Anasayfa
30 Haziran 2023, 23:35
Kuran
Yönetici

30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri

30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri

müşahit
30- RÛM SÛRESİ
31,32. Allah’a yönelmiş kimseler olarak yüzünüzü hak dine çevirin, O’na karşı gelmekten sakının, namazı dosdoğru kılın ve müşriklerden; dinlerini darmadağınık edip grup grup olan kimselerden olmayın. (Ki onlardan) her bir grup kendi katındaki (dinî anlayış) ile sevinip böbürlenmektedir.

…dinlerini darmadağınık edip grup grup olan kimselerden olmayın. (Ki onlardan) her bir grup kendi katındaki (dinî anlayış) ile sevinip böbürlenmektedir.

Okudunuz mu?  Tecvid Örnek Test Soruları

Burada Nedenmek isteniyor?
İslam birliği nasıl sağlanmalıdır?
Ayetin muhatapları olarak, kendi yanımızdakileri ne kadar güvenli buluruz?

Resulümün Ashabının ve de benim inandığım Kaynağımız Kuran’ı Kerim, Allah tarafından Korunmuştur.

Bunu Bize Kuran Hicr suresi 9. Ayette Bildirmektedir.
Hiç şüphesiz, zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz; onun koruyucuları da gerçekten biziz.[Hicr/9]

Okudunuz mu?  Ey iman edenler! Akitlerinizi yerine getirin

Cevap: 30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri

Hoca
31,32. Allah’a yönelerek O’na karşı gelmekten sakınınız, namaz kılınız, dinlerinde ayrılığa düşüp fırka, fırka olan, her fırkasının da kendisinde bulunanla sevindiği müşriklerden olmayınız.

Sadece Rabbimize yönelik bir hayat yaşayın. Ona karşı takva sahibi olun. Hayatımızı Allah için yaşayın. Namazınızı ikâme edin. Namazı ayağa kaldırın. Hayatınıza hakim bir namaz kılın. Namazınıza özdeş bir hayat yaşayın. Ekonominize, mala bakışınıza, siyasetinize, gecenize gündüzünüze, aile hayatınıza namaz hakim olsun. Öyle bir namaz kılın ki bu namaz Allah’tan mesaj alma makamı olsun. Öyle bir namaz kılın ki bu hayatınızın Allah’a raporunu sunmanız olsun. Öyle bir namaz kılın ki bu namaz size fakir fukaranın hakkını gözetmeyi emretsin. Öyle bir namaz kılın ki bu namaz sizi zulme götürmesin. Öyle bir namaz kılın ki bu namaz ırz ve namuslarınızı korusun. Böyle bir namaz ki bu namaz sizi Allah’a ve insanlara verdiğiniz sözlerinizde durmaya götürsün.

Okudunuz mu?  Yasin dinlemek sevap mı?

Ve müşriklerden olmayın. Ki onlar dinlerini fırka, fırka yapıp, şia, şia, grup grup oldular. Ve her bireri, her bir grup, her bir fırka, kendilerinde olanlarla sevinmekte, övünmekte, şımarmakta ve böbürlenmektedir. Dini parçalamışlar, kitabı parçalamışlar, hayatı parçalamışlar. Her bireri dinin, kitabın bir bölümüne sarılıp bayraklaştırmış. Her bireri kendilerince dinden, kitaptan hoşuna giden bir parçayı bayraklaştırıp din haline getirmiş ve her bireri de kendi hayatından mutmain olmuş. Her bireri kendisinin mutlak doğruluğuna ve karşısındakinin yanlışta olduğuna kanaat getirmiş. Müslümanların hepsi tek bir grup, tek bir cemaat, tek bir ümmet olmak zorundadırlar. Müslümanlar dinin tamamına, kitabın tümüne iman etmek zorundadırlar.

Okudunuz mu?  Harflerin uzatılması (med)

Sünneti reddeden fasıklar olduğu sürece islam birliğinden söz bile edilemez!


Cevap: 30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun canlar çok mutlu oldum verdiğiniz bilgilerden dolayı


rum suresi 31-32, rum suresi 31 32 tefsiri, rum suresi 31

Bu kategoride yer alan Secavend Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.