Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Tüpleri bağlatmak caizmidir?

Tüpleri bağlatmak caizmidir?

Kayıtsız Üye
merhaba bende tüplerini bağlatmış bir bayanım 41 yaşında ameliyat oldum 1 sene oluyor 2 çocuğum vardı bir yaştan sonra hap kullanmak zararlı zaten sağlık kuruluşları vermiyor dışardan aldım hapları olmadı sağlığım için sipiral kullandım 5 ayda 3 kere kayma yaptı kullanamadım eşim korunmuyordu korunsada dikkat etmiyordu bende caresiz kaldım islam terbiyesinde çocuk yetiştiremiyorum başka çocuğa gerek yok diyerek buna karar verdik ameliyat oldum bu arada eşimi ben ikna ettim çevrem bana çok kızıyor kendini yarım bıraktın diye hesabın çetin olacak diyorlar bende bundan rahatsız oluyorum ama bazı yaşadıklarımı ben biliyorum sorumsuz bir baba yeni doğacak bir bebeğe ne kadar babalık yapar yada kendi korunması gereken şeylere özen göstermez sen korun diye kadına atar yükü ben bu durumda ne yapmalıydım gerçi olan olduda vicdanımı rahatlamak istiyorum belkide saygılar

Okudunuz mu?  Gusülde Sprey Boya

Cevap: tüpleri bağlatmak caizmidir?

Ercan
Gebeliği önlemek için kondom kullanmak, meniyi dışarı akıtmak caizdir.
Ancak tüpleri bağlatmak caiz ama kısırlaştırmak caiz değildir.


Kordon Bağlatmak Ne Zaman Caiz Olur?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun gerekli bilgileri aldım sağolun

Kordon Bağlatmak Ne Zaman Caiz Olur?

Okudunuz mu?  Amenerresulü duası

Selamunaleyküm hocam. Eşim şu anda hamile. İki çocuğum da sezeryandan olmak zorunda kaldı, doktorlar sadece üç çocuğa sezaryanla doğuma izin veriyorlar. Eğer dördüncü olursa hayati tehlike olabilir diyorlar, onun için eşim kolonumu bağlatalım diyor. Geri eski haline gelmediği için haram olduğunu biliyorum, nasıl bir karar vermem lazım?

Okudunuz mu?  Küçükken işlenen günahlar

Onun dışında tedbirler alın. O tedbir için yüzde yüz bir ölüm tehlikesi gibi tehlike gerekir. Dördüncü çocuk tehlikesi iddiası yerli yerinde değildir. Fetva meclisi


Tüpleri baglatmak

Kayıtsız Üye
Benim bir sorum olcak. Ben 24 yasindayim ve 3. Cocuguma hamileyim. En büyük oglum 2 yasinda kücük kizim 1 yasinda ve karnimdakide 5 aylik. Biz ücüncüyü istemeden oldu ve ben iki bebekle zaten baya bunalmisdim simdi ücüncüyle nasıl basa cikacagim korkusu var. Allah yardımcı olur tabi ama bunun sonrasida var. Ja birde 4üncü 5 inci olursa ben ne yaparim?! Artik hem bünyem kaldirmiyor çok yoruluyorum ve sinirlerim yerinde değil artik. Biz esimle birlikde tüpleri baglatma karari aldik ama her sayfada baska bir şey yaziyor. Bana harammi degilmi diye acikliyabilirmisiniz bir zahmet?

Okudunuz mu?  Cehennem iyi niyetlilerle doludur, anlamında bir hadis var mıdır?

Hoca
Dinimizde karı koca anlaşıp çocuk yapmayabilirler aksi cevap veren olmaz, vren olursa kendi yorumudur dini değildir.
Tüpleri bağlatmak ömür boyu kalıcı kısırlık yapmıyorsa caizdir.


Kayıtsız Üye
Hocam tüpleri baglatinca ömür boyu kisirlasdiriyorsun kendini.. ama ileride çok istenirse tekrar ameliyatla acilip hamile kalma sansin oluyor. Onun için emin olamadim..

Okudunuz mu?  Allah resimli duvar kağıtları

tüpleri bağlatmak günahmı

Bu kategoride yer alan Şartlı talak sözleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tüpleri bağlatmak caizmidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.