Anasayfa
12 Nisan 2022, 17:47
sizden91
Abone

Uçakla yapılan yolculuklar da seferi sayılır mı ?

Uçakla yapılan yolculuklar da seferi sayılır mı ?

Ravza Sevdam
Muş’ tan İstanbula uçakla gideceğim.Seferi sayılır mıyım. Namazımı 4 rekat mı kılmam lazım yoksa kısaltıp 2 rekat mı kılayım.yardımcı olursanız sevinirim.


Yorum: Uçakla yapılan yolculuklar da seferi sayılır mı ?

arifselim
Seferilikteki hükümler müslümanlar için kolaylık olarak ihsan edilmiştir. Günümüzde çeşitli araçlarla eskiye nazaran çok daha büyük kolaylıklar meydana gelmiş olsa bile aynı şekilde seferilik hükümleri geçerlidir. Araba, otobüs, tren veya uçakla seyahat edilmiş olsa bile aynı şekilde seferiliğin kolaylıklarından istifade edilebilir. Hanefi mezhebine mensup isen namazlarını kısaltman vaciptir. Yani 4 rekatlı namazları iki olarak kılacaksın.

Okudunuz mu?  Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed kema salleyte ala ibrahime

uçakla yolculuk seferi sayılır mı

Ravza Sevdam
Bu durum da Şafi olduğum için kısaltmama gerek yok o zaman .Her zaman ki gibi oraya gittiğimde de 4 rekat şeklinde kılmaya devam edecem.

Uçakla yapılan yolculukta da seferi sayılıyormuşsun yeter ki 90 km geçsin dedi Nihat Hoca ve namazları da kısaltarak kılabiliyormuşum.

Okudunuz mu?  Babama edilen beddua hakkında

uçakla yolculuk seferi sayılır mı

Kayıtsız Üye
Bir avrupa ülkesinden uçakla türkiyeye gitmek seferi olurmu? Yani o gün oruç tutulmasa günah olurmu?


arifselim
Uçakla olsun araçlarla olsun 90 km yi geçen yolculuklarda seferi hükmüne girilir. Oruç konusunda ise eğer zorluk olmayacaksa tutmak daha faziletlidir. Ama tutmak istemeyenler için izin vardır.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen sıvı

uçak yolculuğu seferi sayılır mı, uçak yolculuğunda seferi olunur mu, uçakla yolculuk seferi sayılır mı

Bu kategoride yer alan Namaza Yanlış Niyet Edip Devam Etmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uçakla yapılan yolculuklar da seferi sayılır mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.