Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:51
Hadisler
Yönetici

Oruçluyu iftar ettirmek hakkında arapça türkçe hadisler

Oruçluyu iftar ettirmek hakkında arapça türkçe hadisler

Hoca
ORUÇLUYU İFTAR ETTİRMEK

1266- عنْ زَيدِ بنِ خالدٍ الجُهَنيِّ، t ، عَنِ النَّبيِّ، e ، قالَ: مَنْ فَطَّرَ صَائماً، كانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِهِ، غَيْرَ أَنّهُ لا يَنْقُصُ مِنْ أَجْرِ الصَّائِمِ شيءٌ .
1266: Zeyd ibni Halid el-Cüheni (Allah Ondan razı olsun)’dan bize aktarıldığına göre Rasûlullah (sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlunun sevabı kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez. (Tirmizi, Savm, 82)
1267- وعَنْ أُمّ عُمَارَةَ الأنْصارِيَّةِ، رَضِيَ الله عَنْها، أنَّ النبيَ، e دَخَلَ عَلَيْها، فَقَدَّمَتْ إلَيْهِ طَعَاماً، فَقَالَ: كُلِي فَقَالَتْ: إنِّي صَائِمَةٌ، فقالَ رسولُ الله، e : إنَّ الصَّائِمَ تُصَلِّي عَلَيْهِ المَلائِكَةُ إذا أُكِلَ عِنْدَهُ حَتَّى يَفْرُغُوا وَرُبَّما قالَ: حَتَّى يَشْبَعُوا .
1267: Ümmü Umara el-Ensariyye (Allah Ondan razı olsun)’dan bize bildirilmiştir. Hz. Peygamber (sallAllahu aleyhi vesellem) bir gün evime geldi, ben de yemek çıkardım. Bana, Sen de ye teklifinde bulundu. Ümmü Umara, Ben oruçluyum dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (sallAllahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu:
Oruçlu bir kimsenin yanında yemek yenildiğinde onlar yemekten kalkıncaya kadar veya karınlarını doyuruncaya kadar melekler o oruçluya dua ederler. (Tirmizi, Savm, 66)
1268- وروىْ أنسٍ t : أَنَّ النبيَّ e جَاءَ إلى سَعْدِ بْنِ عُبَادَةَ، t ، فَجَاءَ بِخُبْزٍ وَزَيْتٍ، فَأَكَلَ، ثُمَّ قالَ النبيُّ e : أَفْطَرَ عِنْدَكُمُ الصَّائِمُونَ، وَأَكَلَ طَعَامَكُمُ الأَبرَارُ وَصَلَتْ عَلَيْكُمُ المَلائِكَةُ .
1268: Enes (Allah Ondan razı olsun)’dan bize bildirildiğine göre Peygamber (sallAllahu aleyhi vesellem) bir gün Said ibni Ubade’nin yanına geldiğinde Sa’d bir parça ekmek ve zeytin yağı çıkarıp Rasûlullah’a ikram etti. Rasûlullah (sallAllahu aleyhi vesellem) bunları yedikten sonra şöyle dua etti: Sofranda oruçlular iftar etsin, yemeklerinizi iyi kimseler yesin, melekler size dua etsin. (Ebu Davud, Et’ime, 54)

Okudunuz mu?  Haşr sûresinin son üç ayetini okuyan kimsenin mükafatı

orucluya iftar ettirmek Arapçasi, Orucla ilgili Arapça turkce hadisler

Bu kategoride yer alan Öldürmenin günahı, öldürmeyi mubah kılan hususlar ve intihar eden ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyu iftar ettirmek hakkında arapça türkçe hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.