Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Tevbe suresinin ilk ayeti dışındaki ayetleri okumaya başladığımızda, besmele çekmemiz

Tevbe suresinin ilk ayeti dışındaki ayetleri okumaya başladığımızda, besmele çekmemiz

SOFİD
Tevbe suresinin ilk ayeti dışındaki ayetleri okumaya başladığımızda, besmele çekmemiz caiz midir?


Cevap: Tevbe suresinin ilk ayeti dışındaki ayetleri okumaya başladığımızda, besmele ç

Muhasibi
Değerli kardeşimiz;
Tevbe suresinin ilk ayeti okunurken besmele çekilmez; ancak diğer ayetleri okurken besmele çekilir.
Tevbe sûresinde besmele çekilmemesi bu sûrenin başıyla ilgilidir. Şayet Kur’an okumaya bu sûrenin başından başlanacaksa sadece "eûzü" çekilir; daha sonraki bir âyetinden başlanacaksa eûzü ile birlikte besmele de okunur. Enfâl sûresinden Tevbe sûresine geçilirken ise eûzü-besmele okumaksızın kıraate devam edilir.

Okudunuz mu?  Teheccüd namazında hangi süreler okunur?


tevbe suresinin ortasında besmele çekilir mi, tevbe suresine başlarken besmele çekilir mi, tevbe suresinde besmele çekilir mi

Bu kategoride yer alan Fatiha, Ayatel kürsi , Al-i imran,Kulillahümme ayetlerinin faziletleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevbe suresinin ilk ayeti dışındaki ayetleri okumaya başladığımızda, besmele çekmemiz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.