Anasayfa
13 Ağustos 2022, 7:58
sizden91
Abone

İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ?

İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ?

Sakaleyn
İslama göre Magdalalı Meryem kimdir ? Hz.İsa(as) ın nesidir ?


Cevap: İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ?

@mir
Magdalalı Meryem ile İsa as’ın annesi Meryem farklı kişilerdir
ilkinin onun karısı olduğu iddia edilir
ikincisi ise bildiğimiz üzere annesi olan Meryem’dir


Cevap: İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ?

HAMMADUN
Hristiyan inancına göre, tabi tahrif edilen hristiyanların inanışına göre İsa (A.S.)’mın annesi Hazreti Meryem idi ve Baba’sıda GOT dedikleri ve kendisine tanrı denilen bişeydi. Dave Allen gibi ateistlerde bunu kendilerine dayanak olarak almışlar ve bunu dört yaşındaki bir çocuğun anlayışıyla parodi haline dahi getirmişlerdi. Şu soruyu yöneltiyordu kendince, o halde GOT Meryem’le evlimiydi. Aldığı cevap ise şu idi…. Hayır GOT yani Tanrı Meryem ile evli değildi….. Meryem Yusuf’la Evliydi…. Bunun üzerine küçük çocuk GOT’ın yani Tanrı’nın evli bir kadınla ilişkisi olduğunu düşünür ki; bu esnada parodide KAPA ÇENENİ diye son bulur. İşte hristiyanlığın ateistlere vermiş olduğu TANRI bu tanrı, MERYEM’de bu MERYEM’dir. Yani açıkçası MERYEM kötü kadındır.

Okudunuz mu?  Buruç suresi ve faziletleri

ANCAK…. İSLAM DİNİ, Meryem’in bakire olduğunu, İFFETLİ BİR KADIN olduğunu, asla bir erkek elinin kendisine değmediğini, Kendisine Mucize Olmak Üzere Hazreti İSA (A.S.)’mın verildiğini beyan eder.

Hristiyanların GOT’ı Evli bir kadınla ilişkiye girecek kadar adidir. Ancak İSLAM’ın Allah’ı ise kendinden bir mucize olmak üzere bakir ve iffetli olan Hazreti MERYEM’in, kendinden bir mucize olmak üzere babasız olarak dünyaya geldiğini, yaratma sanatının zahirde sebeblere bağlanmaksızın da olabileceğini göstermektir…. Ve Hazreti Meryem İFFETLİ ve NAMUSLU bir kadındır. Asla O’na bir erkek eli değmemiştir. O evli de değildir. Hristiyanların anlayışındaki GOT gibi evli bir kadınlada zina etmemiştir. O çoluk çocuk edinmemiş, Kendi zatında tektir. Eşi ve Benzeri yoktur.

Okudunuz mu?  Eşcinsel olana nasıl davranmak gerekir?

İşte Tahrif edilmiş Hristiyanlıktaki İFFETSİZ MERYEM ve İşte İSLAMDAKİ İFFETLİ HAZRETİ MERYEM, İsa(A.S.)’mın annesi.

Siz hangi MERYEM’e sahip olmak isterseniz. Buyrun o MERYEM’e sahip olun. Tercih sizin.

RAB’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Not….: Bir ateistin dalga geçtiği sözde HAZRETİ MERYEM ve HAZRETİ İSA ile GOT’ları.

Okudunuz mu?  Bayanlar okumasın , abiler yardımcı olun

Cevap: İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ?

karadamlalar
"ilkinin onun karısı olduğu iddia edilir"

sakaleyn abi zaten hıristiyanların iddiası,bizim kaynaklarımızda bugüne kadar böyle bişey hiç duymadım ben.


Sakaleyn
Ben Hz.isanın annesinden bahsetmiyorum MAGDALALI MERYEM den bahsediyorum ,hristiyanlara göre hz.isanın eşiymiş ve çarmıha gerilirken onu gören nadir kişilerdenmiş,ama İslama göre ne oluyo eşimiydi yoksa talabesimi aziz bir hanımmı ?

Okudunuz mu?  Sünnete uymamak günahmı ?

islami olan Hz.isa filmindede ele alınmıştı ,bence gerçekte öyle biri var Magdalalı Meryem,ama islami kaynaklarda yok geçmemiş sanırsam,bence aziz biri hz isaya gönülden bağlı ama islami kaynaklarda pek yok ondan bir haber


aforizma
islami kaynaklar dediğiniz kuran dır,kuranıda tarih veya biblografya sanıyorsanız,değildir. İsa peygamber hakkında bilinmesi gerekenler bildirilmiştir. karısının kim olduğu,çocuğu olup olmadığı,abisi, kız, kardeşi, halası, teyzesi ,amcası, dayısı,babası dinin konusu değildir.


Sakaleyn
Peygamberin sözleri hadisler kaynak olmuyomu ? peygamberin ne dediği önemli değilmi ? bune saçmalıktır ozaman namaz zekat oruç haçtan başka hiçbirşeyi öğrenmeyelim ? dinin konusu değilse öğrenmeyelim bune saçmalık,dini ilgilendiriyo,sanki sıradan birinin eşini soruyoruz,koskoca Hz.isa nın eşini soruyoruz ,sıradan birimi o ,Hz.isa dini konu değilmi ?

Okudunuz mu?  İstinca Tuvalet Kağıdı ile yapmak?

aforizma
istediğinizi öğrenebilirsiniz, sizin bilgiye olan düşkünlüğünüz başkadır, islama göre …… demek başkadır. İsa peygamberle ilgili bilmemiz gerekenler vahiyle bildirilmiştir. gerisi dinin konusu değildir.


Fikir
< islami kaynaklar dediğiniz kuran dır,kuranıda tarih veya biblografya sanıyorsanız,değildir İsa peygamber hakkında bilinmesi gerekenler bildirilmiştir karısının kim olduğu,çocuğu olup olmadığı,abisi, kız, kardeşi, halası, teyzesi ,amcası, dayısı,babası dinin konusu değildir >

Bu söyledikleriniz Resulullah(s.a.v) ın sözlerini hiçe saymak olmuyormu? Tek kaynak Kur’an mış gibi konuşuyorsunuz.O halde Kur’an da olmayan herşeyi hiçe sayalım ha güzel insan ?

Okudunuz mu?  20 yaşındayım ve zinaya yaklaşmaktan çok korkuyorum

< İslama göre Magdalalı Meryem kimdir ? Hzİsa(as) ın nesidir ? >
Magdalalı meryem hristiyanlığa ait bir figür.Günahkar olduğu yazar luka incilinde.Bazı teorilere göre de eşiydi ve Hz.İsa’nın ondan bir çocuğu vardı.Alıntı yapıyorum:

İlahiyatçı Elaine Pagel, Magdalı Meryem’in diğer müritlerden daha fazla bilgiye ve sırra sahip olup olmadığıyla ilgili soruya şu yanıtı veriyor:

‘Detayları bilmiyoruz, ancak İsa’yla özel bir ilişkisi olmalı. Meryem surelerinde ona diğerlerine anlatmadığı şeyleri anlattığı ve özel bir sevgi beslediği belirtiliyor. Hz İsa’nın ona diğerlerine söylemediği şeyleri anlattığına dair kanıt yok, ancak imalar var.’

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa 'a (sav)Nur-u Dilara denme konusu?Kim söylemştr?

Dediğim gibi eşi olduğu gibi söylemler teoridir.Hz.İsa’nın soyunun korunduğuda teoriler arasında.


Kayıtsız Üye
bende magdalalı meryemi davıncı sifresini okurken dan brown un duydum. Kıtapta magdalali meryem in isanın esi ve cocuklarının oldugundan soylarının güvenlik ıcın gizlendiginden bahsediliyor. Bunun ne kadar gerceklik payı var?


blueindasiy
hocam iyi de ”got” dediğin şey ”god” ve bunun da türkçe karşılığı tanrı, arapça karşılığı Allah’tır. diyorsunuz ki hristiyanların tanrısı, hristiyanların tanrısı diye bir şey yok, tanrı hepimizin tanrısı, yani Allah hepimizin yaratıcısı, incil’in zamanında inanılan din ve inanılması gereken din buydu şimdiki zamanda da ve ileride de inanılması gereken din ise islam. biz bütün peygamberleri bilip tanıyoruz, fakat yok meryemle Allahın oğlu yok şu bu, birileri tarafından yıllar önce değiştirilen ve sapıklığa sürülen düşüncelerdir, velhasılı kelam, onların tanrısı yok hristiyanların tanrısı yok yahudilerin tanrısı diye bir olay yoktur, TEK TANRI VARDIR, O DA ALLAHTIR.

Okudunuz mu?  Rüyalanmak hakkında kısaca bilgi

Kayıtsız Üye
Bu film islami bir film değil öncelikle. Kıyafetler islami kesimin çektikleri diye film islami görülemez.islami öğretide isaya ilah denmez ama filmde ilah diyenlere şiddet gösterildiği vurgulanmış.bu film olsa olsa hristiyan öğretisine yakın veya ona sahip bir öğretinin inananı olan bir yönetmen tarafından çekilmiş

Okudunuz mu?  Cihad etmeden ölen kişi, ebu cehil gibi ölür hadisinin kaynağı nedir?

Kayıtsız Üye
Hazreti İsa (a.s) çarmıha gerilmedi ki onu o şekliyle görsün. İslam inancında İsa aleyhisselam göğe yükseltilmiştir..


Kayıtsız Üye
Ya siz neden bahsediyorsunuz. anlattıkların tarih içerisinde değişime uğramış konudur.bu insanlık tarihi yazan insanların elinden çıkan kelimelerdir. geçmişi bizim bilmemizi istedikleri yazmışlar.siyonizm ve İngiliz ve Fransız tarihçiler yüz yıllardır dünya tarihinde oynamalar yaparlar bunlara İtalyanlarda dahil sonrada güçlü olmasa da alman ve Rus tarihçilerde katılmıştır. tarihi olaylara bakarsanız hiç bir zaman İslam tarihçi Osmanlı tarihçi ve fars i tarihçiler yoktur. adamlar Atilla’dan cengiz handan bahsederken hiç duydunuz mu Moğol veya Türk devlet Rus veya balkan kökenli tarihçi araştırmacı. hep derler ki Paris Londra veya roma.bu kadar birbirinize bir şeyler anlatırken kimin ağzıyla konuştuğunu hatırlayın.

Okudunuz mu?  Gusül abdestiyle (boy abdesti) namaz kılınır mı?

magdalalı meryem, magdalalı meryem kimdir, mecdelli meryem

Bu kategoride yer alan İsrail - Yahudiler lanetli mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslama Göre Magdalalı Meryem kimdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.