Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:42
Sohbet
Yönetici

Avrupa İslam Üniversitesi-İstanbul

Avrupa İslam Üniversitesi-İstanbul

hafiz_e
Merkezi Hollanda/Roterdam’da bulunan Avrupa İslam Üniversitesi tarafından İstanbul’da İslami İlimler fakültesi Türkçe Bölümünün öğretim programının gerçekleşmesi için teşebbüse geçildi. Avrupa İslam Üniversitesi Kurucu Başkanı Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nedim BAHÇEKAPILI arasındaki görüşmeler belli bir düzeyde mutabakat safhasına ulaşmış bulunmaktadır. Geçen yıldan beri Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın yönetiminde Medeniyet derneği bünyesindeki İLİM-MER tarafından bir eğitim Programı icra edilmekteydi. Bu Program, Avrupa İslam Üniversitesi ile Medeniyet Derneği tarafından geliştirilerek Avrupa İslam Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesi’nin İstanbul’da uygulayacağı bir eğitim ve araştırma programına dönüştürüldü. Bu eğitim ve bilgilendirme girişimi ile Lisans düzeyinde bir öğrenim gerçekleştirilecektir. Dört Yıllık bir eğitim ve öğretim çalışmasını kapsayacak olan bu programı bitirenler Hollanda’daki Avrupa İslam Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Diplomasını almaya hak kazanacaklardır. Bu çerçevedeki eğitim, kurs ve sınavlar İstanbul’da İlim-Mer bünyesinde, kayıtlar ve notlar Roterdam’da Avrupa İslam Üniversitesi bünyesinde olacak ve dört yıl sonra bu öğrenim programını başarıyla bitirenler diploma alma hakkını elde edeceklerdir. Bu programa katılanlara şu andaki durum gereği okudukları dersleri içeren bir sertifika verilecektir. Ancak bu sertifika ileride adı geçen Üniversitenin diplomasına dönüştürülecek şekilde ilgili makam ve yetkili kişilerle görüşmeler yapılarak gerekli prosedürlerin ikmali için çalışmalar devam etmektedir.

Okudunuz mu?  Doğayla ilgili hadisler

İLİM-MER İlim araştırma Merkezi eğitim programları adıyla uygulanan bu projenin amacı:

Çeşitli nedenlerle Orta öğrenim ve Üniversite tahsilini yapamamış öğrencilerimize bir öğretim imkanı hazırlamak ve İslami ilimler alanında lisans düzeyinde bir bilgiye sahip kılmaktır. Aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi İlahiyat Ön Lisans derslerine eğitim desteği vermek ve Avrupa İslam Üniversitesi diplomasına sahip kılmak,

Sarf-Nahiv (Gramer) ve pratik günlük konuşma imkanını sağlamak,

İslami İlimler alanında genel halk kitlesinin İslami bilgilendirme ihtiyacını karşılayabilecek elemanlar yetiştirmek,

Lisans dönemini bitiren öğrencilerimizi Yüksek lisans ve doktora çalışmalarına hazırlamak,

Öğrencilerimizin Sosyal ve kültürel alanda iyi bir bilgi birikimi kazanmalarını sağlamak,

Toplum içinde kitleleri sevk ve idare edebilecek kabiliyetlere sahip kılmak. Toplantı ve organize yapabilme melekesini kazandırma ve bu konularda öğrencilerimizin temel beceri ve kabiliyetlerinin gelişmesine yardımcı olmak

Eğitim Programlarımızın İçeriği:

Birinci Yıl

Kur’an okuma ve Tecvid : 2 Saat
Arapça ( Pratik) : 5 Saat
Nahiv : 2 Saat
Hadis Tarihi ve usulü : 2 Saat
Fıkıh Tarihi ve usulü : 2 Saat
Siyer : 2 Saat
Mezhepler tarihi : 1 Saat
Akaid-Tevhid : 2 Saat

İkinci Yıl
Kur’an okuma ve ezber : 2 Saat
Arapça : 6 Saat
Tefsir Metinleri : 2 Saat
Hadis Metinleri : 2 Saat
Fıkıh Metinleri : 2 Saat
İslam Tarihi (Dört halife Devri, Emeviler-Abbasiler ve bu dönemdeki diğer İslam Devletleri) : 2 Saat
Kelâm : 2 Saat

Okudunuz mu?  İnsanın malını canını namusunu korumak için adam öldürmesi günah mıdır?

Üçüncü Yıl
Kur’an Ezberleri : 2 Saat
Arapça : 2 Saat
Tefsir Metinleri : 2 Saat
Hadis Metinleri : 2 Saat
Fıkıh Metinleri : 2 Saat
İslam Tarihi
(Endülüs Tarihi, Selçuklular ve Osmanlılar) : 2 Saat
Dini Psikoloji ve Dini Pedagoji : 2 Saat
Edebiyat : 2 Saat

Dördüncü Yıl
Kur’an Ezberleri : 2 Saat
Arapça : 6 Saat
Tefsir Metinleri : 2 Saat
Hadis Metinleri : 2 Saat
Fıkıh Metinleri : 2 Saat
İslam Medeniyeti Tarihi : 2 Saat
İlmi Araştırma Usulleri : 1 Saat
Sosyoloji–Uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi: 1 Saat

DEVAM VE KAYIT ŞARTLARI İLE DİĞER İMKANLAR:

Devam zorunludur. Bu yıl Ramazan dolayısıyla 15 Ekim-30 Haziran döneminde devam edecek olan programımıza mazeretli olarak en fazla 20 gün devamsızlık yapılabilir. Bu müddeti aşanlar yıl tekrarı yaparlar.

Lise veya dengi okul mezunları kayıt yaptırabilecektir. Lise ve dengi okul mezunu olmayanlar Hollanda Yüksek Öğrenim Kanunu gereğince belli düzeyde bir sınavdan geçtikten sonra iki yıllık hazırlık okuyacaklardır. Zira bu müddet içinde gördükleri eğitim lise dengi kabul edilmektedir. Bu durum Hollanda Yüksek Öğrenim Kanunu gereği olup öğrenim hayatları yarım kalmış olan öğrencilere tanıdığı bir imkandır.

DİPLoMA VE SERTİFİKA :

Bu programlarımıza katılacak her öğrenciye Avrupa İslam Üniversitesi Diploması yanında Medeniyet Derneği İLİM-MER İlim araştırma Merkezi tarafından Prof.Dr. Ahmet AĞIRAKÇA’nın imzasıyla bir Sertifika verilecektir. Bunun için de öğrencinin dört yıllık programları bitirmesi ve yapılacak sınavlarda başarılı olması gerekir.

Okudunuz mu?  Riya ile ilgili örnekler

HAFTALIK DERS SAATLERİ

Program haftada 3 gün, günde altı ders saatinden ibaret olacaktır. Dersler saat 09:00 – 15.30 arası olmak üzere haftada toplam 18 saat olup bir öğretim yılı boyunca yaklaşık toplam 600 ders saati işlenecektir.

ARAŞTIRMA ve ÖDEVLER: Yıl içinde çeşitli konularda araştırma ve ödevler verilecek bu konular bir yazılı metin halinde hocalara sunulacaktır. En iyi ödevler yıl sonunda ödüllendirilecektir.

KONFERANS VE SEMİNERLER: İstanbul, Boğaziçi ve Marmara Üniversiteleri öğretim üyeleri, yerli ve yabancı ilim ve fikir adamları, yazar ve gazeteciler merkezimize davet edilerek kendi alanlarında derslerimizi takviye mahiyetinde çeşitli seminer ve konferanslar vereceklerdir.

GEZİ VE İNCELEME : Başta Süleymaniye olmak üzere İstanbul’daki kütüphaneler gezilecek ve tanıtılacak, ayrıca tarihi ve turistik mekanlarına ziyaret programları düzenlenecektir.

ÜCRET: Programlara katılım ücreti aylık 150 YTL’dir. Bu ücret öğretim üyelerine verilecek mütevazı ücretlerle binamızın kira, elektrik, su ve doğalgaz ile stopaj vergisi giderlerinden ibaret olup derneğimiz bundan asla kâr amacı gütmemiş ve açıklanan bu masrafların dışında fazladan bir ücret talep etmemiştir.

Okudunuz mu?  Parayı kim bulmuştur?


Cevap: Avrupa İslam Ünİversİtesİ-İstanbul

MeZaR
Yaf Simdi Ben Teknik Lise Makina Mezunuyum Buraya Girebilrmiyim


Avrupa İslam Üniversitesi-İstanbul

Şema
< Yaf Simdi Ben Teknik Lise Makina Mezunuyum Buraya Girebilrmiyim >
MeZaR kardeşim sen afrikada bu okul ise istanbulda gelme imkanın var mı:)

< İrtibat Tel: 0 212 621 20 42 >
İLİM-MER İNGİLİZCE VE ARAPÇA KURSLARI

İlim-Mer, 18 Şubat’ta İngilizce ve Arapça kursları başlatacaktır. İngilizce kurslarımız, starter (başlangıç)’dan advanced (ileri düzey)’a kadar devam edecektir. Arapça kursları için ise seviye tespit sınavı yapılacak ve guruplara göre ders verilecektir.

15/12/2007

Günümüzde yabancı dil bilmek ayırıcı bir özellik olmaktan çıkmış, hayatımızın standart ögelerinden birisi haline gelmiştir. Dış dünyaya açılmak, ufkunu genişletmek, araştırma ve akademik kariyer yapmak isteyen herkes mutlaka kendisini bir yabacı dil öğrenme uğraşısının içinde bulmaktadır.

Bu alandaki ihtiyacı karşılamak üzere İlim-Mer, 18 Şubat’ta İngilizce ve Arapça kursları başlatacaktır. İngilizce kurslarımız, starter (başlangıç)’dan advanced (ileri düzey)’a kadar devam edecektir. Arapça kursları için ise seviye tespit sınavı yapılacak ve guruplara göre ders verilecektir.

Dersler haftada altı saat, bir kur ise 72 saattir. Altı kurdan oluşan kurslarımızı bitiren öğrencilerimizin dili yetkin bir şekilde kullanması ve akademik düzeyde araştırma yapabilmesi hedeflenmektedir.

KURS PROGRAMLARIMIZ

1. Grup Pazartesi-Salı-Çarşamba 17:00-19:00

2. Grup Pazartesi-Salı-Çarşamba 19:00-21:00

3. Grup Perşembe-Cuma-Cumartesi 17:00-19:00

4. Grup Perşembe-Cuma-Cumartesi 19:00-21:00

5. Grup Cumartesi-Pazar 17:00-20:00

İrtibat Tel: 0 212 621 20 42


Soru: Avrupa İslam Ünİversİtesİ-İstanbul

hafiz_e
< MeZaR kardeşim sen afrikada bu okul ise istanbulda gelme imkanın var mı:) >

:))) servisle gidip gelir bir şey olmaz 🙂

Okudunuz mu?  Herşeyi yaratan Allah nasıl oluştu onu da yaratan var mı?

GeDa
Arkadaslar çok güzel egitim veriyorlar gitmeyi dusunen kardeslerime tavsiye ederim…


esved
benim iki teyzem ve bir kuzenimde orda:) bir hafta sonnu istanbula gittiğimde,, teyzemi çalıştırmıştım finallere:))


Abdullah
İrtibat Tel: 0 212 621 20 42


Hesna
başka bilgi isteyen varsa benim bildğim yardımcı olmaya çalışırım
selametle


seycan
arkadaşlar bu üniversite hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz önlisans mezunları gidebilyor mu ayrıca ücreti ne kadar


Hesna
gidebiliyor diye biliyorum
1000 dolardı sanırım


seycan
teşekkür ederim, peki diploması gecerlimi türkiyede
bir de beytül hikme varmış bu okula benzer bir okul daha , duydunuz mu beytül hikme yi


Hoca
< arkadaşlar bu üniversite hakkında detaylı bilgi verebilir misiniz önlisans mezunları gidebilyor mu ayrıca ücreti ne kadar >
detaylı bilgi için bir önceki sayfada telefon numaraları ve adres verilmiş ordan arayıp sorup öğrenmen en sağlıklısı:)

Okudunuz mu?  Bir camide hangi bölümler vardır?

< teşekkür ederim, peki diploması gecerlimi türkiyede >
hayır geçerli değil..


Hesna
ben duymadım
diploma türkiyede geçerli değil


seycan
teşekkür ederim


kosovalı
bu konuyla ilgili … istanbulda nerde kayıt yapabiliriz adres konusunda yardımcı olunuz ALLAHA emanet olunuz


Hesna
kayıt için acele etmelisiniz,dersler başladı


Hoca
< kayıt için acele etmelisiniz,dersler başladı >
hala devam ediyor mu bilginiz var mı?


(Ra’d)
Herşey çok güzelde,oradan mezun olan birinin arapça seviyesi ne durumda oluyor? Eğitimi gerçekten İlahiyata fark atıyor mu? Mezun olanlar tam donanımlı ayrılıyorlar mı?


hafiz_e
arapçaya hakim olmak için en güzeli kendi ülkelerinde okumak..ama öyle bir imkanımız yoksa ülkemizdeki alternatiflere başvurabiliriz.bu üniversitede de arapça sadece hazırlıkta okutuuyordu tek ders olarak.diğer sınıflarda arapça ile birlikte islami ilimler okutuluyor.ancak arap dili edebiyatı bölümü de açılmış bunun dil öğrenmek isteyenlere daha yararlı olacağını düşünüyorum. üniversitede ne kadar arapça öğretilebilir ya da arapçaya ne kadar hakim olunabilir ki? ya sadece dil bölümünde okunacak ya da dil kurslarına gidilecek


Amine
Avrupa İslam Üniversitesi- Mısır’daki El-Ezher Üniversitesini aratmıyormuş … eğitiminin iyi olduğu söyleniyor gidenlerden gözlemlediğimiz kadarı da öyle…
Ders programlarına gelince Korkutmak istemem ;fakat gerçekten dersler biraz zor çünkü Türkiyedeki ilahiyatlardan çok önde bu Üniversiteden çıkıpta bilgisiz olan bir insan istemiyolar. yani çook rahatlıkla söyleyebilirim ki en iyi ilahiyattan en az 2 gömlek üstün ve bu okul diploma,iş,para gibi kaygıları olan kişlere değil sadece ve sadece ilim için yola çımış kişilere hitap ediyor.

Okudunuz mu?  Taoizm tanrı inancı, kutsal kitabı, ibadet şekilleri nedir?

Arapça bilgisi olmayanlar için önden bir hazırlık kursu var.

Okul henüz denklik almadı ama dil okulu adı altında milli eğitime bağlandı bunun için çok yol katedildi. Özellikle Recep Tayyip Erdoğan’la konuşulmuş.Ahmed Ağırakça hocamız İnşAllah ilerleyen senelerde denklik verileck diyor hadi inşaAllah


Ensar2
Bu üniversiteye gitmek için öss’ye girmek gerekiyor mu??


Şema
< Bu üniversiteye gitmek için öss’ye girmek gerekiyor mu?? >
hayır bu özel. cüz’i bir ücret ödeniyor(muş)


Ensar2
Peki çok teşekkür ederim Allah razı olsun.


fantasticboy
yıllık ücreti tam olarak ne kadar ? Bilen bir arkadaş var mı? Şimdiden teşekkürler


OGOG
Konuyu tam okumadım belki bahsedilmiştir.
YÖK denklik kabul etmiyor ve sizin için bu durum önemli ise dikkat ediniz.


Ensar2
<

yıllık ücreti tam olarak ne kadar ? Bilen bir arkadaş var mı? Şimdiden teşekkürler
>
Ayda 200 tl ve toplam 10 aymış.
Evet Yök denklik kabul etmiyor bunun için Recep Tayyip Erdoğan’la konuşuldu,İlerleyen senelerde denklik verileceğini söylemiş kurucusu Ahmet Ağırakça.

Okudunuz mu?  Bayanların şarkı söylemesi günah mıdır?

hafiz_e
ilerleyen zamanlarda denklik kabul edileceği söyleniyor ama bu biraz zor gibi..başörtüsüyle diğer okullara giremeyen kişiler mağdur oluyorsa ve bu okulda da giriliyorsa yök bunu kabul etmez..


esin-ti
Bu okul herşeyiyle çok güzel ama bir nokta varki o beni üzdü : hocaların çoğu erkek:(:(:(


hafiz_e
birikimli olanlar genelde erkekler ne yapalım 🙂


esin-ti
evet buda çok üzücü:(öğrenciler kız , öğretmenler erkek:(:(:(:(inşaAllah bu konuda bayanların sayısı artar:(:(:(


hafiz_e
hayırlısı ama bu eğitimleri gerekli görüyorsanız yapacak bir şey yok ya da alternatifler bulacaksınız..


mahmurum
sa arkadaşlar ben düz lise mezunuyum avrupa islami üniversitesine kayıt yaptırabilir miyim .eger yaptırabilirsem önceden bir sınav gerekiyor mu?çok fazla dini bilgim yok ve ayrıca kuranı kerim bilgimde zayıf.. şimdiden teşekürler..


hafiz_e
olsun hiç önemi yok..lise mezunu herkes bu okula kayıt yaptırabilir..okula başlamadan önce seviye belirleme sınavları oluyor.ona göre sınıfınız belirleniyor..hiç bilmeseniz de sizin gibi hiç bilmeyenlerin sınıfı ayrı oluyor.
ilk yazılan yazıyı okursanız orda aklınızdaki sorulara cevap bulabilirsiniz..ayrıca telefon numaraları ve adreste yazılı ulaşabilirsiniz..
dini bilginiz fazla olmasa da bu anlamda kendinizi yetiştirirsiniz..Rabbimiz hakkınızda hayırlısını nasip etsin..

Okudunuz mu?  Ezan okunurken nelere dikkat edilmelidir

mahmurum
Allah razı olsun :):)


büşra d
yaz sezonunda islam üniversitesi hizmet veriyormu ?yazın dil öğrene bilirmiyiz?ingilizce ve arpça

yazın arapça pratik üzerine eğitim almak istiyorum bildiğiniz biyer var mı?


hafiz_e
bunu islam üniversitesinden öğrenebilirsiniz..bence vakıflar bu anlamda çok daha iyi..sadece yaz sezonu yeterli olmaz arapçayı iyi öğrenmek istiyorsanız iyi zaman ayırmanız gerekiyor..ALLAH yardımcınız olsun


vdtkny
gerçekten güzel hizmet herkesten ALLAH razı olsun…


zeynebs
s.a arkadaşlar ben açık öğretimden lise okuyorum.. islami çok bilgim de yok fakat bir yerden başlamak istiyorum burası doğru bir yer gibi benim için.. bu sene lise mezunu olanlar giremiyor dediler bilgisi olan varmı acaba?


hafiz_e
ve aleykumselam
benim bildiğim liseyi bitirmemiş olanlar da katılabiliyor…iletişim numaralarını yazıyor arayıp kendiniz öğrenebilirsiniz bu daha sağlıklı olur…ayrıca o konu geçen senelerdeydi ücret orda yazdığı gibi değil artık…bilginize 🙂


Kayıtsız Üye
Bu numara kullanılmamakta diyor ? Bana ulaşableceğim bir numara verr misiniz?


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben Gebze Anadolu imam-hatip lisesi mezunuyum üniversite kayıdı olarak bu okulu düşünüyorum. Eğitim biçimi örgün olacak şekilde mi birde 4 yıllık eğitim veriliyor değil mi? Şimdiden Allah razı olsun yardımcı olursanız çok minnettar olacağım. Selam ile..

Okudunuz mu?  Şifalı taşların özellikleri ve faydaları nelerdir?

Hassan
Merhabalar… Bu üniversitede hangi bölümler mevcut 2 yıllık ve 4 yıllık ?


Kayıtsız Üye
Kaydolan kisi tum derslerimi goruyor yoksa misal Arapça dersi secti ginde sadece arpca egitimialiyor


Kayıtsız Üye
Avrupa islam üniversitesi
ben avrupa islam üniversitesi istanbul için bilgi almak istiyorum geniş çaplı irtibat için bir numara bulamıyorum numaraya nerden ulaşabilirim


Crowley
< Avrupa islam üniversitesi
ben avrupa islam üniversitesi istanbul için bilgi almak istiyorum geniş çaplı irtibat için bir numara bulamıyorum numaraya nerden ulaşabilirim >

……….


Kayıtsız Üye
üniversitenin iyi olduğunu duydum ıslami ilimler önemli bir bölüm yanlış ilim yanlış şeyler dogururu burada okuyan arkadaşlardan yardım isterim.bir de okulun türkiyede denkliğinin olmamam sebebi nedir acaba


islam üniversitesi, avrupa islam üniversitesi bölümleri, avrupa islam üniversitesi fatih

Bu kategoride yer alan Kızıma bakamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Avrupa İslam Üniversitesi-İstanbul Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.