Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:17
sizden8
Abone

Ailem namaz kılmamı istemiyor

Ailem namaz kılmamı istemiyor

wolfteam99
Ailem namaz kılmam için yaşımın erken olduğunu söylüyor(yaşım 13).Ama ben namaz kılmak istiyorum.Nedeni ise bizim tanıdığımızın oğlu sürekli namaz kılıyormuş,iletişimi çok azmış,bir odaya kapanıp orada duruyormuş.Bir de ailem dinle uğraşanların kafayı yediğini düşünüyorlar ve bu düşünceden vazgeçmiyorlar.Ne yapmalıyım çok ısrar ettim ama 1 hafta daha kılıp bırakmam söylendi ne yapmalıyım ?


Cevap: Ailem namaz kılmamı istemiyor

Jıhad
Allah yardımcın olsun ailene anlayış versin

Kardeşim kimse din ile uğraşmakla delirmez bunu ailene güzelce anlat sahabiler Rasulullah o halde en büyük deliler olurlardı (haşa) bunu söylemek çok yanlış ölüm küçük ya da büyük tanımaz namaz kılmanın senin için ve ailen için ahirette çok iyi olacağını anlat ve onlar sana işkence etme durumuna dahi gelseler namazını bırakma ki böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum çok baskı uygularlarsa banyoda bulduğun temiz yerlerde kıl asla terk etme eğer seni buna zorlarlarsa onları üstlerine alacakları vebal ile ahiretteki hesap ile tehtid et

namaz ile ilgili şu ayetleri göster:

1)Rabbim beni namazında sürekli kıl soyumdan olanlarıda.Rabbimiz duamı kabul buyur.(İbrahim suresi 40)
2)Namazları ve orta namazını(üstlerine düşerek titizlik göstererek)koruyun ve Allah’a gönülden boyun eğiciler olarak(namaza)durun(bakara suresi 238)
3)Onlarki Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir;kendilerine isabet eden musibetlere sabredenler,namazı dosdoğru kılanlar ve rızık olarak verdiklerimizden infak edenlerdir(hac suresi 35)
4)İman etmiş kullarına söyle:alışverişin ve dostlugun olmadıgı o gün gelmezden evvel dosdogru namazı kılsınlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak etsinler(İbrahim suresi 31)
5)Ehline(ümmetine)namazı emret ve onda kararlı davran.Biz senden rızık istemiyoruz biz sana rızık veriyoruz sonuçta takvanındır(Taha suresi 132)
6)Allah Resulu(sav)buyurdularki: Namaz dinin diregidir .Kim namazını kılarsa dinin direwgini dikniş olur.Kimde namazını kılmazsa dinin diregini yıkmıs olur.
7)Allah resulu (sav)buyurdularki Allah’ın en çok sevdiği amel vaktinde kılınan namazlardır
8)Onlarki yeryüzünde kendilerini yerleştirir iktidar sahibi kılarsak,dosdogru namazı kılarlar,zekatı verirler,magrufu emrederler,münkerden sakındırırlar.Bütün işlerin sonu Allah’a aittir.(Hac suresi 41)
9)Sabır ve namazla yardım dileyin bu şüphesiz husu duyanların dısındakiler için agır (bir yük)dır.(Bakara suresi 45)
10)Suçlu-günahkarları;Sizi su cehenneme sürükleyen-iten nedir?onlar biz namaz kılanlardan değildik dediler.(müdessir suresi 43)
11)Peygamber(sav)buyurdularki;namaz dinin diregi, müminin miracı, cennetin anahtarı ve gözümün nurudur.
12)Sana kitaptan vahyedileni oku ve namazı dosdogru kıl gerçekten namaz çirkin utanmazlıklardan alı koyar.Allahı zikretmek ise muhakkak en buyuk (ibadet )tur.Allah yaptıklarınızı bilir(ankebut suresi 45)
13)Gerçekten ben Allah’ım benden baksa ilah yoktur;su halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdogru namaz kıl(Taha suresi 14)
14)Onalar gaybe inanırlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler(Bakara suresi 3)
15)Ey iman edenler Sabırla ve namazla yardım dileyin.Gerçewkten Allah sabredenlerle beraberdir.(Bakara suresi 153)
16)Ey Meryem Rabbine ibadet et;secdeye kapan (onun huzurunda)egilenlerle beraber sende egil(ali imran suresi 43)
17)De ki:Şüphesiz benim namazım ibadetlerini dirimin ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ın dır.(Enam suresi 162)
18)Onlar namazı dosdogru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler(enfal suresi 3)
19)Nerde olursam(olayım)beni kutlu kıldı ve hayat sürdüğüm müddetçe bana namazı ve zekatı emretti(Meryem suresi 31)
20)Dosdogru namazı kılın ,Zekatı verin ve elçiye itaat edin umulurki rahmete kavusturulmus olursunuz

Okudunuz mu?  Dua ömrü uzatır veya kısaltır mı?

sahih mi bilmiyorum ama bir de şu hadise var
Namaza yetişmek için koşan bir çocuğa .Ömer(RA) ‘Sen daha çocuksun bu kadar telaş etmene gerek yok sen daha çocuksun namaz sana farz değil’ demişti de çocuk cevap vermişti:
‘Amca, amca! Bu işin büğüyü küçüğü olur mu? Daha dün mahallemizde bir çocuk öldü.
Üstelik benden de küçüktü. Ölüm denen gerçeğin büyük küçük ayırdığı yok.

Okudunuz mu?  Yalan söylemenin kefareti

Cevap: Ailem namaz kılmamı istemiyor

Saif Al-Din
Allah senden razı olsun, yar ve yardımcın olsun.

Benim yaşadığım şeyleri benden 7 yaş daha önce yaşıyorsun 🙂

Namaza başla kardeşim, o konuda kimse seni üzmesin. Kimsenin sana namaz kılma demeye hakkı yok.

İlk başta bana da şimdilik kıl, sonra bırakırsın, işe başlayınca nasıl kılacaksın ki, bak böyle devam edersen bırakamazsın ( sanki bırakmak isteyen vardı da) gibi şeyler söylediler. Ben devam ettim Allah’ a şükür. Sen de devam et, alışacaklar.

Okudunuz mu?  Deizm inancı nasıl çürütülür?

Onlar " dinle uğraşanlar kafayı yiyor" diyorlar demek. Halbuki din, yolunu kaybetmiş insanlar için tutunacak bir daldır bence. Çoğu namaz kılmayan insanda da, sosyal bozukluklar, içine kapanıklık, iletişim problemleri var, bunun için dini suçlamaları doğru değil ki. Hem sen o tanıdığın oğlu da değilsin. Onun gibi olacağını nereden çıkarıyorlar ?

Sen namazına da, ailenle iyi iletişime de devam et.
Onlarla inatlaşma, ama namazdan taviz verme. Onlarla iyilik ve güzellikle konuş ama namazını da kıl.

İşin çok zor değil, sen namaz kıldığında ilk başta birazcık soğuk davranabilirler, ya da ters davranabilirler. Sen de onlara öyle davranma sakın. Yoksa senin bu hallerini de dinden bilip iyice soğurlar.

Ben ilk başta atara atar gidere gider yaptım, öğrendim ki doğru değilmiş. Allah yardımcın olsun


Cevap: Ailem namaz kılmamı istemiyor

Jıhad
ALLAH samimiyetini artırsın kardeşim sakın taviz verme ailenin senin üstünde bu gibi Allah’ın emrettiği konularda karışma hakkı yoktur onlara şöyle de siz ne zaman uyumayı yemeyi içmeyi bıraktınız bende o zaman namazı bırakırım namaz bu saydıklarımdan kat kat önemlidir oysa


CeyhuN_
Peygamber efendimizin hadisine göre çocukların 10 yaşında namaza başlaması gerek. Annenler birkaç Hadis-i Şerif okumalı.


Galus
< Ailem namaz kılmam için yaşımın erken olduğunu söylüyor(yaşım 13)Ama ben namaz kılmak istiyorumNedeni ise bizim tanıdığımızın oğlu sürekli namaz kılıyormuş,iletişimi çok azmış,bir odaya kapanıp orada duruyormuşBir de ailem dinle uğraşanların kafayı yediğini düşünüyorlar ve bu düşünceden vazgeçmiyorlarNe yapmalıyım çok ısrar ettim ama 1 hafta daha kılıp bırakmam söylendi ne yapmalıyım ? >
yaşınız namaz kılmanız için en uygun yaş ve hatta geçmekte…Hayret edilirki ailenin namaz kılmak için teşvik edeceğine,sevineceklerine maalesef bu tür düşünce ve uygulamalarla çocuklarına namaz kılmamak için her yolu deniyorlar,be kardeşim Hz Ali ra 9 yaşında rasule tabi olunca küçük değilmiydi herkeste biliyorki o çağda kendini islama adamak ne kadarda zordu o zamanın şartlarıyla medinenin çocukları mekkenin rasulün etrafındaki çocuklar namaz kılıyorlarda neden bizler kılmayalım. oğlunun belki günde 3 vakit namaz kıldığını gören aileler hemen kafayı yemekle yaftalamaktadırlar Allah ıslah etsin.

Okudunuz mu?  Ay-yıldız ve ebced

bakın sizlere Hz Ömer ra in Halifetliği sırasında yaşanan bir olayaı aktarayım,
Günlerden bir gece sabah vakti ezan saati geldi ve çattı yaşı küçük bir çocuk koşarak gecenin bir vakti hızla gitmekte küçük çocuğun önüne atılan Hz Ömer ra.çocuğu durdurur ve ey çocuk senin bu saatte bir başına ne işin var buralarda git uyu der ,çocuk: Ey Ömer ben namaza gidiyorum benim yarın ölmeyeceğimi garanti edebiliyormusun der ve çocuk yoluna devam eder.Hz Ömer ra ogünden sonra saçımda bir tel ağardı beyazladı der ve hep düşünür dururdu… sen namazını terk etme kardeşim devam et her ne kadar seni engelleselerde sen devam et Allah cc sana yardım edecektir bundan sakın şüphen olmasın selametle kal.

Okudunuz mu?  Jiletle traş olmak caiz degildir diyorlar?hükmü nedir?

Jıhad
ailen için gece gündüz dua et kardeşim herşey ALLAH’ın dilemesiyledir kalpler onun elindedir 😉


karadamlalar
kardeşim türkiyede genel olarak namaz malesef yaşlanınca yapılan bir ibadetmiş gibi algılanıyor.namazın farzlığını,terkinin küfür ve iman arasındaki sınır olduğunu(sahih hadis) ailene anlatırsan inşAllah daha rahat olacaksın.ha hala baskı yaparlarsa aldırmamaya gayret et,dinimizi öğrenmek için duyduklarına değil okuduklarına itibar et.kuran ve sünnet yolundan giden alimleri oku,Allah seni de bizleri de doğru yol üzere sabit kılsın.


wolfteam99
Teşekkür ederim.ALLAH razı olsun hepinizden.Denemeye çalışıcam.Aileme dinle ilgili bir şey söylesem durumun daha kötü olacağını biliyorum.Ailemin tavırlarından anladığım kadarıyla ailem dindarlığı kötü bir şey diye biliyor ve eminim ki onları İslam’a davet etsem gelmeyecekler.Yanı Jıhad abi bu ayetleri malesef gösteremem, çok teşekür ederim.


Jıhad
kardeşim yaşamınla her türlü halinle davetçi ol onlara islamı yalnız sözlerle anlatmazsın ALLAH için tüm yaptıklarına dikkat et onlar da diyeceklerdir bir süre sonra bizim oğlan iyiye gidiyor 🙂 ve bakış açıları çok değişecektir bu dediğimi yabana atma


wolfteam99
🙂 Teşekkür ederim.Yaptıklarıma elimden geldiğince dikkat edeceğim.Ağabeyim sen anne babana karşı mı geliyorsun dedi.Bir de babam sen şu an namaz kılma sosyalleş ahiret için şimdi çalışma daha sonra yaparsın askerlikten sonra yaparsın dedi.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra unutulan yeri 4 defa yıkamak

wolfteam99
🙁 çok zor bir durum İNŞALLAH herkes rahat rahat namaz kılar AMİN .


CeyhuN_
Amin………..


wolfteam99
🙂 tamam yabana atmam atmam.


Jıhad
amin kardeşim ALLAH yardımcın olsun sen kimseye aldırma dediğim gibi namazından taviz verme


musab
mesela benim ailemde netten bir sohbet dinlerken falan gördüklerinde aman kafayı yemede diyorlar.ya cidden anlam veremiyorum ya oyun oynasam her gün dışarı çıkıp gezsem kafayı yemiyorum sohbet dinleyince deliriyorum.mesela camiye gittiğimde evde kıl senden başka genç varmı diyorlar.bende önemli olan gençken gidebilmek diyorum.ama umarım Allah onlara hidayet nasip eder.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Evinize yakın bir camii varsa gizli olarak Namazını cemaatle kıl hem daha çok sevaptır. Vaktine yetişemezsen bile yine Camiide namazını tek başına da olsa kıl Kardeşim. Eğer bu imkân yoksa kendine kimsenin göremiyeceği bir yer edin Namazlarını orada kıl, namazı terk etme !

Ve yakîn (ölüm) sana gelinceye kadar Rabbine ibadet et. (Hicr Suresi, 99)


Ufkuaçık
Bazı karacahiller namazı emekli olunca veya ihtiyarladığın zaman kılarsın diyenler var.Bunların alayı gafilllerdir.Genç yaşta namaza başlamak kadar güzel bir şey yoktur.Unutmayınız ki, "ha yarın ha yaparım, yapacağım" diye nefsini oyalayanlara aniden bir ölüm geldiğinde Allah’a nasıl cevap verecekler?.Namazsız abdestsiz müslüman olmaz.Namaza karşı çıkan kafir olur.

Okudunuz mu?  Dudak kabuğu yuttum Orucum bozuldu mu ?

egitim44
Allah anne ve babana hidayet versn inşAllah


melda55
aynı şekilde benim ailem de namaz kılmamı oruç tutmamı ıstemiyo orucumu kavga gürültü tutmaya başladım ama namazı gizli gizli kılabiliyorum namaz vakitlerinde sürekli anneannem ya da dedem geliyo. benim ve ailem için dua eder misiniz lütfen 🙁


Berşan
melda55
Kardeşim Allah (c.c.) ailendekilerin kalplerini hidayet nuru ile nurlandırsın.


Kırlangıç.
Herkesin çevresinde var maalesef ki böyle insanlar.Mesela benim ailem beni çok fazla teşvik ediyor namaz için, ikisi de gençlik yıllarından beri bırakmamışlar.Ama bizde de babaannem gençliğini yaşa, namazını sonra kılarsın, açık giyin güzelliğin bitmeden tarzında cümleler kurup duruyor.Ben de gençliğimin bitmeden ölmeyeceğim ne malum diyorum ona.Zamanla kabullenirler galiba, dua etmek lazım.Seni de çok takdir ettim, keşke ben de 2-3 yıl geciktirmeyip hemen başlasaydım.Bunun kıymetini bil, sakın bırakma.Sen kılmayı gönülden istersen Allah (c.c.) sana imkanlar çıkarır kılmanı kolaylaştırmak için.


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Eğer Allah’a ibadet konusunda annenize babanıza itaat eder de yapmazsanız o zaman Allah’a itaat etmemiş ve emrine isyan etmiş olursunuz !

Onlar sizi ibadete teşvik edecek yerde size karşı çıkıyorlar bu şaşılacak bir şey.

Öyle Anne ve Babalara bir mevta’nın bu Beyiti yeter mi acaba ?

Okudunuz mu?  Elfazı küfür kalben onaylamamak

Dünya malı hepsi boşuna
Biraz ahiretin için yaşa
Bir gün senin ismin de yazılacak Taşa !


nurya
ALLAH[cc] islah etsin onları kardeşim bu da senin bu dünyada ki imtahanındır vazgeçme yoluna devam et elbette ki kazanan sen olacaksın senin kararlı olduğunu görünce hiç bir şey yapamayacaklardır


burcealtug
ALLAH ISLAH ETSİN ANNENİ AİLENİ.
Sen sakın pes etme ….namaz kılmak ONA en yakın olduğun an vazgeçme sakın. Hem YÜCE YARADN AİLESİNE bir evladın sadece ve sadece kendi ayetleri hakkında şirk koşarsa ona itaat etmemeleri gerektiğini buyuruyor. Bu durumnda onlara itaat etme
YAKINDA bilecekler


Kayıtsız Üye
Ailem namaz kılmami istemiyor onlarda namaz kilmiyorlar namaz kilma bosver diyolarlar iyi ol durust ol yeter diyolar namaz kilmayi bile bilmiyorlar bende bilmiyorum internetten bakarak kiliyorum sizce kabul olurmu bide ben namaz kilarken bana sorular soruyolar cevap vermeyincede manyaklasdi bu diyolar sizce napmaliyim 18 yasindayim namazı ogrenmek istiyorum


ismimi yaz
Ailem namaz kılmami istemiyor kendileride namaz kilmiyi bilmiyor sulalemizin cogu namaz kilmiyor hiç camiye gitmiyorlar ama kotu insan degiller haram yok yalan yokk durust insanlar sadece ibadet etmiyolar bende bilmiyorum namaz kilmayi ama ogrenmek istiyorum youtobedan bakarak kilmaya basladim ne kadar kabul olur bilmiyorum ama ogrenene kadar boyle devam edicem ailem namaz kilma bosver diyorlar ben namaz kilarken bana soru soruyolar cevap vermeyince manyaklasmis bu diyip gidiyolar kilma bosver dururust ol yalan soyle haram yeme yeter diyorlar sizce napmaliyim bide karanlikdan korkuyorum imsak vaktinden hava karanlik oluyormu

Okudunuz mu?  Nazar etmek kul hakkı mıdır?

umutlucan
< Ailem namaz kılmami istemiyor kendileride namaz kilmiyi bilmiyor sulalemizin cogu namaz kilmiyor hiç camiye gitmiyorlar ama kotu insan degiller haram yok yalan yokk durust insanlar sadece ibadet etmiyolar bende bilmiyorum namaz kilmayi ama ogrenmek istiyorum youtobedan bakarak kilmaya basladim ne kadar kabul olur bilmiyorum ama ogrenene kadar boyle devam edicem ailem namaz kilma bosver diyorlar ben namaz kilarken bana soru soruyolar cevap vermeyince manyaklasmis bu diyip gidiyolar kilma bosver dururust ol yalan soyle haram yeme yeter diyorlar sizce napmaliyim bide karanlikdan korkuyorum imsak vaktinden hava karanlik oluyormu >
ALLAH ailene akıl fikir ihsan eylesin ! Belkide ailenin kalbi mühürlenmiştir zira ibadetlere engel olanlar kendilerine nasıl müslüman diyebilirler?
ALLAH yardımcınız olsun inşaALLAH ailene kanmadan dinini yaşayabilirsin sizi dininizi yaşamaya ve özgürce ibadet etmeye davet ediyorum sakın olaki ailenden korkma.Karanlıktan kokrkmak tamamen psikolojik bir durumdur.


umutlucan
< Ailem namaz kılmami istemiyor onlarda namaz kilmiyorlar namaz kilma bosver diyolarlar iyi ol durust ol yeter diyolar namaz kilmayi bile bilmiyorlar bende bilmiyorum internetten bakarak kiliyorum sizce kabul olurmu bide ben namaz kilarken bana sorular soruyolar cevap vermeyincede manyaklasdi bu diyolar sizce napmaliyim 18 yasindayim namazı ogrenmek istiyorum >
Bie ilmihal alın mutlaka namazı oradan ögrenirsiniz .Namaz kılan ilim sahibi bir arkadaş bulun dua edin ALLAH duanıza icap edecektir.Eger sen samimiysen mutluluga ulaşırsın yok gösteriş peşindeysen meşakate ulaşırsın.
ALLAH hidayet nasib etsin…

Okudunuz mu?  Banyoda Aşırı Durma. (Yardım)

nursimasinem7
Sen yinede kıl bence abi Allah kabul eder. Tamam anne-babaya karşı gelmek günah ama böyle durumlarda bişey olmaz. Dini bir kitapta okudum. (Abi dememin sebebi senden 6 yaş küçük olmam. 😀 )


Akif
Çok kötü bir durum.Annenin babanın seni namaz kılmaya teşvik etmesi lazım.Onlarda kılmıyorsa iş daha vahim gibi görünüyor.Sen namazını kıl,Kur-an’ı Kerim’ini oku.Anne – baba yedirip giyirmeye kadar seninle ilgilenir.Dinine karışmaz.Yanlış anlama ama annen baban biraz garip davranmış.Bu kişilere ” Münafık ” kelimesi kullanılıyor.


annem namaz kılmamı istemiyor, ailem namaz kılmamı istemiyor, kocam namaz kılmami istemiyor

Bu kategoride yer alan Şeytan Benimle Çok Uğraşmaya Başladı. Dinden Gittikçe Uzaklaşıyorum. Ne Yapmam Gerek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ailem namaz kılmamı istemiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.