Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:35
Kuran Meali
Yönetici

Kuran-ı Kerim Türkçe olarak hatim edilir mi?

Kuran-ı Kerim Türkçe olarak hatim edilir mi?

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm
16 yaşındayım başta belirtiyim.
Sorum şu olacak : Arapça’yı biliyorum yani Kuran-ı Kerim okumak için olan Arapça’yı biliyorum. Şu ana kadar iki kez Kuran-ı Kerim i Arapça olarak hatim ettim. (İnşAllah kabul olmuştur.) 2 kez Kuran-ı Kerim i hatim etmeme rağmen Kuran-ı Kerim i anlam olarak anlamadım yani içinde yazanlardan bahset deseler çok bir şey açıklayamam. Arada tv de Kuran-ı Kerim okuyanların Türkçe meallerinin olduğu kısımları denk geldiği zaman okuyorum. Arada dini kitaplardaki Türkçe mealleri de okuyorum. Ama tam olarak Kuran-ı Kerim de anlatılanları bilmiyorum. Bu senede Allah Rızası için Kuran-ı Kerim i hatim etmek istiyorum şu mübarek üç aylar içerisinde. Türkçe mealli ve Arapça’sıyla birlikte elimde Elmalılı Hamdi Yazır ın mealini yaptığı Kuran-ı Kerim var. Ben Türkçe’sini hem okuyup anlamak hem de hatim etmek için okumak istiyorum.

Okudunuz mu?  Kafirun suresi kısa tefsiri

Uzun lafın kısası : Kuran-ı Kerim i Türkçe olarak hatim edebilir miyiz ?

Okuldayken Din Kültürü öğretmenine sormuştum. Oda şu cevabı vermişti.
-Kuran-ı Kerim i hatim etmek için Arapçasıyla oku. Anlamak içinse Türkçesinden oku demişti.
İnternette baktığımda bazı yerlerde Türkçesinden hatim olur diyorlar. Bu yüzden en güvendiğim site burası sizin cevaplarınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  TEBBET SURESİ Hakkında Bilgi

Şimdiden teşekkürler.


Cevap: Kuran-ı Kerim Türkçe olarak hatim edilir mi?

imamhatipli42
Türkçesini okumakla hatim olmaz. Hatim için mutlaka arapçası ile okumak şarttır. Ama mealini okumak sevap kazandırır.


Kur’an Türkçe Hatim Edilir mi?

esraa
Kur’an Türkçe hatim edilir mi? Edilirse hatimin ardından bir dua ve istekte bulunabilinir mi ve Allah bu duayı kabul eder mi?

Okudunuz mu?  Bakara suresi 128. ayet: Ey Rabbimiz! Bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana itaat eden bir ümmet çıkar, bi

kuranı kerim türkçe hatmedilir mi, kuran türkçe hatmedilir mi, kuran türkçe hatim edilir mi

Bu kategoride yer alan Fetih suresinin son ayeti ve meali başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran-ı Kerim Türkçe olarak hatim edilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.