Anasayfa
1 Aralık 2022, 10:31
sizden95
Abone

Eşimi bu durumdan nasıl kurtaracağım?

Eşimi bu durumdan nasıl kurtaracağım?

mutant
Eşimle 2004 yılında evlendik. Evlendiğimizde eşim açıktı, namazlarını bazen kılıyor bazen de kılmıyordu. O zamanlar ben de cumadan cumaya varıyordum secdeye. 2009 yılında eşim arkadaşlarının etkisi ile sohbetlere katıldı ve bir süre sonra vakit namazlarını aksatmamaya başladı ve kapandı. Fakat tayin dolayısı ile arkadaş ortamından ayrılıp büyük şehre yerleştik. Bir süre sonra ben yapamıyorum, olmuyor diyerek açıldı. Sonra da namazını bıraktı. Bu son olaylardan beri başımıza gelmeyen musibet kalmadı. 2 kez boşanmanın eşiğine geldik. Zaman zaman başımıza gelen musibetlerin manevi boşluktan olabileceğini söylediğimde; çocukmuşum gibi üsteleme, üstüme gelme, bunaldım, zamanı gelince başlayacağım tekrar, sen söyledikçe olmuyor… gibi cevaplar veriyor. Ben eşim kapandığından bu yana namazlarımı aksatmamaya çalışıyorum. Onun için sadece dua ediyorum şu an. Önerebileceğiniz bir şey var mı? Allah rızası için yardım edin dostlar.

Okudunuz mu?  İmanın şartlarında kadere iman var mı?

Cevap: Eşimi bu durumdan nasıl kurtaracağım?

rotary1995
eşinize sıkça söyleyerek bunaltmayın ona ‘gösterin’ mesela namazlarınızı tam kılın sabah namazınızı kaçırmayın namaz sonrası içinizdeki huzuru eşinize de bir şekilde yansıtın Allah’a c.c yakınlaştıkça eşinize olan sevginizi arttırın sakin olun o da düşünsünki bunların sebebi maneviyat diye. Eşinize tesettür ile ilgili videolar var onları izletin sohbetleri dinletin. onun tesettürlü haliyle kendisi ve sizin için daha hayırlı olduğunu hatırlatın. Ve eşinize gerçek tesettürü anlatın bu konuda en çok video youtube da kolay gelsin size.

Okudunuz mu?  Kötü bir kelimeyi okumak

Cevap: Eşimi bu durumdan nasıl kurtaracağım?

@mir
kardeş sürüden ayrılanı kurt kapar
ekonomik siyasi ahlaki kültürel bakımından sizinle aynı olan insanlarla
din bakımından ise sizden üstün insanlarla bir arada olun

tez zamanda şehrinizdeki dediğim özellikteki insanların olduğu bir semte taşının
ya da o tip insanlarla arkadaş olup
ailecek görüşmeye başlayın

Bu kategoride yer alan Bu Devirde Evlenilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimi bu durumdan nasıl kurtaracağım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.