Anasayfa
3 Ağustos 2021, 20:09
Hikayeler
Yönetici

Hızır Aleyhisselam Ve İlm-i Ledun

Hızır Aleyhisselam Ve İlm-i Ledun

seyit gazi
Cevap verilen birinci mesaj silindi…

Hıdır as ın peygamber olduğunun delillerini sıralamışınız… açıkcası bu delillerinin reddedilmeleri hususlarını yazsanızda, hiçbirinin bir mesnedi olmadığı gayet açık görülmektedir. mesnedi olmamalarına rağmen aralarından makul olanlarının ise hiçbiri reddedici nitelikte değil, kati delil olmayabileceği yönündedir. hele 5. delil olarak hıdır as ın kıssada geçen "ben bunları kendiliğimden yapmadım" sözü gereği açık peygamberliği deliline verdiğiniz red cevabının ise "Bu da zayıf ve zayıflığı gayet açık bir delildir" şeklinde olduğu gözlerden kaçmamaktadır.

Okudunuz mu?  Huzur ile ilgili bir hikaye

hıdır as ın insan olup olmadığının sorgulandığından da bahsetmişiniz… ilminin musa as ile kıyaslanması kendi cinsinden yani insan olduğu anlamına gelmez mi? insanın ilmi meleklerle veya iblisle kıyaslanır mı ? sizin verdiğiniz hadis metninde de musa as a sorulan soru insanların en bilgini kimdir şeklindedir.

Okudunuz mu?  Gerçek Tevekkül eden böyle bir Hanım

ayrıca hıdır as ın musa as a şedid davranmasının sebebi; musa as ın derecesinin yüksekliğinden kaynaklanmaktadır. zira aynı fiil derecesi küçük kimseler için kabahat dahi olmayacakken, dereceleri büyüdükce aynı fiil kabahat olabilmektedir. yunus as tebliğ görevini yerine getirmiş kavminin eziyetlerine katlanamamış rabbinden emir gelmeden kavminden uzaklaşmış neticesinde balık tarafından yutulmuştur. bu durum veli birisi için uzlet olarak isimlendirilebilecekken; yunus as için balık tarafından yutulmasına sonra bağışlanmasına ve bu durumun kur an ı kerimde tüm insanlığa bildirilmesine sebep olmuştur. peygamberlerin azim kişiliklerinin yanına, kıyasla peygamberlerin üstün geldiklerini göstermek için dahi başka kimselerin konulması ardır.

Okudunuz mu?  Şems-i Tebrizi ve 3 Ateist Filozof Hikayesi

ibrahim as ın hayatı bize anlatılmamış olsaydı; hayatından sadece ateşe atıldığı, ateşten çıktığı veya çöllerdeki yolculuklarından kesitler anlatılmış olsaydı; ibrahim as hakkında da, hıdır as için söylenenlerin benzerleri, hatta daha fazlası söylenebilecekti.


hızır aleyhisselam ilmi, hizir as nasıl gelir, hızır aleyhisselamın virdi

Bu kategoride yer alan Gülümseten Peygamberimizin Şakaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hızır Aleyhisselam Ve İlm-i Ledun Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.