Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:20
missa3
Abone

Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum?

Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum?

Kayıtsız Üye
merhaba ben hanifi mesebindenim eşim alevilik var biraz günahı var diyorlar ama ben inanmıyorum günah olsa peygamber efendimiz kızı hz Ali ile evli olmazdı bizi aydınlatırsanız sevinirim üstelik eşim imam hatip mezunu


Cevap: Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum

Galus
öncelikle sizlere Alevi nedir alevilik hakkında bilgi edinmenizi daha sonra Hanefi nedemektir Ardından Nüsayrilik nedir nüsayri kimdir bu konulara göz atmanızı öneririm.

Okudunuz mu?  İsraf hakkında hadisler

siz bir müslüman bayan olarak yaşamı islam adı olan nüsayri halk dilinde alevi olarak bilinen kişilerle evlenmeniz eş olmanız son derece yalnıştır. Hanefilik bir din değil bir mezhep tir. ve Peygamberimiz zamanında bu mezhebler yoktu. sizler ise kalkmış Hz Ali kv ve Fatıma ranhume nin evliliğinden söz ediyorsunuz.
Peygamberimizin kızını verdiği kişi gerçektende Müslüman bir sahabi idi.yani şuanki bilinen adı alevi fakat Nusayri kişiler değil o yaşamı boyunca islama ve müslümanlara örnek bir şahıs örnek bir sahabidi.

Okudunuz mu?  Mezar taşlarına yazı yazmak dinimizce günahmı?

Cevap: Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum

kara damlalar
alevi sıfatı yeterli bir şey değil hüküm verebilmek için.5 vkait namaz kılan,farzları inkar etmeyip yerine getirmeye çalışan,muvahhid biri de aleviyim derken farzı inkar eden,içkiyi helal gören,adeta islamla alay etmeyi din sayanlar da aleviyim diyorlar.eşinizin itikadında imanında bir sıkıntı var ise(medet ya Muhammed,medet ya ali gibi inançlar var ise,zira bu inançları alevi nefeslerinde çokça duydum) nikah zaten batıl olmuş oluyor.ama eşiniz tevhide bağlı biriyse,farzları inkar etmeyip yerine getirmeye çalışıyorsa bir sıkıntı olmaz Allahu alem.

Okudunuz mu?  Çocuklarla ilgili tekerlemeler

Cevap: Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum

Kayıtsız Üye
Galus sen ne cahil’ geri kafali birisin. Cahilce Verdigin cevaba insanlar inanabilir. Sen sadece insanlari bölmeye, birbirine düşürmeye calisan, pkk den bile daha kötü , bu dünyada yaşaması tamamen fuzuli olan . Allahın en cahil kullarindan, aciz birisin. İnşAllah bu kendi beyninden ürettiğin saçma salakça anlatımlarına insanlar inanmaz. Allah senin gibileri ıslah etsin inşAllah.

Okudunuz mu?  Kızıma dine uygun güzel bir isim arıyorum

Kayıtsız Üye
Ben hanefi mezhebi erkekte alevi mezhebi olursa evlilik gercekleşebilir mi ogrenebilir miyim


arifselim
Müslümanlığın da nikahında şartları bellidir. Aleviyim diyen kişi eğer kurana ve sünnete hakkıyla iman ediyorsa tabiki de nikah geçerli olur. İnançta Allah’ın emri ve peygamberin bildirdiklerine eksiksiz iman etmelidir. Buna dikkat etmelisin.

Okudunuz mu?  Farsça güzel söz

Kaptan
GALUS çok doğru söylemiş. "Günah olsa peygamberimiz Hz. Ali’ye kızını vermezdi" diye bir şey söyleyemezsin. Çünkü Resulullah ve Hz. Ali zamanında Alevilik diye bir şey yok. Mezhep diye bir şey yok o zamanlar. Resulullah varken ne mezhebi ? Resulullah zaten dinin habercisi, mezhebe ne gerek var ?

Okudunuz mu?  Bir odaya giriş çıkış adabı

MEZHEPLER SONRADAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR. Yani hiçbir halife, hiçbir ehli sünnet bir mezhebe bağlı değildi, o zamanlar mezhep yoktu. Mezhep ayrılıkları hiçbir evliliğe engel değildir. Mezhepler hiçbir şeye engel değildir. Hiçbir mezhebe bağlı olmasan bile bunun günahı yoktur. Anladınız mı kardeşlerim. Mezhep konularını kafanıza takmayın ve evliliğinize devam edin.

Okudunuz mu?  Akika kurbanı ile ilgili hadisler

hanefi alevi evliliği, alevi hanefi evliliği, hanefi ve alevi evliliği

Bu kategoride yer alan İslamda Öldürülmesi gereken 5 hayvan başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi bir bayanım eşim alevi,bu evlilik nedeni ile günaha girmiş oluyor muyum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.