Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:03
sizden92
Abone

Gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?

Gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?

gali_orun
aleykümselam,
gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?


Cevap: gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?

Hoca
Küfürden kastınız nedir?

Okudunuz mu?  Allah sevgisi nasıl anlaşılır?

Cevap: gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?

mümini78
Bozar kardeşi sesli de etsen sessiz de etsen bu gusülü bozar. Buna inanman sana yarar götürür en azından bir daha küfür etmezsin inşAllah. Ha bu arada kişinin cünüp sayılması için kendisinden şehvetle ve tazikli ve bilerek ve isteyerek meni gelmesi gerekir. Rüyasında da olsa ve uyanıp boşaldığını görse yine cünüptür. Ancak istimna haram kişi rüyasın da da boşalamayabilir. Eğer evli de değil se haliye meni üretimi devam ettiği için kendiliğinden boşalma olabilir. Ağır yül kaldırma yüksekten atlama büyük tuvaleti yapma sonrasında bu durum başına gelebilir. Bu durumlarda cünüp sayılmaz. Tabi bu durumlarda cünüp sayılır diyenler de var. Kişi cünüp değil ise farz üzerine gusül etmesine gerk yoktur ama sünnet üzerine gusül edebilir. Cuma günler örnek: Bilgine

Okudunuz mu?  Şafii mezhebinde teheccüd namazının hükmü nedir? Ne zaman kılınır?

Cevap: gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı?

gali_orun
küfür derken ağır bir şekilde küfür örneğin aptal gerizekalı vs gibi şeyler değil bu küfürleri kendim isteyerek veya bilerek değilde bir anda aklıma gelmesi sonucu ediyorum.

Okudunuz mu?  Şeytan ateşten yaratıldı peki eşi neyden yaratıldı?

küfür abdesti bozar mı

Bu kategoride yer alan Allah gelececeği biliyor ise neden sınava tabi tutuyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti sonra edilen sesli veya sessiz küfür gusül abdestini bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.