Anasayfa
6 Ekim 2021, 19:42
sizden92
Abone

Güsulum geçerli olurmu ?

Güsulum geçerli olurmu ?

djcix
Selamun aleykum güsul abdesti alıyordum belden aşşağı kısmına geldim annem çok durdum diye şofbeni kapatmış su soğudu mecbur soğuk suyla devam ettim güsulum geçerlimidir ?


Cevap: Güsulum geçerli olurmu ?

@mir
kardeş bir yerde soğuk suyla alınan gusül geçersizdir diye bir şey okumadığınızdan eminim
nerden aklınıza geliyor ki böyle şeyler

suyun sıcaklığı önemli değil
guslünüz geçerlidir


Cevap: Güsulum geçerli olurmu ?

djcix
Kardeşim ben çok vesveseli bir insanım kurtulmaya çalışıyorum kusura bakmayın ALLAH razı olsun.


Cevap: Güsulum geçerli olurmu ?

@mir
Allah yardımcımız olsun kardeş
ne kusuru
Allah cümlemizden razı olsun

ama sizin bu vesvese sandığınız şeyler azıcık bir bilgi ile ortadan kaybolacak şeylerdir

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra namaz abdesti

mesela guslün temiz olması hariçinde suyla ilgili tek farzı tende kuru yer kalmamasıdır
burda suyun sıcaklığından bahsedilmediğine göre
bu dinen hiç önemli değil demektir

vesvese apayrı bir şey


djcix
Hergün uykudan kalktığımda güsul alma hissi oluyor mutsuz oluyorum sanki cünübüm diye iftardan sonra teraviye gidiyorum namazdada rahat bırakmıyor beni


@mir
hah işte vesvese bu
ama bu düşüncelerinizin sebebi suyun sıcaklığı soğukluğu vb şeylerse
bunları azıcık ilim tedrisatı ile atlatabilirsiniz


djcix
İlim tedrisatı derken anlamını bilmiyorum ?


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Soğuk su veya sıcak su ile gusül etmek aynıdır önemli olan guslün farzlarına riayet etmek ve bedeni kuru bir yer bırakmayacak şekilde yıkamak lazım.

Vesveseye gelince her zaman yıkanacaksın diye bir zorunluluk yok. Örneğin gece bir rüya görüp de fakat ihtilam olmasan yine yıkanmaya gerek yoktur, çünkü bir sıvı gelmemiştir.

Okudunuz mu?  Evlilik konusunda Ailenin rızasının önemi nedir?

Bir de vesveseden dolayı defalarca haddinden uzun yıkananlar var abdesti de aynı şekilde örneğin azalarını yıkadı mı yıkamadı mı diye gereksiz yerde defalarca yıkayanlar var halbuki bir niyet ve farzlara riayet yeter.

İlim olarak İslam fıkıhını öğrenmek gerekli örneğin merhum Ömer nasuhi Bilmen’nin kitaplarını okumak fayda verir.


@mir
< İlim tedrisatı derken anlamını bilmiyorum ? >
bir ilmihal kitabı alıp okuman lazım demek istedim
ilmihal okursan nelerin abdesti guslü namazı bozduğunu
nelerin bozmadığını öğrenirsin
böylece vesvesen kalmaz

ama aslolarak imanı bozan ve güçlendiren şeyleri öğrenmelisin
bunun için de akaid kitapları okumalısın

Okudunuz mu?  Kumar'ın Hükmü nedir? Hangi şartlarda oynanan oyunlara kumar denir?

gusülsüz ölen biri cennete gidebilir
ama imansız ölen gidemez -çocuklar felan hariç olabilir-


mümini78
selamün aleyküm , sayın djcix adlı üye sizin için burada bir yazımı paylaştım onu okumanız yararınıza olur .Ancak vesvese yapan bir kişi olarak sizin gibi vesvese ya da şühpe ya da kuruntu yapan birine ilk defa rasg geliyorum. Acaba yaşınız kaçtır desem cevabınız 12-18 arası bir şey diyecek olabilirmisiniz. İnsan azalarını yıkama sayısını şaşırabilir acaba yıkandımı diye vesvesde de edip sürekli de yıkayabilir.

Vesvesenin TEMEL NEDENLERİ bana göre sıralarsak,

1. BİLGİ EKSİKLİĞİ ( KİŞİ O KONUDAKİ BİLGİDEN MAHRUMDUR.örnek: namaz abdestinde ağzı yıkmak sünnetir farz değil, ağzını üç kez yıkayan biri ağzım yıkandımı diye vesvese ediyorsa şunu bilsin ki zaten ağzını namaz abdestinde yıkamak farz değildir ki sen 3 defa yıkayarak sünneti de yerine getirmişsin gerçekte ağzın yıkanmamış olsa bile bunun bir önemi yoktur yani abdestin sahih olur.

Okudunuz mu?  Ojeli abdest alınırmı

2- Konu hakkında Bilgisi vardır ancak kalbi tatmin olamaz. ( Bu tür vesvese ya yakanmıştım ben. Boy abdesti alır acaba yıkanmadık bir yerim kaldımı diye kuruntu ederdim. Bu konuda bilgim de vardı. Kişi boy abdesti alır ve sonra yıkanmadık bir yeri kalırsa ve aklına gelirse o yeri yıkamakla gusülü sahih olur. Kişi boy abdesti alır ve gerçekten bedeninde yıkanmadık bir yer kalırsa bu yer iğne ucu kadar bir yer de olsa ve yahut burnunu bile yıkamayı unutsa ve bunu bilmese ( unuttuğunu bilmese) yine gusülü sahih olur. Acaba yıkadım mı yıkamadım mı diye tereddüt etse ve bu hal başına çokca geliyorsa o yerini yıkamasına gerk kalmaz yine gusülü sahil olur. Ben bu bilgilerie sahip olmama rağmen kalbim yinede tatmin olmuyor tekrarlar yapıyordum. çözümünü burada yer alan diğer yazımda verdim istersen bir oku.

Okudunuz mu?  Vitir namazında kunut duaları

3- ise kişi bilgisi vardır kalbi de tatmin olur ama bunu artık takıntı haline getirmiştir. Bunun tıbta ki ismi de şudur.Obsesif Kompulsif Bozukluk (Takıntı Hastalığı) Bu konu hakkında da muhakkak doktora gidilmesini tavsiye ederim.

4.Kişi mükemmelliyetçidir. her şeyim eskiksiz ve kusursuz olsun ister . Yine buna ait çözümü diğer yazımda belirttim.

Okudunuz mu?  Geçmişte yapılan hatalardan kurtulmak

Görülüyorki sizin ki bu dört sınıflandırmama da girmiyor. İnsan vesvese eder de acaba güldüm gusülüm oldumu ya da su sıcaktı sonra soğuktu acaba bu gusüle mani oldu mu diye şüpheleniyor ise bu gerçekten çok değişik bir durum. Çünkü ortada ne sorun var ne de sıkıntı bu durumu artık ben yeni bir başlıkla belirtmek istiyorum

5-kişi herşey yolunda iken illa bir şeyleri kafasına takmak ve o iş ile ilgili kuşku duymak ister ve bunda da vazgeçemez Bunun için de doktora gidilmesi gerekir.

sormak istediğiniz bir şey var sorabilir bundan çekiniyor iseniz ,özel mesaj atabillirsiniz. Allahım hepimizi bağışlasın.

Okudunuz mu?  Sabretmeye tahammülüm kalmadı. kayinpederim her gün bize geliyor.

HAMMADUN
@mir kardeşimizin dediği gibi, suyun derecesi önemli değildir. Hülasa su olması yeterlidir. Suyun vasıflarının tutması önemlidir.

Bunun dışında buzullardasınız ve su bulmak veya karları su haline çevirmek için elinizde yeterli materyaliniz de yok üstelik…. O kar yenmeye müsait bir temizlikte ise eğer, o karla vücudunuzu ovarak tek bir kuru yer kalmaksınız abdestinizi alabilirsiniz. O kar sıfırın altında bir derecede iken, vücudunuzu ovduğunuzda, eriyip su halinde vücudunuzdan akacaktır. Ne kadar soğuk olursa olsun, karda vücutta ovulduğunda su hükmündedir ve gusledebilirsiniz. Ancak o durumda iken vesveselerle guslü abartmanız sağlığınıza muhalif olacağından, burada vesveseye kapılmamanız en doğru olandır.

Rab’bim Cümlemizden Razı Olsun. Amin.


djcix
Bugün yine çok vesvese vardı ama hiç güsul abdesti almadan mutlu olmaya çalıştım ve başardım teşekkürler ALLAH razı olsun hepinizden.Kız arkadaşımı falan görünce vesvese gidiyor 🙂

Okudunuz mu?  Allahütela kişinin cennetlik mi yoksa cehennemlik mi olduğunu bildiğine göre imtihana neden gerek duymuştur?

mümini78
İlk yazımı okuduysa orada bu yer almaktadır. Şeytan günah içeren konularda kişiye vesvese vermez. Yani açık bir kadına bakarken bakma demez. Arkadaşım senin yazılarını önemsedim ve hepsini okudum vesvese ile ilgili bir çok konu başlığını siz açmışsınız ve durmunu niteleyen yazıları da yazdım sen de bir zahmet et oku ha bu arada unutma kız arkadaşı olan birinin ilk alacağı gusül kabul almaz bu yüzden iki defa yıkanman gerekir. Ayrıca gusülde gülen kişinin önce ağlaması sonra gusül etmesi gerekir. Ve yine soğuk su ile gusül eden gusülünü sıcak su ile tamamlayamaz sıcak su ile gusül eden gusülünü soğuk suyla tamamlayamaz ve yine gusülde sadece burnunun içini değil beyine giden kısmınıda yıkamam gerekir. Ayrıca dış kulakla beraber orta kulak kısmınıda yıkaman gerekir istersen şişe pamuk bağla kulağını öyle yıka. SON mesjaına çok kızdığım için sana bu mesajı yazdım herlade ne demek istediğimi anladın. İnsalarla asla dalga geçme emi.

Okudunuz mu?  Namazda e ı u harfleri ile a i ü harflerini karıştırmak

djcix
Yanlış anladınız galiba ben açık kadına falan bakmıyorumki kız arkadaşım dediğim bildiğin arkadaşız anladın ? yaşım 14 bu arada.


djcix
Benim vesvesem güsulde pek olmuyor normal hayatta oluyor hergün uykudan kalınca güsul alma hissi oluyor mutsuz falan oluyorum ama artık takmıyorum .

Okudunuz mu?  Tövbemi bozdum içim rahatsız

djcix
Ben insalarla dalga geçmiyorumki ne alaka kardeşim anlamadım vAllaha ?ne nerden çıkardın onu


djcix
Haaaa tamam şimdi anladım şeytanın verdiği vesveselerin aynısı dayı bu tamamdır ALLAH razı olsun tuttuduğun altın olsun 🙂

Bu kategoride yer alan Beddua tutar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Güsulum geçerli olurmu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.