Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:57
Tasavvuf
Yönetici

Allahın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır :

Allah’ın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır :

ömerhattab
"Kim Allah’ın dostlarına düşmanlık ederse, Allah’a savaş açmış olur. (İbn-i Mace, Hakim, Beyhaki)İslamın emirlerini yaşayıp yasaklarından sakınan, Allah rızasını bütün davranışlarında gaye yapan mü’minler Allah’ın sevdiği, dost edindiği kimselerdir. Böyle kimselere düşmanlık beslenmesi, kötülük ve zarar vermek için gayret gösterilmesi, Allah’ın gazabına yol açar. Allah, dostlarının ve sevdiği kullarının hâmisi, yardımcısı, koruyucusu ve kurtarıcısıdır. Allah dostlarına düşmanlık, Allah’a düşmanlık anlamına gelir.

Okudunuz mu?  Sırrı hilafet nedir?kutbul aktab;gavsül azam kutbul ula ve diğer kutuplar ehlullahın mevkileri

Cevap: Allah’ın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır :

ömerhattab
Ebu Hureyre radıyAllahu anhudan rivayet edildiğine göre; Resulullah sallAllahu aleyhi vesellem; Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: dedi: Her kim (ihlâs ile bana kulluk eden) bir dostuma düşmanlık ederse ben de ona karşı harp ilan ederim. Kulum kendisine farz kaldığım şeylerden, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık kazanamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nafile ibadetlerle durmadan yaklaşır, nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de (adeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden her ne isterse onu mutlaka veririm, bana sığınırsa onu korurum. Kaynak: Buhari, Rikak 38.Hadisin önemiAllahu Teâlâ, dostlarını sevgi ve himayesine almıştır. Onlara herhangi birinin bir kötülük yapmasından da onları korur. Bu hadisi kutsî, dünya ve ahirette, Allah’ın dost ve sevgililerinin kimler olduğunu beyan etmektedir. Bunun için bu hadisi kutsî Allah dostlarını anlatmakta çok önemli sayılmıştır. Tuhî bu hadis için şöyle demiştir: Bu hadisi kutsî, Allah yoluna girip Allah’ın marifet ve muhabbetine ulaşmada asıldır. Aynı zamanda iman gibi kalbî farzların, İslam gibi bedenî farzların ve her ikisinin birleşiminden meydana gelen ihsan, ahlak ve tasavvufta, bu hadisi kutsî esas alınır. Zaten Cibril Hadisi’nde de bu konu izah edilmiştir. İhsan tabiri, Allah yolunda manevi yürüyüş yapan saliklerin; zühd hayatı, ihlâs, samimiyet ve her an Allah’ın murakabe ve gözetimi altında oldukları mülahazası gibi makamları ihtiva ve ifade etmektedir. AçıklamalarYalnızca Allah’a güvenen, O’nu dost edinen, o nedenle dünyevi herhangi beklentileri olmayan, bütün varlığıyla Allah’a yönelmiş, her hal ve davranışlarında Allah’ın Resulünün sünnetini benimsemiş kişilere velî denir. Veli, salih kişi demektir. Sürekli Allah ile olduğunun şuuruyla hareket eden ve amel yapan kimse anlamına da gelir. Evliya da veliler anlamına gelir ki, veli nin çoğuludur.Böyle bir kişiye bu iyi halinden, ibadet ehli oluşundan, iyi Müslümanlığından dolayı düşmanlık etmek, onun, inanıp gereğince yaşadığı esaslara ve onları koyan Allah’a düşmanlık etmek demektir. Allah Teâlâ, kendi dostlarına düşmanlık edenlere harp ilan edeceğini bildirmektedir. Bundan dolayı, mücahedeyi hayat tarzı olarak benimsemiş insanlara, bu hallerinden dolayı düşmanlık etmek, Allah Teâlâ’nın düşmanlığını karşısında bulmaktır. Böyle bir durumda kimin muvaffak olacağı bellidir.

Okudunuz mu?  Şeyhe rabıta etmek şirk değilmidir?

Cevap: Allah’ın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır :

ömerhattab
Allah’ın dostuna düşmanlık!Veli bir kul, kendi tedbir ve planlarını bir yana bırakarak, tamamen Allah’a teslim olmuş, kendi nefsi için intikam almayıp işi Allah’ın takdirine bırakmıştır.Dünyada, Allah dostu veli bir kula eziyet eden hiçbir insan için bu kişinin malına, canına yahut evladına bela gelmedi diye, Allah’ın intikamından kurtulmuş olacağına hüküm vermemelidir. Çünkü bela, buna benzer daha başka konularda da gelebilir. Mesela din konusunda bir musibet gelebilir ve Allah korusun, bir veliye eziyet etmek, o kişinin ahirete imansız gitmesine sebep olabilir. Allahu Zülcelâl, hepimizi böyle bir duruma düşmekten muhafaza eylesin. (Âmin)

Okudunuz mu?  Nefis Terbiyesi...

Cevap: Allah’ın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır :

karadamlalar
Allah’ın dostu lafı ile biz vahhabiler(!) ve siz sofiler aynı şeyi anlamıyoruz.şahsen ben Allah dostu deyince Afganistanda,Kafkasya’da,Irak’ta,hapishanelerde Allah için sıkıntılar çeken mücahidleri ve alimleri anlıyorum.


ömerhattab
< Allah’ın dostu lafı ile biz vahhabiler(!) ve siz sofiler aynı şeyi anlamıyoruz.şahsen ben Allah dostu deyince Afganistanda,Kafkasya’da,Irak’ta,hapishanelerde Allah için sıkıntılar çeken mücahidleri ve alimleri anlıyorum. >
LÂİLÂH E İLLALLAH ehline düşmanlık yapmaktan sakın!. Onların hakkında vilâyeti amme sabittir.Onların, yerler dolusu günâhları olsa da onlar Allah’ın dostlarıdırlar.Zira, onlar, Tevhid ehlidirler; Allah’a şirk koşan müşrik ve kâfirlerden değildirler.Allah, onları işleyecekleri günâhların misli mağfiretle karşılar.,Dolayısıyla, vilâyeti sabit olan bir kimseye, düşmanlık yapmak haramdır.Zira, Allah , velilerine harb açanlara Dünya ve Ahirette verilecek cezayıaçıklamıştır.

Okudunuz mu?  Vahdet-i Vücûd Nedir ? Ne Değildir ?

Allah dostlarına savaş açanlar, Allah dostlarına düşmanlık ayet, kim Allah dostlarına savaş açarsa

Bu kategoride yer alan Tayy-ı mekânı anlatır mısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın dostlarına düşmanlık edenlere(vahhabilere) cevaptır : Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.