Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:02
sizden92
Abone

Meni çıkmak üzere olursa Gusül abdesti gerektirir mi?

Meni çıkmak üzere olursa Gusül abdesti gerektirir mi?

mrtkyi
Arkadaşlar merhaba, bilgisayar başındayken elimle penisimle oynuyordum(gülünç bir durum) Daha sonra sperm geleceğini düşündüm ve elimi penisimden çektim. Ucundaydı, biraz da dışarıya gelmişti. İsteyerek olmadı. Gusül gerektirir mi acaba? Lütfen gerekli bir cevap istiyorum. Yaşım: 13.


Cevap: Gusül abdesti gerektirir mi?

mehmet naim ağım
evet gerekir.çünkü oynamışsın ve ucuna kadar gelmiş


Cevap: Gusül abdesti gerektirir mi?

Ercan
Gelen sıvının meni olduğundan eminseniz gusül abdesti almanız gerekir. Gelen sıvı şehvet sıvısı yani mezi ise gusül gerekmez. Gelen sıvının meni olup olmadığına tam olarak kanaat getiremiyorsanız tedbiren gusletmeniz sizin için daha hayırlıdır.

Okudunuz mu?  Anne hakkı nedir

Cevap: Gusül abdesti gerektirir mi?

kalpsizisi
ALLAH(c.c.) selamı üzerinize olsun.
MUTLAKA GUSL ETMEN GEREKİR. ve seni aydınlatacak bir kaç bir şey yazayım yanlışım varsa düzeltin inşAllah.

İslam alimlerinin bazıları evlilik dışı her türlü cinsel doyumu haram saymışlardır. Delil olarak da şu ayetleri göstermişlerdir:
"Ve onlar ki, iffetlerini korurlar; Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (câriyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerden dolayı) kınanmış değillerdir. Şu halde, kim bunun ötesine gitmek isterse, işte bunlar, haddi aşan kimselerdir." (Müminun Suresi : 5-7)

"Ancak eşlerine ve cariyelerine karşı müstesna; çünkü onlar kınanmaz; Bundan öteye (geçmek) isteyenler ise, onlar taşkınların ta kendileridir." (Mearic Suresi 30-31)

Okudunuz mu?  Bey'ul-ine ne demektir?

İslam alimlerinin çoğunluğu, buradaki aşırı gitmeden, evlilik dışında başka bir kadınla birleşmeyi anlamışlar ve elle doyumu bu birinci derece haramlar arasında saymamışlardır.

Allah Resulu şöyle buyurur:

"Cinsel organıyla oynayan bir millete Allah azab etmiştir."

"Elini nikahlayan mel’undur"

"Elle boşalan lanetlidir"

Bu hadis-i şerif kesin bir hükümle, masturbasyon olayını yasaklamaktadır.
VÜCUDUMUZ ÖYLE MÜKEMMEL YARATILMIŞTIR Kİ YARADANA KURBAN OLAYIM HİÇBİR YAPI İNSAN YAPISI GİBİ DEĞİLDİR DÜŞÜNCELERİMİZ OLSUN VİCDANIMIZ OLSUN YAPIMIZ OLSUN ZATEN VÜCUDUMUZ DA BİR ŞEY BİRİKMİŞSE O DIŞARIYA OTOMATİK OLARAK ATILIYOR YÜCE ALLAH BİZE HERŞEYİ TAM VERMİŞTİR BİZDEN İSTEDİĞİ SADECE 5 ŞEYDİR BİZE VERDİĞİ SONSUZ NİMETLER KARŞISINDA GAFLETE DÜŞMEYELİM KÖTÜBİŞE YAPTIĞINDA ÖVÜNME NEFSİNE UYMA BİLİNİRKİ ÇOK İNANÇLI KİMSE NEFSİNE YENİK DÜŞEREK İMANSIZ ÖLMÜŞLERDİR NEFİS DEDİĞİMİZ ŞEY YÜCE YARADANIN DÜŞMANIDIR.

Okudunuz mu?  Online oyunlarda günah çıkarma ve haç gibi şeyler hakkında

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT KÜÇÜK KARDEŞİM HERKES BİR KAÇ İLİM ÖĞRENENE KADAR GÜNAH İŞLEMİŞİZDİR ÖĞRENMEN GÜZEL SORMAN DAHA BİR GÜZEL SOR İSTEDİĞİNİ SOR. FAKAT BİR GÜNAHINI 2NCİ BİR KİŞİYE ŞAHİTLİK VERME YANİ TAM ANLAMIYLA AÇMA BEN YAPTIM DEME BİR KONUYU SORARKEN YALIN BİR ŞEKİLDE SOR BİZİMDE ÖRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR FAKAT ÖRETTİKLERİMİZDE ÇOK. BU YÜZDEN KONUYU BİRAZ DEĞİŞTİRİP SORARSAN USLÜPTAN DOLAYI SEVİLMEYEN İNSAN ÇOK OLDUĞUNDAN BU SINIFA GİRMENİ İSTEMEM KİMSEDE KENDİNİ BU SINIFA KOYMAK İSTEMEZ. BİZİM DİNİMİZDE NİYET ÇOK ÖNEMLİDİR ÇÜNKÜ AMELLERİMİZ NİYETLERİMİZE GÖREDİR. İŞTE BU YÜZDEN BUNU BİR DAHA YAPMAMANI TAVSİYE EDERİM BENİ YANLIŞ ANLAMA ÖĞRENMEK ÖRETMEK GÜZELDİR. GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BURDA HERKES HUŞU VE SABIR İÇERİSİNDE SORULARI CEVAPLIYORLAR ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE.

Okudunuz mu?  Makata Su Kaçarsa Oruç Bozulur mu ?

mrtkyi
Meni olduğunu bilmiyorum. Dediğim gibi, hemen elimi çektim. Daha sonra baktığımda ise hafif bir ıslaklık vardı, çok değildi. Ne fışkırarak geldi, ne de damlayarak geldi. Yardımcı olur musunuz?


Buralhan
Aleyküm selam güzel kardesim kusuruma bakma ama gusül abdesti almak bu kadar zormu merak ettim burda soruna cevap arayana kadar alabilirdin alinca kaybin yok fakat almayinca….?

Okudunuz mu?  Şeytan rüyada diğer peygamberlerin kılığına girebilir mi??

mrtkyi
Abdestimi çoktan almıştım. Sadece sorumun cevabını merak ediyordum.


DieHard
< Aleyküm selam güzel kardesim kusuruma bakma ama gusül abdesti almak bu kadar zormu merak ettim burda soruna cevap arayana kadar alabilirdin alinca kaybin yok fakat almayinca….? >
Kardeş öyle söyleme bence., daha sonra saplantı haline geliyor we weswese ortaya çıkıyor..

< Meni olduğunu bilmiyorum. Dediğim gibi, hemen elimi çektim. Daha sonra baktığımda ise hafif bir ıslaklık vardı, çok değildi. Ne fışkırarak geldi, ne de damlayarak geldi. Yardımcı olur musunuz? >

Ben meni olduğunu düşünmüyorum., eğer meni olsaydı bunu illaki bilirdin.. Benim anladığım kadarıyla mezi olması gerekiyor we mezi için gusül gerekmez.. Yalnız mezi necistir we necaset temizlenmedkçe namaz kılınmaz..


Kayıtsız Üye
penisimin ucunu bazen baktımda beyaz aktı bir şey var zevke filan gelmiyorumm idrarımı yaptıktan sonra zevk suyu bile yok bu durum cünüp edermi lütfen acil cevap

Okudunuz mu?  İbni cüreyc kimdir bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum

arifselim
Meninin rengi bellidir beyazdır ve yoğundur. Eğer bu sıvı şehvetle gelmiyorsa bu meni değildir meni olsa bile gusül gerekmez.


Kayıtsız Üye
31 çektim boşaldım sonra gusül aldım.Aldıktan sonra banyodan çıkınca kilotta ıslaklık hissettim yeniden gusül almam gerekirmi acil cevap


arifselim
Eğer hemen gusül abdesti aldıysanız ve gusülden sonra meni hala gelemeye devam etmişse o zaman gusül abdesti gerekir. Ama bir süre bekledikten sonra örneğin 20 – 30 dakika gibi ve sonra gelen meni şehvetle de gelmemişse gusül gerekmez. ayırca gelen sıvı meni değilse zaten guslü tekrar etmek gerekmez.

Okudunuz mu?  İlim nedir ? İlim nerede öğrenilir ?

Kayıtsız Üye
Oynadım ama meni çıkmadı gusül gerekir mi


arifselim
Meni çıkmadıktan sonra gusül gerekmez cünüp olmazsın.


Kayıtsız Üye
Gece 31 çektim penisimin ucuna geldi ve nefsime dayanamayıp devam ettim bişey az akti hemde çok az böyle su gibi karanliktada göremedim 01:15 saat zaten bugün bir kere cenabet oldum bidahada olmak istemiyorum kokusu hamur gibi 13 yaşındayım BEN ERGENMİYİM 5 VAKİT KILMAK ZORUNDAMIYIM

Okudunuz mu?  Kıble yönü ile alakalı soru

arifselim
Mastürbasyon yapmak caiz değildir ancak zinaya düşmemek için yapılabilir kendini alıştırmamalısın. Bu anlattığına göre menidir ve gusül abdesti alman gerekir. Aynı zamanda bu ergenlik yaşına geldiğinin bir işaretidir. Artık namazdan ve helal ile haramdan sorumlusun.


Kayıtsız Üye
ben oynadım sonra cınsel organımı sıktım bastan bır sey cıkmadı tollete gıtıgımde ıslaklık vardı gusül gerekırmı


Şema
< tollete gıtıgımde ıslaklık vardı gusül gerekırmı >
ıslaklık mezidir, mezi gusül gerektirmez.


Kayıtsız Üye
Eşimle sürtünüyorum ve kasılarak rahatlıyorum fakat boşalmıyorum. Gusul gerekir mi acil lütfen cevap verin..


arifselim
Eğer erkeğin cinsel uzvunun sünnet edilmiş yeri girerse her ikiside cünüp olur. Kasılmak derken bu orgazm ise yinede cünüp olursun ve yıkanman gerekir. Kadında meni çıkmasa bile ama orgazm olursa cünüp olur.

Okudunuz mu?  Babam evde içki içiyor melek eve girermi?

Kayıtsız Üye
Hocam uykulu değilim ama arada gözlerim kapanıyor 1 ila 2 dakika ya da 15 20 saniye uykusuz olsamda gün boyu ikidebir sıvı akıyor benden ben de çok rahatsız oluyorum bu durumdan o yüzden her sabah gusül alıyorum önce idrarimi yapıp fakat bu göz kazanmalarında sıvı geliyor fakat ben arada kalıyorum gusül gerekir mı gerekmez mi diye


ACİLSERVİS
Meni ve mezi konularını araştıracaksın. Bu iki akıntıdan sadece meni olanı gusül gerektirir.

Okudunuz mu?  Sanki nefes alamıyorum...

penisimle oynadim gusül etmem gerekir mi, 31 gusu, elimle 31 cektim meni mifir mezi midir

Bu kategoride yer alan Medreseye giden bir cemaate bağlanmak zorunda mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni çıkmak üzere olursa Gusül abdesti gerektirir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.