Anasayfa
6 Haziran 2023, 19:33
sizden2
Abone

Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

djcix
Selamlar ben güsul abdesti alıyordum arka avret yerimin içini yıkarken dışkı çıktı yinede devam ettim güsulu bitirdim güsulum geçerlimidir ?

Cevaplayacak biri ykmu ne olur .


Cevap: Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

@mir
makatın içini niye yıkıyorsunuz?
zorlamadan elinizin değdiği yerleri yıkamanız kafidir
eğer guslünüz bittikten sonra olduysa
namaz abdesti almanız kafidir
gusül bitmeden olduysa
hem namaz abdesti almalı hem de gusle devam etmelisiniz

Allahu Alem


djcix
Nasıl yani anlamadım birde içini yıkamama gerek yok deyilmi yani dışkının çıktıgı yeri yıkamama gerek yok deyilmi ? peki öyle bir şey bidaha olursa güsule yinede devam edip güsul bitince normal namaz abdesti alsam olurmu ?

Bir şey daha eklemek istiyorum güsulum geçerli olurmu normal namaz abdesti almasamda ?


Cevap: Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu

@mir
makatın kendisini yıkamalısınız içini değil
elinizin değdiği yerleri yıkamak kafi

Okudunuz mu?  Gözüm dışarda

dışkı çıktı ise namaz abdesti bozulmuştur
yeniden almalısınız


konya442
Gusul esnasında abdest bozucu bir şey olursa ,, gusle devam edebilirsiniz sadece namaz abdestsiniz bozulur , Gusül ise tamamdır


djcix
Yani namaz abdesti geçersiz güsul sahih oluyor o zaman ?

ALLAH razı olsun kardeşlerim şuan içimi çok rahatlattınız tuttuğunuz altın olsun teşekkürler 🙂


@mir
namaz kılıyorsunuz değil mi?


djcix
Temizlenmek için almıştım güsul abdestini


@mir
namaz da gusül gibi Allah’ın bir emridir
hatta daha önemlidir
çünkü insan mecbur kalınca gusül almadan teyemmüm ile de namaz kılabilir
ama mazeretsiz namaz kılmaması
4 mezhebin 3’üne göre cezası ölüm olan bir suçtur


Kayıtsız Üye
kardeşim oruçlu iken makatın ordan su kaçma korkusu oluyor hatta vesveseye sebeb veriyor bende fazla yıkamadım sonra lavoboya gittiğimde makatta küçük küçük pislikler vardı guslum olmuşmudur orayı tekrar yıkadım fakat 2 namaz vakti sonra tekrar gusül alsam mı ?

Okudunuz mu?  Nikahsız birliktelik ve doğru yol için yardım edin bana

Kayıtsız Üye
Oruçluyken orayı yıkamasak olurmu su gitmesi nedeniyle


arifselim
Makatın normal yıkanması ile içeriye su kaçmaz. Bu ne biçim boş vesveselerdir öyle. Hem makatın sadece dış kısmını temizlemekle mükellefiz iç kısmını değil.


Kayıtsız Üye
ilişki sırasında içine bosaldiktan sonra gusül abdesti alırken vajina içini yikamali miyiz


arifselim
Eşi içeri boşalsın veya boşalmasın sadece kadın sadece normal elini değdirdiği bölgeleri yıkaması yeterlidir. Fercin iç kısmını yıkamasına gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Gusul sırasında elleri yıkadıktan sonra vücudu yıkamak sonradan avret yerini yıkamak yanı sıra önemli illa elleri yıkadıktan sonra mı avret yerini yıkamak gerek?


Adil
Önemli olan bütün vücudu yıkamaktır avret yerini yarıda veya en sonda yıkamak gusle engel değil. Ancak en başta orayı yıkayıp normal abdest almak sünnettir.

Okudunuz mu?  Namazda sırtın açılması abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Hocam gusül alirken avret yerlerini temizlerken sirtimi yikamayi unuttum yikandigim zaman sirtima su döktum gusül abdestim kabul olur mu


Sabır
Unuttuğun yeri yıkamış oldun. Eksiği tamamladığına göre guslün geçerlidir.


Kayıtsız Üye
ben gusül abdesti almadan önce guzelce basımı yuzumu kulaklarımı yanı her tarafını sabunlayıp yıkıyorum ve vıcudumu da aynı sekılde sabunlayıp yıkıyorum sonra gusül abtesti alıyorum bunun doğru mu yapıyorum yoksa cunupken direk gusül abdestiı alınır


abdullahbiri
Vücudunu temizleyip sonra gusle geçebilirsin sakıncası yok. Vücudunun temizliğe ihtiyacı varsa neden olmasın.


Kayitsiz üye
Hocam banyoya girdikten sonra tahretlenip direk olarak gusül abedestini aldiktan sonra bütün vicutu yikamakmi dogrudur yoksa banyoya girdikten sonra öncr heryeri sabunladiktan sonrami gusül abdestine gecmekmi dogrudur?? Eger ikinci secenek doğru olansa sabunlandik ondan sonra guslümüzü aldik direk banyodan cikabilirmiyiz yoksa yine heryerimize su döküp ovalamalimiyiz… birde avret yerini yikamada çok sabun harciyorum çok vesvese yapuyorum artik bikma seviyesine geldi sadece tahretlensem sabunla yikamadan yinede guslum kabul olurmu… lptfen yardımcı olun

Okudunuz mu?  Allah kulunun ameline sevinir ve üzülür mü?

mum
Önce temizlik sonra gusül en doğru yöntemdir. Çünkü vücuttaki kirler yıkanmış olur ve gusül alınca vücut suyu daha güzel emer.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm

Bayanların guslederken vajina temizliğinin ölçüsü tam olarak nedir ?

Ben normalde tuvalet kağıdı ya da peçete koyarım iç çamaşırına akıntı vs bulaşmasın diye ve her namaz öncesi abdest öncesi mutlaka taharetlenir ve peçeteyi değiştiririm.
Geçenlerde bir şey dikkatimi çekti vajinanın iç kısmının üst kısmının çıkıntısının etrafında toplu iğne topu kadar minik minik beyazlıklar vardı sanırım peçete kırıntıları.
Dıştan bakınca görmek mümkün değil derinin altına denk geliyor gusül öncesi vajinanın üst tepesinin deri altını filan yikayacak mıyız .
Onları çıkarmak için uğraşırken baya tahriş ettim.
Bu küçük birikintiler gusle mani midir?

Okudunuz mu?  Maide suresi 33. ayeti, meali, nuzul sebebi ve tefisirini açıklayabilir misiniz?

arifselim
Aleykum selam. Tuvalet temizliği yaparken taharet yaptığında yıkanan yerleri aynı şekilde gusül esnasında da temizlenmesi gerekir. Bundan fazla temizlik şart değildir. Erkek veya kadın olsun gusülde avret yerlerini iç kısımları yıkanmaz. Normal taharette yıkanılan bölge gusülde de yıkanılır.


Kayıtsız Üye
selamun aleykum cinsiyetim bayan.
gusül abdesti aldiktan sonra en son avret yerimi kurulayinca bir damla sivi gördüm.ama yikamistim bir çok kez ve gecmiyor.normla zamanlardaki yikamalarimda da en son peceteyle kurulainca o sividan goruyorum ve tekrar tekrar yikayip tekrar tekrar kuruluyprum.bu islemler sonucunda geciyor.
gusül aldigimda kurulama imkanim olmayinca o sirada kontrol etmeden sadece bir çok kez yikayip guslumu aldim.ama banyodan cikinca boyle bir durumla karsilastim.napmaliyim?


arifselim
Aleykum selam. Sadece cinsel ilişkiden sonra yani boşalma olmuşsa ve meni ise, bu kesilene kadar hiç olmazsa 15-20 dakika sonra gusül alınmalıdır. Sürekli gelen akıntı ise bu akıntı gusle engel olmaz, ancak bu akıntıların namaz abdesti gerektirir.

Okudunuz mu?  Bir şeyi söylemek mi yoksa onaylamak mı önemli?

Eğer kesilmeksizin sürekli geliyorsa yani bir namaz kılacak kadar bile sana zaman kalmıyorsa o zaman özür sahibi sayılırsın ve bu durumda abdest alır ve namazını kılabilirsin.


Kayıtsız Üye
Hocam selamun aleykum
Ben gusul.almadan önce iki bacagimin arasi yani alt kisima necisten dolayi biraz kopuk vurup su tuttum ama oralarimin tam yikanip yikanmadigindan emin degilim daha sonra guslum icim niyet ettim gusül almay basladim aklıma takildi ama gusle devam ettim guslum gecerlimidir


Kayıtsız Üye
Avret yerini gusül abdesti almadan önce yıkanırken yıkanılmasımı lazım

Ve onu yaptıktan sonra,yani gusül abdestine niyet etmeden önce avret yerini yıkadıktan sonra
gusül abdestinde elleri yıkadıktan sonramı avret yerini yıkamak lazım ve öyleyse avret yerini yıkadıktan sonra yeniden elleri yıkamakmı lazım?

Okudunuz mu?  Avret yerinde sünnetten kalma dikiş ipi farkettim. şimdiye kadar aldığım gusüller oldumu?

Ve avret yerini önceden yıkarsan gusül abdestine niyet etmeden önce, gusül abdestindede yıkamak farzmı? (Yani su değmesini demiyorum iyice yıkamayı diyorum?)

Ve farzsa nezaman yapılmalı yani ikinci soru yanlışsa?

(Her soru farklıdır, hepsine cevap verirmisiniz? )


ACİLSERVİS
Cevapların guslün sünnetlerinde açıkça yazılmıştır. Bu konu altına guslün sünnetlerini yaz da ziyaretçiler faydalansın.


Kerempro28
Avret yerlerimizi guslün başında yıkıyoruz benim sorum tüm vicudu yıkarken avret yeride yıkanırmı

Gusul abdestinde avret yerimizi başta yıkıyoruz benim sorum bütün bicudumuzu yıkarken orayıda yıkıyacakmıyız ?


arifselim
Guslün başında yıkamak zaten gusülden sayılır daha sonra tekrar yıkamak şart değildir. Önemli olan guslün farz ve sünnetlerinin yerine getirilmesidir. Guslün başında da alırken de yıkanabilir.


Kayıtsız Üye
Hocam gusül almadan önce hani makat yerleri yıkanılır peki avret yerini yıkadıktan sonra edep için ön ve arkamı birşeyle kapattım diyelim,hani ilk önce baş sonra sağ sonra sola dökülür ya su , e oraya o su bez yüzünden değmiyo ve ben bunu anlamadım öyle geçerli oluyomu öbür türlü gene çırılçıplak gusül almamız gerek caiz olmasına caizde ben kapatmak istiyorum ama anlamadım bir türlü cevap verirseniz sevinirim

Okudunuz mu?  Bitcoin helal mi?

vel Fecr
neyle kapatıyorsunuzda su geçirmiyor merak ettim doğrusu. bir bezle örtebilirsin ve bezden su geçer.
siz ne kullanıyorsunuz ?


Kayıtsız Üye
Merhaba , gusülden önce bazen büyük tuvaletimi yapıyorum avret yerini iyice yikadigim halde gusülden sonra makatimi sildiğimde belli belirsiz bir diski rengi oluyor .tabaka halinde herhangi bir şey yok ama yine de gusulum geçerli midir ?


mum
Dışkı olan yeri gusülden sonra yıkayın guslünüz geçerlidir. Size tavsiyem bir dahiliye doktoruna gidin ve kabızlı halinize çare bulsun.

Okudunuz mu?  Evlenmeden (nikahsız) elele tutuşmak günah mı ?

evde cay
Selamün aleyküm.
Ben bir kızım ve gusül abdestinde ve abdeste çok vesveseliyim.
Affedersiniz kadının ferci neresi oluyor. Dış dudakları da fercden sayılıyor mu? Bir de avret yerimi yıkarkene sanki haz alıyorum ve sanki idrarım geliyor. Arka yolu da yıkamak gerek mi? Bir de avret yerimi yıkarken sabun kullanıyorum. Mesela bazı yerlerimi sabunla ıslatsam olur mu yoksa sabun kulandım yeri suyla yıkamak gerekli mi çünkü mesela fıskiyeyle avret yerimi yıkarken bazen sanki şehvetleniyorum.
Bitkinlik hissetmiyorum. Bir de şehvetle yerinden ayrılması ne demek? Ve şehvetle çıkması?

Arkadaşlar bir de vesvese geliyor. Eyer avret yerini yıkarkene eyer meni şehvetle çıktıysa diye, ve sonra gusül abdesti alırkene çıkarsa diye veya sonra idrarla çıkarsa diye çok vesvese geliyor. Bazen sanki kasılma oluyor gusül abdesti alırkene. Beya sanki meni geliyor gibi geliyor. Veya bana öyle geliyor. Çok vesveseliyim. Çok uzun süre içerde kalıyorum.

Okudunuz mu?  Aşık'ım ve kurtulmak istiyorum

Bir de abdeste çok vesvesye oluyor. Mesela eğlirken sanki baloncuk deklinde yel geliyor. Veya akıntı geliyor sanki.

Bir iç camarsırım afedersiniz orama deyince sanki gıdıklanma ölüyür. Veya bana öyle geliyor.

Şimdiden teşekkürler.


gusül abdestinde avret yeri nasıl temizlenir, gusülde avret yerleri nasıl yıkanır, gusül abdesti alırken avret yeri nasıl yıkanır

Bu kategoride yer alan Evlenmek için Kız Bulmakta Zorlanıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul sırasında avret yerini yıkama konusu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.