Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:10
sizden9
Abone

Arkadaşım yok

Arkadaşım yok

vesveseli
Yani şöyle diyim ben köyümde herkesle mesafesi olan biriyim Selamunaleyküm Aleykümselam öle yani hiç dostum yok gezdiğim arkadaşlarımda yok acaba ben kötü bir iş mi yapıyorum ?


Cevap: Arkadaşım yok

karadamlalar
aleyküm selam,asosyallik bazen kişisel bir sorun bazen de kişisel bir tercihtir.sen eğer kendin istemeyerek arkadaş çevresine girmektne çekiniyorsan bu bir sorundur.

Okudunuz mu?  Ayetleri yorumlamak günah mı

Cevap: Arkadaşım yok

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Önemli olan salih kimselerle Arkadaşlık etmektir.

SALİHLERLE BERABER OLMAK

Un dolu bir kova düşünelim. Bu kovanın içine bazı nesneler attığımızı düşünelim. Beyaz bir şey atsak daha da beyazlaşır, siyah bir şey atsak bir miktar beyazlaşır, ne renk madde atarsak atalım, unun o beyazlığından mutlaka ona da bulaşır.

Okudunuz mu?  ALLAH için bir şeyi terk eden kişiye ALLAH daha hayırlsını verir hadisini biliyormusunuz?

İşte salihlerle beraber olmak da, insanın manevî durumu ne halde olursa olsun mutlaka ama mutlaka gelişmesine yardımcı olur. Un dolu çuvala düşen nesne nasıl beyazlaşıyorsa, salihlerin arasına düşen insan da nasibini alır. Salih insanın kim olduğunu ise, hadisler ve Allah dostlarının numûne sözlerinden hareket ederek bulmaya çalışmalıyız. Örneğin, Hz. Ebûbekir (r.a), salihinsanın dört vasfından bahsederken, bir özelliğini "başkasının hidayete ermesine sevinen insan" olarak nitelemiş. Yakın zamanda vefat eden bir büyük Allah dostu da mesela, "devamlı Peygamber Efendimizden, sahabelerden, evliyadan bahseden insanlar" olarak tanımlamış salih insanı. Peygamber Efendimiz (s.a.v) kütübü sittede yer alan bir hadîs-i şeriflerinde, "Sizin en hayırlılarınız, görüldükleri zaman Allah’ı hatırlatanlarınızdır." buyuruyor.

Okudunuz mu?  Emziren bir kadının sütünün yanlışlıkla eşinin ağzına girmesi

Hepimiz çevremizin salih insanlardan oluşması için çaba harcamalıyız. Onların arasına katılmaya, sohbetlerinden istifade etmeye çalışmalıyız. İnsan kendi farkedemese bile, iyi insanlarla oturup kalktıkça onların her türlü güzel hâllerinden etkilenecektir, yanlış davranışları düzelmeye başlayacaktır. Bir büyük Allah dostu da (Allah hepsinden razı olsun), bu konunun önemini belirtmek için şöyle bir örnek vermiş: "Trenin vagonlarından dolu olanlar da, boş olanlar da vardır. Ama birbirine bağlı olduğu sürece, dolusu da boşu da hepsi hedefe varır."

Okudunuz mu?  Bedduadan pişman olmak

Alıntı

Bir de en iyi Arkadaş Kitap’tır


Cevap: Arkadaşım yok

vesveseli
teşkkür edeirm içim rahatladı benim sorunum şu yani ben biraz sessiz biriym benle dalga geçiyolar buda beni çok rahatsız ediyor ama belli etmiyorum bu durumdan kurtulmak için de bu yolu seçtim işde

Okudunuz mu?  Bahailik dini nedir? Kısaca

karadamlalar
seninle dalga geçecek olan ile sen de arkadaşlık etme,ebediyyetyolcusu nun dediği gibi kitaba yönel.dinini öğren.


BEYAZ_gul
Benim Esimde oyle kardes ;)VAllah ben çok mennunum onun bu huyundan:D.Yani bencede kitaplar en iyi dost’tur. Fazla dert etme INSALLAH;)


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Okudunuz mu?  Çevirgel duası hakkında bilgi istiyorum.

Kardeşim, alay bir nevi zulümdür yani seninle alay edenler sana zulmediyorlar böyle kendi bilmezlerden uzak dur hiç yanlarına dahi yaklaşma derim. Böylelerinden arkadaş olmaz.

Bak alay edenler hakkında Rabbimiz ne buyurdu bu kişiler eğer tevbe edip alay ettiği kişi ile helalleşmese onları kötü bir akıbet beklemektededir.

Okudunuz mu?  Yusuf Tavaslı -Tam namaz hocası kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline; (Hümeze Suresi, 1)

Burada hepimiz senin arkadaşın olabiliriz


vesveseli
Çok teşekkür ederim k.bakmayın ben böle olduğu için kendimi kötü biri sanıyordum ama yinede onlar için dua edicem İnşAllah doğru yolu blurlar

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Sesli Düşünmek

Hiç Arkadaşım Yok

Bu kategoride yer alan Hristiyan ve kafirlerin ruh durumu nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arkadaşım yok Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.