Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:44
missa94
Abone

Zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek gerekmi

Zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek gerekmi

Kayıtsız Üye
hocam zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek gerekmi şimdiden teşekkürler


Cevap: zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek

Ercan
Zevk suyu yani mezi abdesti bozar, namaz için abdest almak gerekir. Ancak guslü bozmaz. Mezinin bulaştığı yeri yıkamak gerekir.

Okudunuz mu?  Kuran kursu hocalığı için nasıl bir yol izlemeliyim?

Mikdâd b. el-Esved’den nakledildiğine göre, Hz. Ali ona şöyle buyurmuş: Ben Hz.Peygamber (s.a.s)’ın damadıdır. Onun için O’ndan utanıyorum. Sen O’ndan sor. Bir adam hanımı ile şakalaşırken idrar yolundan mezi gelirse, ne yapmak gerekir İtikdâd; bu durumu Hz. Muharnmed (s.a.s)’e sordum, aşağıdaki cevâbı verdi, demiş:
"Herhangi birinizin idrâr yolundan bu şekilde mezi gelirse, avret yerini (zekerini) yıkasın ve namazı için abdest alsın " (İmâm Malik, el-Muvaıta, Tahare, 53; Buharî, Gusl, 13; Müslim, hayz, 4; Ebu Davut, Tahare, 82).

Okudunuz mu?  Yabancı birine (karşı cins) Hediye vermek ve almak caiz mi?

zevk suyu abdesti bozar mı, zevk suyu abdest bozarmı, mezi geldiginde sürekli iç çamaşır degistirmesek olur mu

Bu kategoride yer alan Allah beni kapısından attı çok mutsuzum ne yapayım nasıl mutlu olurum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zevk suyu denilen sıvı abdest bozarmı ve herseferinde iç çamaşırı değiştirmek gerekmi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.