Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
missa0
Abone

İkinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi?

İkinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi?

Kayıtsız Üye
selamun aleykum,ben evli bir bayim, baya bir zamandir esimle iyi gecinemiyorum.
sorum su ki artik baska biriyle evlenmeyi düşünüyorum.bunu hanimimdan gizleyebilirmiyim cünkü cocugumuzu kanunen alip gidebilir.


Cevap: ikinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi?

aforizma
yani kendinizce zina yapacaksınız, bunuda acaba islamdan bir cevaz bulabilirmiyim diye, ordan burdan araştırma yapacaksınız, öyle mi?

Okudunuz mu?  Namazla ilgili ayeti kerimeler

Allahtan korkun, eşinizle geçinemiyorsanız boşanın, helal bir nikah ile başka bir eş bulun.

evlilik açık bir akittir,gizlisi olmaz. Üstelik Türkiye Cumhuriyetinde ikinci evlilik yasal değildir.


Cevap: ikinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi?

kevasor47
aforizme sana katılıyorum yaptğı şey zine ve böle yapanların hepsinin ALLAH belsanı
versin


Cevap: ikinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi?

musab
< aforizme sana katılıyorum yaptğı şey zine ve böle yapanların hepsinin ALLAH belsanı
versin >

çok merak ettim Allahın verdiği ruhsatı nasıl yoktur öyle bir şey zinadır diyebiliyorsunuz şaşıyorum.birde lanet okumuş.

Okudunuz mu?  İmam nikahı şartmıdır bu kuranı kerimde ayeti varmı? veya hadis

tugcee
Lütfen bela okumayalım haksız bela sahibine döner bunu da unutmayalım

"beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın; haksızlık etmekten korkarsanız bir tane kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye (ile yetinin); bu, adâletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır (Nisâ: 4/2-3)."

size uygun düsmüyorsa yapmazsınız sahsen bende esimi paylaşmak istemem ama böyle yapan insanlara da lanet okumam çünkü ortada Allahın ruhsatı vardır ülkemizde dini nikahlı ikinci esin yasaklanma sebebi insanların bunu kötüye kullanmasıdır gönül eğlendirmek için hoca nikahı kıyıp 3 ay sora bosamaları sonra bir daha nikahlanmaları sözde bu sekilde günaha girmemis oluyorlar bunun önüne gecmek ve kadın haklarını koruyabilmek için yani sadece dini nikahla oturulmasın resmi nikahda kıyılsın ki bir bosanma durumda kadın mağdur olmasın diye yasaklanmıstır yoksa Allahın buna ruhsatı vardır lakin ne yazıkki insanoğlu bunuda kendi çıkarına cevirmistir o ayrı mesele

Okudunuz mu?  Evde içki bulundurmanın günahı varmı?

Kayıtsız Üye
2. 3. Evlilik dinde caizdir. Kimse biçilmez hint kumaşı değildir. Zina yapmaktansa 2. Ve 3. Evlilik yapılır işkembeden sallamayın. Bayanlar kocanıza sahip çıkın


Kayıtsız Üye
Ya bazen bu erkekler nasıl bu kadar midesiz oluyor anlamiyorum ve sizin yüzunuzden şüpheye düşüyorum din hakkında çoğu zaman kardeşim sevmiyor musun ? soğudun mu? Git ayrıl anladin çıkıp ne 2. eş tantanası yapıyorsun gidip ilk esin kul hakkına girmek de ne neyin kafası bu ? Sana yapılsa hoşuna gider mi daha baksa kıyameti koparırsinıiz ya da bakılsa sizin namus anlayisiniz biraz da kendinize olsun yakınınizdaki kadinlara değil şimdi ya bide bu neden günah değil onu anlayamiyorum adamlar gizliden 3 4 kıyıyor kadının dunyadan haberi yok sonra o adam bütün ibadetlerini yapıyor ve belkide cennete gidicek peki o kadinın gururu hakkı ne olacak boylelerini Allah ıslah etsin NE DIYIM ARTIK..

Okudunuz mu?  Ecel ve ömür ile ilgili hikayeler

Kayıtsız Üye
ALLAH ın helal kıldığına haram derken dinden çıkma tehlikesi varken nasıl oluyorda başkasını eleştiriyorsunuz.gizli dost edinmediği sürece nesi yanlış bunun söyler misiniz


Kayıtsız Üye
Kuranda eğer eşinle anlaşamazsan git 3 tane daha evlen mi diyor? Size kalsa hemen bir bahaneyle zaten koşa koşa evlenirsiniz. Bi de gizli evlenecekmiş. Bak hele! Namaz kılmazsınız, kul hakkı yersiniz, faiz yersiniz, zina ederseniz, Kuran okumazsınız ama ne hikmetse bu konu hakkındaki ayeti hemen karşımıza çıkarırsınız!!! Evleneceksen adaletli ol deniliyor. Sen gizli evlenmekten bahsediyorsun. Sana ayette izin verilmiş ama eşinden sıkıldığında git evlen denmemiş. İşinize nasıl geliyorsa her şeyi öyle yorumluyorsunuz. Kaç aile bu yüzden dağılıyor. Günaha girmek istemiyorsan eşinle oturur problemleri konuşur ve çözmeye çalışırsın. Ha çözemezsen doktorlara başvurursun o da olmadı boşanırsın. Çocuğa kadın baksın bende sefamı süreyim kafasındasınız. Biraz kendinize gelin be!!

Okudunuz mu?  Nihat hatipoğlu duaları

Omer Faruk
Sevgili kardeşlerim,

Öyle gizli nikah filan olmaz, nikahın ilanı esastır. Eşinizle boşamanız için gerekçeler doğdu ise ayrılır kiminle evlenecekseniz evlenirsiniz. Allah o ayette Bir tane ile yetinin diyor. Aklınızı başınıza toplayın bu işlerle uğraşmayın. Ancak, eşiniz size cinsel olarak karşılık veremiyor, bunu yerine getiremeyecek kadar rahatsız ve O’nu boşamanız durumunda mağdur olacaksa, eşinizin de rızasıyla ikinci eşle evlenebilirsiniz. Bunun dışında eşimle kavga ettim, anlaşamıyoruz diyerek ikinci eş alamazsınız.

Okudunuz mu?  Allahümme Rabben-nas müzhibel-bes üşfi enteş-şafi la şafiye illa ente üşfi şifaen la yüğadiru sekamen

Allah o ayeti bunun için indirmemiştir. Ayeti cımbızlayarak okumayın surenin tamamını ve o bölümün bağlamını okuyun o zaman ayetin sizin dediğiniz gibi olmadığını anlayacaksınız, vesselam…


ikinci evlilik yapmak istiyorum, 2.evlilik yapmak istiyorum, iki evlilik yasası

Bu kategoride yer alan Elif ismi türkiyede kaç kişide var başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İkinci evlilik yapmak istiyorum ama eşimden gizlemek zorundayım caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.