Anasayfa
13 Ekim 2023, 17:24
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyamın anlamı nedir?

Rüyamın anlamı nedir?

theburak
Selamun Aleyküm, yaklaşık 1 ay önce gördüğüm rüyanın etkisindeyim. Bunu kimseye de söylemedim sadece burada yazıyorum.

Eşimle 2.5 aydır ayrıyız ve sanırsam boşanacağız. Hiçbir düzelme yok. Neyse yaklaşık 1 ay önce bir gece rüyamda peygamber efemdimizi (s.a.v) gördüm. Çok kısa bir rüyaydı ve bana sadece "eşimi almaya gidiyorum" dedi. (kendi eşinden bahsettiğini anlıyorum). Bunun anlamı nedir? Bu rüyanın çok etkisinde kaldım. Bu arada eşimle aramızın düzelmesi için elimden geleni yaptım ama gelmedi. Bu rüya mutlaka hayırlı bir rüya ama peygamberimiz(s.a.v) bana ne demek istedi anlamış değilim.


Cevap: Rüyamın anlamı nedir?

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Efendimiz S.A.V belki de rüyanda sana eşinle barışman gerktiği için uyuradı bulunuyor, Allahu alem.
Boşanmak yani talak Cenabı Allah’ın hoşlanmadığı bir helaldir aynı zamanda Şeytanı sevindirir, çünkü iblis karı kocanın arasını açmayı kendine şiar edinmiştir.

Bu durumda senin eşinle barışman daha hayırlı olabilir.

..Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz. (Bakara Suresi, 216)


theburak
Allah (c.c.) razı olsun bilgiler için. Ben de öyle düşünüyorum. Fakat her ne yaptıysam geri gelmemek için inat ediyor. İnşAllahuteala zamanla bu inadını bırakır.

inşAllah ama olmayacak gibi.. ben eşimin denize girmesine müsade etmeyen biriyim ve bugün öğrendim ki ablalarıyla 2 gündür denizdeymiş. Artık bitmiştir benim için. Allah razı olsun sizden de..


ebediyyetyolcusu
İnşaAllah barışır ve mutlu olursunuz.

Selamün Aleyküm

Yazık sizi dinlemediği için günaha girdi demek ki.


theburak
Aleykümselam, evet öyle olmuş bende bunu hazmedemedim.Şuan bile sinirden elim ayağım titriyor. Şeytan diyor git bul orda ne gerekiyorsa yap. Sırf bu yüzden boşanacağım galiba.


ebediyyetyolcusu
Kardeş zor bir durum yine de sabırlı ol ve Allah’a dua et. Allah hayırlısını nasip eylesin. Eşinin seni dinlememesi ona günah olarak yeter. Eşin eğer örtünüyor ve namaz kılıyorsa yaptığının günah olduğunu anlaması lazım şayet başı açık geziyor namazda kılmıyorsa öylelerinin çoğu zevklerine pek düşkün oluyor zaten.

Birinde Allah korkusu vardır diğerinin aklına bile gelmez yeter ki eğlensin.


solan gul
rüyamda babamın cesedini mezardan çıkardım ve efendımızın devesı bahcemızde ıdı esımde bı kenarda abdest alıyodu kardesım ıse karısının ısıne kosuyodu ruyamın tabırı nedır


arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Rüyanız babanız için dua etmeye ve sizin içinde tövbe etmeye ve halinizi ıslah etmeniz gerektiğine yorumlanır. Dünyanın meşgalesi size Allah’ı unutturmamalıdır.


Kayıtsız Üye
Babamın ölmüş kişinin boğazına sarıldığını gördüm daha sonra onunla yanyana oturup resim çekmeye çalıştım fakat bir türlü telefonum çalışmadı

Okudunuz mu?  Evlilik niyetine istihareye yatmak

arifselim
Selamun aleykum. Rüyanız iyi şekilde tabir edilmez. Bazen bu rüya hoşunuza gitmeyen haberler almaya yorumlanmıştır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm
Rüyalarımı tabir edebilir misiniz?Rüyamda pembe konserve kutusundaki ton balığını açıyorum.Balık pembe etli taze ve kılçıksız ve hemen hemen hepsini yiyiyorum.Sonra düşünüyorum ton balıklarına insan geni vermişler acaba bu balığa da vermişler midir?İnsan eti yemiş gibi olmayayım diyorum.
Bir kadının üzerinde kadının ne yüzünü ne saçını ne kıyafetini görmüyorum hani cansız mankenler olur ya onun gibi ama cansız değilmiş herhalde kadının kim olduğundan çok üzerindeki simgeler önemli diye düşündüm.Kadının boynunda kırmızı yakuttan ve yeşil zümrütten kolyeler ve yüzükler asılı.Hepsini bir arada takmış ben de kendi kendime diyorum ben olsam bu kadar çok takıyı.ziynet eşyasını birarada takmazdım diyorum.
(Bu arada olmasını istediğim bir muradım var ama istihareye yatmadım)Kısaca rüyada konserve ton balığı yakut kolye ve yüzük zümrüt kolye ve yüzük nedir?


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Her iki rüyanız birbiri ile adeta ilgili olmuş çünkü her ikiside hayırlı rüyalardır. Balık nasip ve kısmet aynı zamanda şansınızın açılacağına yorumlanır. İkinci rüyanızda güzel haberler almaya ve kazançlı çıkacak gelişmelere tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
rüyamda kizimin cigligini duyuyorum etrafindaki insanlar ona birseyler yapiyor gidip bakdigimda omuzuna guvercin konmus ve tirnagini gecirmis tutunmak için gidip bir tek ben aciyorum guvercinin tirnagini kizimin uzerinden ama cigliklari çok kotu


arifselim
Rüyada kızının hem ağlaması hemde omuzuna güvercinin konuşması tamamen hayırla yorumlanır. Nasip kısmet ve işlerin yoluna girmesi anlamındadır. En doğrusunu Allah bilir.


Kayıtsız Üye
S.a hocam rüyamda tanımadığım bir kadının başka bir kadına sarimsak satmaya çalıştığını görüyorum.alıcı olan kişi fiyatını soruyor.fiyatı duyunca ben çok pahalı boşver deyip almasını engelliyorum.ruyamin anlamı nedir


arifselim
Aleykum selam. Sarımsak almak çok hayırlıdır ama sarımsak alacak olan kimseye mani olmak yani pahalıdır alma demek ise birinin bir şeyine engel olmaya yorumlanır. Bu hayırlı bir ikaz olarak yorumlanabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


GamoLyy
Selamün aleykum hocam

Ben rüyamda eşim kaynanam falan kocaman bir ewe gidiyorduk kaynanam o evi satin alacakmis ev çok güzel ve ferahti sonra evi almaya karar veriyoduk sonra kendi evimize geciyorduk tum aile bizde toplanmis evde erkek kardesime biseyler soyluyordum nasihat veriyordum o gercekte epilepsi hastasi ve rüyamdada yere dusuyodu nobet geciriyo gibi ben firat diye baqiriyodum sonra koltuga gecip oturuyodum erkek kardesim yerinden kalkmis uzerime sinirli sinirli geliyordu bana vuracakmis gibi sonra kucagima oturup agliyodu hickira hickira …

Okudunuz mu?  Rüyada Allah'tan umut kesmediğini görmek

Allah rizasi için ne anlama geldiqini iyisiyle kotusuyle yazarmisiniz . Simdiden Allah razı olsun


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyayı gören kişinin çok sağlam ve düzgün bir karaktere sahip olmasından ötürü çok iyi ve güzel işler gerçekleştireceğine, hayırlı ve dürüst insanlar ile tanışacağına ve çok mutlu bir kişi olacağına yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
merhaba arkadaşlar benim rüyamda ben evin bahcesinde otururken karşıdakin dağın tepesine 3 tane kılıçlı ve atli insan geliyor ama dev gibiler hepsi neredeyse dağın yarısı kadar sanki padisaha benziyor ortadaki herkez Allahuekber diye bagiriyor ama ben bagiramiyorum.:(


arifselim
Merhaba kardeşim. Bu rüya gören kişinin kazancını arttırmak, başarılı olmak, önüne fırsatlar çıkmak ya da işini büyütmek için hırsla ve azimle çalışıp, sektöründe bir numara olmayı hedeflediği şeklinde değerlendirilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Bahartn
Selamu aleyküm ben üniversiteye hazırlanıyorum küçükken sürekli Allahı görmek istiyordum çok merak ediyordum dua ediyordum sürekli Allah’a onu göreyim diye bir gün rüyamda üçgen şeklinde bir şey gördüm rüyamda onun Allah olduğuna inanıyordum O gördüğüm Allahtı diyiyordum gördüğüm i üçgen şekli çok büyüktü kafamı kaldiriyordum bakinca bile ne kadar büyük olduğunu hesap edemiyordum üçgen şekli canliydi ama yüzünü goremiyordum üç renk vardı o üçgenin üzerinde yanlış hatırlamıyorsam açık pembe açık mavi ve hatirlamadigim bir renk daha çok mutlu uyandım o gün kendimi çok özel hissetmistim biliyorum şuan o gördüğüm Allah değildi ama o gördüğüm şekil bana Allah tarafından gösterildi Rabbim duâma karşılık verdi bu beni çok mutlu etmişti acaba o seklin rengin bir anlamı var mı şimdiden çok sağolun


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Nasıl ki çok susayan birisi çokça suyu düşündüğünde suyu görüyorsa aynı şekilde bunu çok düşündüğün için gördüğün anlaşılıyor. Ayrıca sevdiğini özlediğinde rüyasında sevgilisi ile buluşur, onu görür. Hiç şüphesiz ne görürsek ve ne düşünürsek Allah o değildir ve bu gördüklerine de bir mana veremeyiz.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam rüyamda yasadigim koyde bir canavar vardi tum koyluler gece olunca disari cikamaz oldu bende o canAvari oldurmek için disari ciktim aradim aradim bulamadim daha sonra bir citirti geldi yanima baktim calilarin arsinda saklanmis bana bakiyodu daha sonra kacmaya basladi bende takip ettim daha sonra bizim bahcelerin basina geldi orda bogustuk bayabi daha sonr ben sopa aldim dovdum çok pis sekilde canavarin yuzune baktim megersem 2 metre boylarinda kurt mus ben kurda baktim ve dayaktan sonra bagiskalari hatta ic organlari sarkmisti ve oyle dAğa kacti

Okudunuz mu?  Rüyada kendisini üç harfli olarak görmek

arifselim
Aleykum selam. Rüyasında canavar gören kişi için bu rüya gerçek hayatta var olan korku ve endişelerinin bir işaretidir. Kurt olduğunu görmek ve onu dövmek ise bu endişelerden kurtulacağına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Sa hocam cuma gunku ruyalarımda cinleri goruyorum brn den bir seyler istiyolar ben yapmiyorum onlarda bana saldiriyolar ruyami yorumlarsaniz sevinirim Allah’a emanet olun hocam


arifselim
Aleykum selam. Bu rüyaları görmemek için uymadan önce abdestli bir şekilde yatağa gir ve 7 defa ayetel kürsi okumalısın. Allah’ın izniyle bu tür rüyaları artık görmeyeceksin.


Masume
Selamın alykm rüyamda evımın kapısını açıp kapıya çıkıyorum erkek kardesım oturmus tanımadım bır adam kızgın ama elınde bıcak kardesımın azına sokuyor kestını görüyorum kardesım öksürük bıcakla diyor adam nası isımiz var bıda açıyor kardesım azını keserek kafasını azından ayırıyor bende korkarak bahceye çıkıyorum kardesımede bole da güzel olucan dıyorum bır hafta oldu hala aklıma geldıkce urperıp ağlıyorum yorumlarsanız sevınırım Allah razı olsn


arifselim
Aleykum selam. Her ne kadar kişiyi etkileyen veya korkutan bir rüya gibi olsa da asıl olarak hayırlı bir rüyadır. Birisinden alınacak olan güzel ve hayırlı bir destek anlamındadır. Bıçakla kesilmesi ve ağlanması da hayırla yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


GamoLyy
Selamün aleykum abilerim ablalarim
Ben şuan 6 aylik hamileyim ve kaynanam 2 3 gun önce çok asiri derecede hastalanmisti ve ruyasinda kendi annesiyle konusuyordu bebek erkek deilmis kizmis ve 1 ay sonra gekecekmis diye sonra uyandığında rüya deildi gercekti dedi bebek erkek olarak deil kiz olarak geldi 1 ay sonra gelcem babanne demis kaynanama acaba bunun bir anlami varmidir


arifselim
Bu rüya hayırlı bir rüyadır. Ancak bu rüyadan özel bir mana çıkaramayız. İnşaAllah sağlıklı bir bebeğe alamet eder. Ayrıca bu rüya bereket, bolluk ve işlerin yolunda olması olarak tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
s.a benim evlenmek istediğim bir hanım var rüyamda evlenmek istediğim kızın annesini gördüm melek seninle evlenmek istiyo dedi nasıl oldu bu dediğimde kurandan bir ayet okudu Allah (cc) böyle istedi oldu dedi.(yaklaşık 1 yıldır görüşmüyoruz ve başka biriyle evleneceğini duydum) bu rüyanın yorumu nedir?


arifselim
Aleykum selam. Bu sonuçta bir rüyadır ve hiç bir rüya için kesin şu veya bu olur denemez. Genellikle de bu tür rüyalar insanın bilinçaltına yerleşen düşüncelerden veya işittiği etkilendiği şeylerden dolayı görülebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Semaonur
Selamun aleykum bundan 5 6 sene evvel rüyamda kiyamet gununu gördüm ortalik karisikti insanlar saga sola kaciyordu yuruyerek kalabaliga girdim ne oluuor diye iki tane uzun sira vardi insanlardan olisan sira iki tane tarti vardi sirasi gelen tartiliyordu sonra anladim onlarin gunah sevap tartisi oldugunu ve çok korktum kimse beni gormeden kacmak istedm ve bir kiz arkadaşim yanima geldi benm sevaplarim %60 cikti gibi bir şey soyledi yanj baraji gectm demek istedi ben kacmak istedim oradan cnki korkuyordum tartilmaktan kan ter içinde uyandim bu ruyayi gördüğümde 15-16 yasimdaydim sürekli seytan ile ilgili romanlar okuyordum aslinda polisiye romanlari ama seytan oluyordu ana tema ve çok iyi bir kul da degldm sigara icki erkek arkadaş gibi kotu aliskanliklarimda vardi rüyamdan çok etkilendim ve Allah’a dua ettim Yarabbi yapmayacagim bir daha kendimi duzeltecegim soz veriyorum dedim hataketlerime yasam tarzima ceki duzen verdim sonra ailevi nedenden dolayi oturdugumuz yerden memlekete tasindik yeni okuluma oldu yeni arkadaşlarım insan cevresinden gercekten etkileniyormus okulumdaki staj yaptigim yerdeki arkadaşlarım gibi olmaya basladim yine eski kotu aliskanliklarimi geri edindim bu kez daha da kotu bir sekilde arttti yanlislarim hatalarim yasam sitilim ama umrumda degldi sanki Allah ile bagimi tamamen koparmistim bir gece sabaha doğru yine ayni ruyayi gördüm ama bu kez bir mesaj vardi bana yine ayni sahne yine kaçisan bagrisan insanlar tartiya cikan insanlar vardi ve iki heybetli zaat kolumdan tutup zorla hadi tartilacaksin dedi ben hayirrr hayirr Allahim lütfen yalvaririm hazir degilim diye yalvarmaya basladim bagirarak yalvariyordum Allah’a agliyordum korkuyordum yuregim catlayacakcasina ve bir adam belirdi karsima bana egilerek kulagima sunlari fisildadi "siz sizi uzaktan izleyenleri hala cikaramadiniz mi" revregul mu nervegul mu tam hatirlayamiyorum bir isim veya kelimeydi ve yine kan ter içinde uyandim staj yerinden en yakin arkadaşima bu kelimeyi mesaj olarak attim uyandığımda sabah ezani okunuyordu arkadaşim da dehsete dustu neydi bu anlami nedir neden bana attin dedi anladim ki o mesaj ikimize idi cnki uyandgmda ilk aklkma gelen oydu ve onunla bir araya geldgmzde geri donusu olmayan bir suru sacma sapan gunahlar islerdik o ruyayi o zamandan beri hiç gormedim.smdi evliyim bir kizim var Allah biliyor ya çok pismanim çok tovbe ettm hersey için kapandim kendime ceki duzen verdim hala dortdortluk bir kul degilim ama sansimi zorluyorum cabaliyorum ve biliyorum ki bir daha o ruyalari gormeyecegimi bu sefer mesaj değil direk yasayacagimi ama yine de isterimki hocam siz bana bunu yorumlayin ben doğru mu dusunuuorum?????

Okudunuz mu?  Rüyada Kiracı görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bir çok rüyalar vardır ki bu rüyaları yorumlamaya bile gerek yoktur. Bu rüyaların anlamı açıktır, nettir. Sen zaten bunu en doğru ve olması gerektiği gibi yorumlamışsın Allah’ın izniyle. Kıyamet, hata ve günahlar ile insan bir ikaz ve uyarı şeklinde kabul edilir. Allah sana ve bizlere her iki dünyada onun rızasına ulaşmayı nasip eylesin.

Okudunuz mu?  3 arkadaşım aynı hafta rüyasında beni görmüş

GamoLyy
Selamün aleykum arif selim abi
Dun rüyamda beni kurtlar kovaliyodu ben kaciyodum kurtlardan ama sonra bir kurt bas ucuma gelip beni biseyden koruyordu ben onun yanina oturmusum biseyden saklaniyodum sonra kurt birden bire gidiyodu bende koy yolu gibi bir yola sapiyodum kocaman yukseklikte bir dagda selale vardi dik bir sekilde yeşilimsi su akiyoru selalenin bitişindede kocaman minareli bir cami vardi caminin bahcesindede selalenin sularinin biriktigi su toplulugu vardi insanlar yuzuyodu ben onlari izliyordum sonra uyandim bu birseye isaretmidir acaba


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Özellikle de maddi açıdan ve iş ile ilgili çok çetin rekabetler yaşanacağı anlamındadır. Birindne destek görmeye ve daha sonra ferahlığa ulaşmak manasında yorumlanır. Elbette bu bir rüyadır ve her daim hayırlısını dilemk gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda dik bir yokuş gördüm, daha önce bu yokuşu eski nişanlım araba sürerken çıktığımızı hatırlayıp hüzünlendim. (Böyle bir şey gerçek hayatta olmadı, rüyada var sayılar bir şeydi yokuşu daha önce çıkmış olmamız). Yürüyerek çıkmaya başladım ve tanımadığım birçok kişide aynı yokuşu ayni şekilde yürüyerek çıkıyordu. Fakat yokuş, en tepeye doğru daha dik ve keskinleşmeye başladı, zar zor tırmandım derken bir bayanın sürünerek çıkamadığını gördüm ve var gücümle çok güç sarfederek onuda olduğım yere asıldım. Tepeye ulaştıktan sonra, tepediki insanlar bayana yardım ettiğim için etrafıma toplanarak beni alkislamaya ve övmeye başladılar.


arifselim
Bu rüya aynen gerçekte de zor ve sıkıntılı bir dönemden sonra Allah’ın izniyle ulaşacağı başarılara alamet eder. Tepe veya dağ tırmanmak engellere, ulaşmak ise hedeflerini elde ederek başarılı olmaya alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


GamoLyy
Arif selim abi Allah rizasi için su ruyami bir an önce yorumla

Ben esimle annemlerdeymisim ama annemo gormuyorum daha esimle sakalasiyoruz biri gaz cikartiyo ona guluyoruz sonra salona gidiyorum annemi gpruyorum ve annem sakat kalmis ben baqira baqira aqliyorum kendimi parcaliyorum nerxeyse kafami camaa vuruyorum anne anne diye vaqiriyorum aqliyorum ama gozumden yaz aktigini gormuyorum ordan biri diyo annene bunu yapan cezasiz kalmiycak diyo ama ben hala baqiriyorum anne anne diye aqliyorum


arifselim
Bu rüya tek bir anlamı olmayan rüyadır. Genel bir yorum olarak sakat kalmış birini görmek nimetlere şükretmeyen, eline verilen imkanlara mutlu olmayan, daima daha fazlasını isteyen çok hırslı birine işaret eder. Bazende bu işlerinizde bazı zorluklarla karşılaşacağınıza ve eksik yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı hesaba çekileceğinize tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada sakal görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben rüyamda caminin şadırvanında abdest almadan önce dişimi fırçaladığımı gördüm ve köpükler yere akıyodu sonra yıkadım ağzımı yaşlı bir amca niye senin dudakların mor dedi bu ne anlama gelir


arifselim
Aleykum selam. İsteklerine ve dileklerine ulaşması durumunda Allah’ın izniyle verdiği sözlerini yerine getireceğine alamet eder. Dürüst, güzel ahlak sahibi ve sözünde durmaya alamet eden hayırlı bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba,
Geçen gün sabah namazından sonra, Allah’a şu an ayrı olduğum sevgilimin benim için hayırlı olup olmadığını göstermesi için dua ederek uyudum (Mülk suresinden bir ayet okuyarak). Rüyamda eski iş yerimin bahçesindeydim ve fırtına gelmek üzereydi. Devasa bir bayrak direği vardı. Fırtınadan dolayı o yıkılınca içeri girdik. Yanımda da abim ve biri daha vardı. İçeri girerken ayakkabılarımı çıkartmıştım. Ne olduysa tekrar dışarı çıkmam gerekti ve ayakkabılarımı çıkarttığım yerde bulamadım. Abim sevgilimi göstererek ayakkabılarımı onun aldığını gidip ondan istememi söyledi. Ben de onun yanına gitmeye başladım, sürekli o gidiyor ben de yalın ayak olarak onun peşinden gidiyordum. Bu sırada kendimi kara çarşaflı olarak gördüm ve rüzgardan dolayı saçım açılınca utanıyordum (Normalde tesettürlü biri değilim). Sonra sevgilimi bir markette çalışıyor olarak gördüm. Telefonla müşterisi ile görüşüyordu ve ben konuşmasının bitmesini bekliyordum. Konuşması bittikten sonra bana bir parça halley yedirdi eliyle ve ondan sonra da uyandım zaten.
Bu rüyayı nasıl değerlendirmeliyim sizlerce?
Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.


arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Bu rüyanı bir istihare olarak kabul edemeyiz. Ancak rüyan senin içinde bulunduğun ruh halini yansıtmaktadır. Kendisine gönlünü kaptırdığın kişinin arkasından gitmek ve ondan bir adım beklediğin anlamındadır. Sonunda sevineceğin gelişmelere alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda bir tane kesilmis bütün sekilde keci gördüm yanimda yasiyan canli bir tane kesilmis olan keciye dokundum ve elim hpsi kan oldu bnde korktum uyandim uykumdan


arifselim
Rüyada görülen keçi, gerçekleşecek olan dileklerin olmasına ve keçinin kesilmiş olduğunu görmekte bunların meydana gelmesi ile yorumlanır. Her şekilde Allah’tan hayırlısını dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
mrh.ard arda birbirinden farkli çok kisa rüyalar gördüm yorumlarsaniz sevinirim.ilk rüyamda bir denize bakiyorum ve denizden bir yunus baligi cikiyo gunese kadar yukselip tekrar denize daliyo ikinci rüyamda disardayim hava gunesli ayni zamanda kar ve yagmur yagiyo onlarla birlikte inci taneleri buyuklugunde piriltilar iniyo nur gibi ben bakiyorum inanilmaz bir huzur hisediyorum.ucuncu rüyamda sapsari ama berak bir denizin içinde tekneyle geziyorum bir evin içinede giriyorum gemiyle odalar su dolu evin içinden urkuyorum evden cikiyorum denizin bazi yerleri kapkara tekneyle yanindan geciyorum sonra birden havalanip gunese doğru ucuyorum.bu uc ruyayi arka arkaya gördüm çok merak ediyorum yorumlarsaniz sevinim tskr

Okudunuz mu?  Rüyada Kıtaların Yer Değiştirmesi?

arifselim
Merhaba. Bir rüyayı tabir etmek için ancak ayrıntılı olursa doğru yorumlanabilir. Yoksa böyle kısa rüyaları çok yüzeysel bir şekilde cevaplarız onunda bir faydası ve manası olmaz.

– Denizde yunus balığı görmek rızık ve bereket anlamındadır.

– Bu rüya ise, rahmete, inceliğe ve zerafete tabir edilir. Bazende bu rüya hayırlı evlatlar anlamındadır.

– Allah’ın kuluna ihsan edeceği imkan ve fırsatlar olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selam aleykum arkadaşlar,
ben bugün rüyamda esimle görümcemle bide kaynanamdan izin yapiyodumu gördüm büyük alisveris düsünduk yapmeya. Sonra eşim bir dükkana girdi bende gördüm onu bende pesinden girdim. Düsündum Kaynanam Görümcem hicbir yerde yok ama beni rahatsiz etmedi. Dükkanin içinde bir asansör vardi orda da 99 kat yaziyo du. Esime dedim binelimi oda dedi sen istersen binek. bindik biraz sördu sonra 81 mi 89 da durdu kendilinden. kapi acildi 2 tane yol vardi birisi parka giden öbürü yola giden esime dedim ben parkdan gidim sende yoldan. bana da sonra dedi ki birbirimizi kayipetmeylim bende tamam dedim. parkdan 3 tane büyük köpek geldi arkamda bir adam duriyodu ama tanimiyom üztünde siyah bir uzun jecket vardi sakvali. köpeklere göz hareket etdi arkamizdan yürüdüler köpekler bende adamla yürüdüm önce adamdan korkdum sonra iyi birisi diye anladum yaninda yürüdum köpekler arkamizdan geldiler. eşim yok ama beni rahatsiz etmedi. ben adama dedim ki size bir şey sorabilirimiyim sor dedi bende 2 soru sorabilirimiyim dedim şok oldu susdu. bana dedi ki sen hamilesin bende bir sevindim bagrdim sevincden sarildim beraber havva ya ucduk.

bu rüya ne demek oliyo ben cözemedim bana yardımcı olabilirseniz memun olurum ☺.
Hamile olamam simdi cünku günüm var 3 sene den belli deniyoruz olmadi.
saygilar Merve


arifselim
Aleykum selam Merve hanım. Allah rüyanı mübarek eylesin. Gördüğün bütün rüyadaki ayrıntılar sonu mutluluk olan durumlara işaret eder. Asansöre binmek ile sana hamilesin denmesi de hayırlı ve sevineceğin bir isteğinin olması manasındadır. erşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada amca ve ailesini görmek

Kayıtsız Üye
mrhba.iki uc gun önce rüyamda biri bana yapraklari alt alta dizili kirmizi bir cicek gosterdi hangi cicek oldugunu bilmiyorum ama çok güzel bir cicekti yapraklarini kopardim.sonra bahce gibi bir yere giriyorum. bu bahcede suyu temiz ama derin oldugu için dibi gorunmeyen bir havuz ve normalden biraz daha buyuk ve cooooook güzel papatyalar var bahcede bana kuzenim rehberlik ediyo.ben havuzun ust kenarinda oturuyorum.kuzenimin küçük ogluda orda birden kayboluyo gibi ben havuzun içinde ariyorum ama bizden çok az ilerde buluyoruz .ordaki papatyalara hayranlikla bakiyorum ama sonra uyaniyorum zaten.simdiden tskr


arifselim
Merhaba. Bu rüya hemen hemen gerçek hayatta ki gibi yorumlanır. Yani Allah’ın izniyle bu şekilde rüyayı gören kişinin gönül hoşluğu içinde kolay ve güzel bir yaşamı olacağına rivayet edilir. Kısacası insanın kendisini hissedeceği bir işaret manasındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selam in haleykum rüyamda oğlum bir tespih yüzünden biriyle tartışıyor sonra ben araya girip adamla tartışıyoruz ve enson adamla helallesiyoruz oglumu biryere götürüyorum orada mubarek bir zat ogluma bir tespih hediye ediyor ve benim oglum yesil unu forma içinde ufak yasta askere gitmek için yola cikiyor o mubarek konutana soruyor kaç dusman oldururse geri gelecek 1 dusman 10 sehit sevabi diyor mubarek 3 dusman ne diyor 30 sehit sevabi diyor ya kazanamazzsa diyor ozaman sehit olur ve yemene yola cijarlarken ben bagiriyorum yarabbi yaresurullah bir ice dusen yangin


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya bir çok güzel şeyi işaret etmektedir. Genel bir tabirle tövbelerinin kabul olacağına, sağlık sorunlarının ve borçlarının biteceğine alamet eden güzel ve hayırlı bir rüya olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


basakahmet
Selamun aleykum hocam. Hayirli aksamlar olsun insAllah.esimle aram pek iyi gitmiyor birde cocugumuz var ve ben dun istisareye yattim niyetim de evliligimizin sonunun hayirli olup olmadigi idi. Istisareye yattim ve rüyamda çok esimle birlikte disardayiz her yer çok karanlik ve karsimiza birden çok kopek cikiyor ustumuze doğru geliyor.o anda amcam cikiyor elinde bir bicak ile kopekler kacip gidiyor.bi ara esimi ciplak goruyorum ve sonrasinda kendimi tanimadigim bilmedigim bir evde buluyorum evin icersinde bir kaç kadin vardi.ve kadinlari tanimiyordum.kadinlarin bana bakislari kotuydu sonra ben o evden cikip annemlerin evine gidiyorum.o ara gozlerimi actim ve tekrar kapattigimda sanki kocam yanim da ona sesleniyorum ama beni duymuyordu ve o arada bir korkuyla tekrar uyandim.hocam bu ruyanin anlami nedir neye isarettir bana acik ve net bir sekilde aciklarsaniz çok sevinirim.simdiden ALLAH RAZI OLSUN..

Okudunuz mu?  Rüyada Kök görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Allah sıkıntılarınız gidersin ve yuvanıza huzur versin. Sonumuz nasıl olacak diye bir niyetle istihare yapılmaz. Ancak bir rüya olarak bunun yorumu içinde bulunduğun sorunların adeta rüyana bir yansımasıdır. Asıl olarak her ne kadar sıkıntılarınız olsa da sorunlarınızın çözülebileceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bos bilmedigim bir odada kapısı yok karsımda 2 kisi vardı biri kadın dı digrri erkrk birbirlerine bagirıyolar sonra yuzlerini oksuyolar beni gorduler bana bagırmaya basladım önce besmele cektim ezan okumaya bassladım hayyalelfelah a kadar okudum ben okudukca onlar cıldırdı. Ezilip buzulup durdular. Bi anda halktım. Tabirinda yardımcı olun lütfen


arifselim
Bu gördüklerin cin olarak yorumlanır. Bu şekilde cinlerin görülmesi ise Allah’ın izniyle insanın çevresindeki şerlerden ve kötü kimselerin kötülüğün kötülüğünden korunmak anlamındadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Zümrüt
Meraba hocam rüyamda büyük kızımı gördüm sonra arkadaşımın oğlunu gördüm o arada babam bizde oluyor o benimle konuşuyor sonra benden su istiyo şu veriyorum sonra çay yapmak için caydanliga uzanirken uyanmışım sizce rüyamın anlamı nedir


arifselim
Merhaba. Bu rüya çevrende bulunan kimseler ile yakınlarına iyilikte ve yardımda bulunmana tabir edilir. Çevresinde sevilen ve sayılan kimse olmaya ve bundan dolayı meydana şerefe tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba degerli hocam. Ruyamda buyuk abdest gördüğümü hatirliyorum ananem de vardi rüyamda, afedersiniz ama sanirim onun uzerine de bulasiyordu ortalik bir yerde gormustum ama tam net hatirlamiyorum ruyami. Acaba manasi nedir ?


arifselim
Merhaba kardeşim. Hoş değil gibi görünse de rüyada büyük abdestini yapmak içinde bulunduğu sıkıntılarından kurtulması manasındadır. Annenin de sana vereceği desteğe ve yardımına tabir edilen hayırlı bir rüyadır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam.. ben rüyamda tanimadigim biriyle nisanlanirken gördüm ve benim elimi tutmustu icim huzurla ve sevgiyle doldu. Bu ne manaya gelmektedir ?


arifselim
Aleykum selam. Bu rüya özellikle de bekar kimseler için çok hayırlı haberler alacağına ve mutlu olacağına işaret eder. Yakında güzel gelişmelerle isteklerinin olması manasındadır. Her zaman rüyaların hayrını Allah’tan dilemek gerekir. Herşeyi hakkıyla de bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamu aleyküm. Hatırlayabildiğim kadarıyla kuzenlerimle bir denizin ortasında kalıyorduk sonrasında nerden geliyorsa bir bot geliyor ona binip bir gemiye gidiyorduk gemide oda falan arıyor kavga ediyorduk sonra birden gemi bizim ev oldu ve evde gezinmeye başladım annemi gördüm telaşlı gibiydi kaçıyor gibi sonra bir baktım bütün sokak dağılmış bir grup insan ellerinde taşlar camları falan kırıp insanları öldürüyor tabi kaçalım falan dedik o arada yengemi gördüm onuda öldürmüşler nasıl olduysa annemden ayrı düştüm ve kaçmaya başladom yolda kimi görsem yaralı ve dayanamayıp ölüyor bir çok tanıdık gördüm o ara koşa koşa halamlara falan gittim orda uzunca saklandık annemi öerak ediyorum ölmekten korkuyorum diyorum halam öldükten sonraki aşamaları falan anlatıypr korkmayın diyor ben rüya diyorum gerçek değil herkes diyor ne rüyası bak gerçek, çok gerçek gibi hissettiriyor tam o ara bir penceredyi krıığ giriyor md 60 8/1 diye birşeyler okuyor köşeye iyice sokuluyorum ölmeyi bekliyorum o sırada uyandım, şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Boşanmanın hayırlı mı değilmi diye istihareye yatılır mı

arifselim
Aleykum selam. Bu yorumu açık olmayan bir rüyadır. Sıkıntılı bir dönemden kurtulmaya işaret ederken diğer taraftan hatalardan dolayı işitilecek üzücü sözlere ve haberlere tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Hocam
Rüyamda 6 senelik yakın arkadaşımı gördüm ve en sevdiğim arkadaşım. En son 3 sene önce yuz yuze görüşmüştük. Neyse hocam. Onların evindeyim. Dışarı çıkacağız. Birden mutfağı görüyorum.Sarma var küçük bir tabakta. Sadece bu mu ya falan diyorum.Iceri giriyorum.Çok fazla şey olduğunu goruyorum
Ozellkkle gozum surda takili kaliyor,Kurabiye yapmış annesi ama baya fazla yığmış üst üste. Neyse hocam sonra dışarı çıkıyoruz. Deniz var masmavi ve berrak çok güzel. Arkadaşım diyor ki hadi oynayalim. Denizden yuruyerek gecelim. Sonra hocam ustum islanir baska yere gitcem kotu durur diyorum ama giriyorum denizde sadece ben yuruyerek karşıya geçiyorum ve bogulma falan yok. Deniz aşırı derin değil ve tertemiz.Daha sonra arkadaşımın arkadaşları da geliyor. Denizin üstüne oturuyorum ve batmıyorum. Deniz beni karşıya götürüyor.Daha hızlı gitsin diye otururken bacaklarımı hafif yukariya kaldiriyorim.Onlar hep batiyor ve arkadan geliyor. Bunu 6 7 kere deniyorum. Her seferinde oturup ilk karşıya ulasan ben oluyorum hocam.


arifselim
Aleykum selam. Öyle bir arkadaşını görmek tek şekilde yorumlanmaz, kısaca bir çok hayırlı işareti vardır. Diğer açıdan bu rüya sahibi için başarıdan başarıya koşmak gibidir adeta. Allah’ın izniyle iş, eğitim ve isteklerinde hedeflerini elde edeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


rüyamın anlamı

Bu kategoride yer alan Rüya tabirleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyamın anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.