Anasayfa
10 Eylül 2021, 7:18
Gusul
Yönetici

Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı

Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı

ALLAH’IN BİR KULU.
Es-Selamün Aleyküm, Değerli Mümin Kardeşlerim.
Ben gusül abdesti alırken çok sıkıntı çekiyorum, benim gusül abdesti almam 40-50 dk. sürerken, arkadaşlarıma sorduğumda 10-15 dk. diyorlar.
Gusül abdesti alırken yaşadığım 4 sıkıntı var.
1- Gusülde ağıza su verirken dildeki tükürük ve ağızdaki/boğazdaki balgam gusül almaya mani midir ? Su geçirir mi ?
2- Gusülde burna su verdikten sonra, burnumdan sıvı sümük akıyor ve o sıvı sümük burnumdan asla çıkmıyor. Guslüm sahih olur mu ?
3- Kulak deliklerimde katı kulak kiri oluyor ve bunu temizlemek için 15-20 tane kulak çubuğu harcıyorum. Kulak kiri gusüle mani midir ?
4- Rüyalandıktan sonra organıma yapışmış meniyi temizlerken vesveseleniyorum. Sanki meni vücuduma yapışmış, çıkmıyor. Meni nasıl temizlenir ?
Bu dört soruma cevap verip, beni çok rahatlatacak olan muhterem Mümin’lerden Allah(c.c.) Razı olsun. (Amin)

Okudunuz mu?  Sadece koltuk altı traşında gusul abdesti almak şartmı

Cevap: Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı

Ufkuaçık
Balgam, tükürük, sümük ağızdan da gelse burundan da gelse guslü bozmaz.Meni yapışmışsa gusülden önce temizleyip kendinizden emin olmalısınız.Vesveseye tenezzül etmeyin.Kulak kiri gusle mani değildir.Kulaklarınıza kulak çubuğu sokmak çok tehlikelidir.Kulağın orta kısmına yani zarına yakın yere kadar su gitmektedir.Bu yüzden guslünüz tamamdır.Kalbinizi müsterih tutunuz.

Okudunuz mu?  Banyoda idrar yapmak gusle engel mi

Cevap: Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı

Kayıtsız Üye
ufuk kardeşim;eminsin değilmi??ben hastaydım gusül abdesti aldım burnuma 3 defa su verdim,fakat sonrasında ince bir ağ gibi bir şey gözüktü burnumda.Sümükmü yoksa sumu anlayamadım.muhtamelen sümüktür.guslüm kabul olurmu?Allaha emanet……..


bogazda balgam bulunmasi guslun alinmasini engeller mi, gusülden sonra burundan sümük çıkması, balgam

Bu kategoride yer alan Namaz abdestinde tırnak arasına su gitmesi zorunlu mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül alırken yaşadığım 4 sıkıntı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.