz Veysel Karane zikrini 6 aydır yapıyorum…Ve hayatımda bır suru guzellıkler yaşadım…


Kayıtsız Üye
la ilahe illAllah 70000 defa okumaya başladım fakat 28000 bine geldigimde la ilahe illah mı sadece yoksa la ilahe illAllah Muhammedun rasulullah 70000 kez okunacak

Okudunuz mu?  Bir ALLAH Dostunu Ziyaret Etmenin Faydası

Kayıtsız Üye
70 bin defa okunan la ilahe illAllah mı yoksa lailahe illAllah Muhammedun rasulullah mı olacak


imam
abdestsiz zikir yapılır dini bir sakıncası yoktur


Kayıtsız Üye
Allahı anan her erdem abdest almalıdır.temiz olmalıyız.Allah ile bir ilişki içinde iken abdest alsamı sorusu bile çok saçma.seni yoktan vareden için abdest almak çok zor değil.


Kayıtsız Üye
Abdestsiz kur an okunmaz buyuk gunahtir


Kayıtsız Üye
Abdestsiz nasıl Kur’an okunur kim söylüyor nerden uyduruyorsunuz bunları abdestli olmaya ancak mümin dikkat eder.Abdest yaptığın fiile olan saygının timsalidir ayrıca hep temiz olmanın gostergesidir

Okudunuz mu?  Cuma günü için Güsledenin (yıkanan) sevabı

Kayıtsız Üye
1 – Örgü örürken, la ilahe illAllah diyorum caiz mi?

2 – yalniz Allah Allah Allah diyerek zikir yapmak hakkinda bir Delil varmi ögrenmek istiyorum


arifselim
1- Örgü örerken her türlü zikir veya duaları okuyabilirsin bu caizdir hemde çok sevaptır.

2- Esmaül hüsnayı anmak hakkında hem ayetler hemde hadisler vardır. Allah ismi de esmaül hüsna içinde en büyüğüdür.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum Abtest muminin. silahi degildir güzel kardesim dua ve sabir muminin en buyuk silahidir..dua kuranda furkan suresinde ehemniyet die gecerken sabir ise muratlara ve isteklere kavusulucagini Sabredip güzel is yapablara mujde olarak hem dunya hemde ahiret kazabcindan bas eder genel olrak…onun için bir muslumanin silahi abdest degildir…abtest bir nurdur temizlenmedir bu temizlenme sadece maddi değil gunahlarinda goturdugu manevi bir temizliktir…nurdur…abtest su ile alindigi için seytn cinler vesvese veremez. Sebebi ise atesden yaratilan varlklar suya dayaniksizidir bunun için abtestli duran kimseler durayanlara gore vesveselere açıktir..bu yuzdendirki abtest…manevi ilacın kilididir aldikdan sonra kapi acilir ordan iceriye girdiginde iatedigin receteyi alabilirsin en iyisi namaz kılmaktir en lezzetliside kuran okumaktir…kisacasi abtest…besmele gibidir…manevi boyuta manevi acidan gecisi rahat yapabilmektir…vesselam….

Okudunuz mu?  Furkan süresinin fazileti

Kayıtsız Üye
Apdessiz derken aćıkca sorayım adetliyken tesbih çekilirmi


arifselim
Namaz abdesti veya gusül abdesti olmadığı halde tesbih çekilebilir. Dolayısıyla da adetliyken de tesbih çekilebilir ve dualar edilebilir. Haram olan ise cünüp olarak bir namaz vaktinden fazla kalmaktır.


Kayıtsız Üye
Merhaba .. Benimde gaz problemim var . Vucudum gaz yapiyor ve Yurt disinda yasiyorumHer zaman abdest alamiyorum burada yer kisitliligi var . Abdestsiz Zikir yapabilirmiyim. Kitaptan sure okuyabilirmiyim. Yasin suresini belki okuyamam ama küçük sureleri okuyabilirmiyim.

Okudunuz mu?  Teğâbün, Talâk Ve Tahrîm Sûrelerinin fazileti ve ilgili hadisler

arifselim
Merhaba. Geçmiş olsun. Abdestsiz iken her türlü zikri okuyabilirsin. Kuranı kerime dokunmamak şartıyla namaz abdesti olmadan onuda okuyabilirsin. Abdestsiz kurana sadece dokunmak haramdır ama okumak yasak değildir.


Kayıtsız Üye
Abdestsiz iken SübhanAllah, Elhamdülillah, Allahuekber bunlar Allahu teala nın En sevdiği zikirler abdestsiz çekilebilir.

Okudunuz mu?  İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak şu üçü bundan müstesnadır

Kurban
Bağırsak ve mide sorunu, ehli iman bir hekim tarafından tespit edilmişse zaten özürlü muamelesi görürsün ki, bu da iki vakit arası her vakit abdest almak kaydıyla, herşeyi yaparsın demek.


Kayıtsız Üye
kardeşim ben de o zikre başladım daha bir haftadır. abdestsiz oluyorum ben de.bu zikri yaparken huşu beynimizde ilahi düşüncenin olması önemli mi? ya beni hep uyku basıyor. çünkü sabah kalkınca gece uyumadan yapıyorum belki de ondandır.bunun bir mahzuru var mı acaba yaptığın için sormak istedim

Okudunuz mu?  Müezzinin Sevabı

HALVET
99 kez LA İLAHE İLLAH deyin 100. de yani her 100. seferde Muhammedün Resulullah diyerek yapabilirsiniz


Kayıtsız Üye
Abdestsiz olduğumuzda Allah’ın isimlerini çekebilir miyiz çok zor bir durumda iken dilek için


Ensar
Allah cc isimlerini abdestsiz halde okuyabilir ve Allahın adı ile duada bulunabilirsiniz. Cünüplü halde iseniz Allah’ın isimlerini dua ve zikir maksatlı olmak üzre yine okumanızda dile getirmeniz de herhangi bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Gençler İbadetle Nurlanır...

Sirca
Her 100.de sonuna Muhammeden rasulllah eklenir


abdestsiz zikir çekilir mi, abdestsiz tesbih çekilir mi, abdestsiz zikir yapılır mı

Bu kategoride yer alan Cuma günü duaların kabul edileceği saat başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.