Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:01
sizden5
Abone

Hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

Hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

musab
hatimle kılınan teravih namazında geçendede secde ayeti vardı ama ayrı olarak secde yapılmadı.imam secde ayetinden sonra okumayı bıraktı her halde karışıklık olmasın diye.ama dünkü imam hatırlattı namaza başlamadan ve özel olarak secde yapıldı.merak ettim imamların çoğu nasıl yapıyor bunu?birde dikkatimi bir şey dikkat ettim.her gün 2 imamda değişiyor.neden her gün değişiyor.imamlar tek bir cüzemi hazırlanabiliyorlar acaba?

Okudunuz mu?  Cuma namazının sadece farzı kılınır mı

Cevap: hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

imam
Namazda kuran okurken tilavet secdesi geldiğinde okuma bırakılır ve secdeye varılır, sonra kalkılır kalan yerden devam edilir.


Cevap: hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

HAMMADUN
Elhamdulillah;

Güzel bir soru ve imam kardeşimdem güzel bir cevap olmuş İnşaAllah….

Okudunuz mu?  Namaz abdesti sorusu

< Namazda kuran okurken tilavet secdesi geldiğinde okuma bırakılır ve secdeye varılır, sonra kalkılır kalan yerden devam edilir. >
Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


Cevap: hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti

musab
ben onu sormadım ki.geçenki cüzde secde ayeti vardı ve ayrı olarak secde yapılmadı.imam karışıklık olmasın diye secde ayetinden sonra normal olarak rukuya gitti her halde.çoğu imam zaten bu şekilde yapıyor her halde.

Okudunuz mu?  Peygamberlerin Kavmine Öğütleri

Kayıtsız Üye
Namaz içinde secde ayeti okunduğu zaman ayetin sonunda diğer ayete geçmeden secdeye varırsın bu secde aynı zamanda rukun ve tilavet secdesi yerine geçer ayriyetten secde yapılmaz..
Birde secde ayetini okuduğumuz zaman tilavet secdesi yapıp kalkınca secde ayetinden sonrada devam edilir lakin bunu cemaat karıştırıyor namaz secdesi ile buna mahal vermemek için ilkin yazdığım şekild e de uygulanabiliyor

Bu kategoride yer alan Adet döneminin bitişi ancak beyaz akıntı geldiğinde mi anlaşılır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hatimle kılınan teravih namazında secde ayeti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.