Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:11
sizden9
Abone

Ergenliği nasıl anlarım

Ergenliği nasıl anlarım

asimavi06
13 yaşındayım ergenliğe girdiğimi nasıl anlarım acillllllll


Cevap: Ergenliği nasıl anlarım

Galus
Ergenlikde Görülen Değişiklikler

Erkeklerde

Vücut ağırlığı 7-20 kg artar. Boyları 10-30 cm uzar. Ses çatallaşmaya başlayarak erkeğe has biçimde kalınlaşır. Deri yağlanır ve sivilce çıkar. Pubertal atılım adı verilen boyca uzama, hacimce irileşme başlar. Kas dokusu artarak vücuda iri erkeksi görünüm verir. Yüz, kollar, corpus penis (penis cismi) hariç genital alan, göğüs ve bacaklar erkeğe has biçimde tüylenir. Androjen (erkeklik hormonu) salgısının zirve yapması nedeniyle penis ve testisler olgunlaşmaya başlar. Bu da peniste erektilite (ereksiyon) ve uyarılabilme (excitability) kabiliyeti artar, testisler erkek gamet (üreme hücresi) olan spermleri üretmeye başlar.Kızlara büyük ilgi duyar ve bu ilgisini onlara yansıtır.Kendi zihinlerinde duygusal çatışmalara girerler ve sıkıntıya düşerler.

Okudunuz mu?  Namazım geçerli oldu mu?

Kadınlarda

Vücut ağırlığı 6-18 kg artar. Boyları 10-20 cm uzar. Göğüsler çıkar, adet kanaması başlar (menarj), kıllanma meydana gelir (pubarj). Hormonal salgılar arttığı için deri yağlanır ve sivilcelenme olur. Overler (yumurtalık), foliküllerde her ay bir ovumu (yumurta hücresi) geliştirir. Yumurta, Ovaryum folikülünden, fallop tüplerinden biri aracılığıyla uterusrahim)geçer. Eğer bu yumurta bir [[sperm]dol]le döllenirse rahme implante olur ve orada bir fetüs, plasenta ve fötal(fetal) membranlar gelişir. Yumurta döllenmezse "adet kanaması" (menarj) yolu ile vücuttan atılır.Cinsel organında kıllanmalar görülür

Okudunuz mu?  Sevgisizlik nedir? Kimse beni sevmiyor mu?

Cevap: Ergenliği nasıl anlarım

asimavi06
çoq saol

bide meninin geldiğini nasıl anlarım


Cevap: Ergenliği nasıl anlarım

Galus
Çıkan sıvının meni olup olmadığını anlamak için meninin özellikleri şunlardır

Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır

1- İdrar, 2- Meni, 3- Mezî, 4- Vedî

Okudunuz mu?  Azrail (as) tek başına binlerce insanın canını nasıl alır?

Bunlardan guslü gerektiren yalnız menidir Meninin üç özelliği vardır:

1- Sıçrayarak çıkması,

2- Hazzın hasıl olması

3- Yaş iken hamur kokusunu, kuru iken yumurtanın beyaz kısmının kokusunu vermesidir


valdiviesoqs
Buluğ çağma ermiş kimsenin dört çeşit suyu vardır


ergenliğe girdiğimi nasıl anlarım, ergenliğe girdiğimi nasıl anlarım erkek

Bu kategoride yer alan Allah celle celalühü bir kişiye lanet ettiyse bunu nasıl geri alır veya kaldırır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ergenliği nasıl anlarım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.