Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:48
missa92
Abone

Damat ve geline zekat verilebilir mi?

Damat ve geline zekat verilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Damat ve geline zekat verilebilir mi?


Cevap: Damat ve geline zekat verilebilir mi?

Ercan
Fakir olan damada zekat verilebilir. Koca eşine bakmakla yükümlü olduğundan, kişinin gelinine zekat vermesi dolaylı olarak kendi oğluna zekat vermesi gibidir. Bu itibarla, geline zekat vermek uygun değildir.


Cevap: Damat ve geline zekat verilebilir mi?

Fetva Meclisi
Damat ve geline zekat verilebilir mi?
Fakir olan damada ve geline zekât verilebilir. Çünkü bunlarla zekâtı veren kişi arasında usul ve füru ilişkisi olmadığı gibi, zekat veren şahıs bunlara bakmakla yükümlü de değildir (İbn Âbidin, Reddu’l-Muhtâr, Riyad 1423/2003, III, 172, 293).

Okudunuz mu?  Neden bir dine inanmalıyız

damada zekat verilir mi fetva meclisi, geline zekat verilir mi, geline zekat verilir mi fetva meclisi

Bu kategoride yer alan Bazen şehvetlendiğimiz anda sıvı geliyor ama meni mi yoksa mezi mi bilmiyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Damat ve geline zekat verilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.