Anasayfa
21 Mayıs 2023, 0:14
Alim
Yönetici

Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor

Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor

Cedd
Tartışmak Onun İşi: Zakir Naik

Katıldığı münazaralarla diğer din ve mezheplerin savunucularını alt etmiş bir kalp doktoru.



Zakir Naik, Hindistanlı bir cerrah. Hıristiyan, Hindu, Şii diğer din ve mezheplere mensup insanlarla münazara konusunda uzman. Güçlü bir hafıza ve ikna edici delil yeteneği sayesinde Allah’ın da yardımıyla milyonlarca insanın Müslüman olmasına vesile oldu .

Zakir Naik, aynı zamanda Bombay’daki İslâmî Araştırmalar Kurumu’nun başkanı ve İngilizce uydu yayını yapan Peace TV (Barış TV) nin sahibi.
Tam ismi Zakir Abdulkerim Naik’. Ekim 1965’te doğmuş, takribi 45 yaşında ama dimdik ayakta. Doktorluğu hobi şeklinde boş vakitlerinde yapmakta, asıl zamanını alan şey dava, yani İslam’ın tebliği.
İncil, Tevrat, Hinduizme ve bazı dinlere ait kitaplar su gibi ezberinde. Bu nedenle karşılaştırmalı dini konularda üzerine yok.
Türkiye’mizde ismi pek duyulmamasına karşın özellikle Güney Afrika, Avustralya ve Okyanusya adaları, Uzak Doğu Asya, Vatikan, İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde kendisinden kokanların ve tanımak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Bu saydığımız coğrafyalara bakılırsa daha çok Osmanlı’nın ve öncesindeki İslam devletlerinin gidemediği yerlerin çoğunlukta olduğunu görürüz.

Bir ustanın izinde: Ahmet Deedat

Zakir Naik’in esinlendiği şahsiyet Ahmet Deedat. Ahmet Deedat Edip Yüksel’in İnkilap yayınlarından çıkan Kuran En Büyük Mucize isimli çeviri kitabının yazarı.

Ahmet Deedat islamın temel bilgilerinin çok azını bilerek özellikle Hristiyanlara genç yaşta sorduğu sorularla kendisini geliştirmiş ve diğer dinlerle mukayeseli olarak İslamı öğrenmiş bir Müslüman. Daha sonra İslami bilgilerini artırarak Hristiyanlarla münazara yapabilecek kıvama gelmiş.
Ahmet Deedat Zakir Naik için Deedat 2 lakabını takmış zamanında. Ama bu lakapla farkında olmadan kendisini övdüğünü düşünerek bundan vazgeçmiş ve Zakir’e hitaben Evladım sen 4 yılda benim 40 yılda yapamadığımı yaptın Elhamdülillah şeklinde yeni bir övgüde bulunmuş.

İslamın sesi dergisi

11 Eylül 2001 tarihinden sonra özellikle batılı medya organlarının anti-islamcı tutumları Zakir’i oldukça rahatsız etmiş. Bunun üzerine Zakir, özellikle Hristiyanlıkla mukayeseli kitaplar ve makaleler yazdı. Bunları da başta İslam’ın Sesi dergisi olmak üzere çeşitli çok okunan gazete ve dergilerde yayınladı.

Okudunuz mu?  Sağlığın islam dinindeki önemi

Barış televizyonu
İslam üzerine yapılan karalamaları ve tahribatı engellemek için gazete ve dergilerden cevap vermek yetmemekteydi, bunu farkeden Zakir bir televizyon kanalı kurmaya karar verdi. Kanalın ismi Barış televizyonu ve yayın dili İngilizceydi.
Kanalın kuruluşundan itibaren Zakir, batı dünyasını hedef alan ve batıya İslam’a yapılan karalamaların boşuna olduğunu anlatan programlar hazırlamaya başladı. Bu programların isimlerinden birkaçı: İslam ve Modern Bilim, İslam ve Hıristiyanlık, İslam ve Sekülerizm, İslam ve Evanjelizm.
Bu programlarda sunum tek taraflı olmuyor ve programa İslam’ın karşısındaki alanın uzmanları getiriliyordu. Bunlardan en çok William Cample’ın katıldığı bilimin ışığında İslam ve Hristiyanlık programı dikkat çekti. Zakir bu programda engin Kuran ve Hadis hafızasını kullanarak karşısındakini mat etmişti.
Bu programdan sonra karşısına çıkacak Hindistan’da yaşayan bir batılı bulamaz oldu. Ve Programının amacını değiştirdi. Artık diğer İslam ülkelerindeki politikacılar, yazarlar konuk oluyordu. En son Malezyalı politikacı Enver İbrahim’in katılımıyla program Okyanusya’ya da atladı.

Kıtaları aşan dava

Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde Hıristiyan rahipler, bilimadamları ile münazaralara katıldı. Cevapsız hiçbir soru bırakmadı.
Kendi ülkesinde de Hinduizm’in ikinci adamı Sri Sri Ravi Shankar ile 50bin kişinin katıldığı açık bir programda İslamdaki ve Hinduizmdeki İlah anlayışını tartıştı. Bu program özellikle Hinduları çok etkiledi.
Şii ilim adamlarıyla yaptığı Yezid ve Hazreti Ali konulu münazara onun İran’da kafir olarak ilan edilmesine sebep olsa da o münazara yapma konusunda hız kesmedi.
Eylül 2006’da Zakir işi kökünden çözmeye karar verip Vatikan’a giderek Papa 16. Benediktin bir vaazından sonra kendisine münazara teklifinde bulundu. Ancak Papa bu teklifi kabul etmedi.
Teklifinin reddedilmesi üzerine Amerika’ya gitmeye karar veren Zakir’in Melborn üniversitesindeki Başörtüsü konulu konferansı büyük ses getirdi.
Çünkü bu konferansta kendisine soru soran bir bayana Batı’nın kadını ilkelleştirdiği İslamın ise büyük değer verdiğini çok detaylı ama net bir şekilde ispatlamıştı.
Zakir Amerika’da münazara ve konferanslara katılmaya devam ediyor. Ancak bazı eyaletlere giriş çıkışı yasaklandı. Zakir buna da çözüm bulmuş. Şimdi yüzlerce genci yetiştiriyor kendisi gibi. Onun giremediği yerlere öğrencileri giriyor.
Zakir Türkiye’yi İslam’ın beşiği ülkelerden biri saydığı için tebliğ veya münazara amacıyla gelmeyi hiç düşünmemiş. Umarım gezi amaçlı da olsa gelir ve kendisiyle tanış oluruz.
Yusuf Ziya Gülen

Okudunuz mu?  Kadının Bayramlarda kocanın elini öpmesi hakkında bilgi

Yaptığı Konuşmalardan Türkçe Alt Yazılı Olanlar:

(Allah neden birden çok din gönderdi sorusuna cevabı)

(İslamda Kadın ve Erkek arasında eşitsizlik olduğunu söyleyenlere cevabı)

(Kafirleri Öldürün Ayetinin Açıklaması)


Cevap: Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor

Kayıtsız Üye
Gercekten güzel ve hayranlık uyandıran bir zat


Cevap: Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor

Kayıtsız Üye
Kendisini bugün tanıdım. Ve çok takdir ettim. Allah böyle insanların sayısını artırsın


Cevap: Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor

Kayıtsız Üye
Allah ondan razı olsun böyle bir çağda onun gibi alimlerin var olmasi bizim için büyük bir şans

Okudunuz mu?  Cinler insan bedenine girer mi

Kayıtsız Üye
Ağlayarak dinledim . Ateist genç’e yaptığı konuşmaya bayıldım türkiyenin böyle din adamlarına ihtiyacı daha çok . Ülkemiz din konusunda 0’ın altında bilgisiz . Umarım gelir ve herkesi aydınlatır.


Kayıtsız Üye
gerçekten mükümmel bir alim çok güzel kanıtlamaları var


Kayıtsız Üye
bir alimde bulunması gereken vasıfların çoğunu taşıyor bana göre ve konuşmaları çok etkileyici Allah yolunu açık etsin


Kayıtsız Üye
ALLAH Senin gibi insanların sayısını çoğaltsın inşAllah


Kayıtsız Üye
gercekten islami çok güzel anlatiyor ama adnan oktarin programina gittigi için gozumden dustu.


Kayıtsız Üye
Hamdolsun ülkemizde de çok iyi alimler var zakir naik i yakın zamanda tanıdım araştırıyorum şimdilik tevhid adına bir sunum göremedim


Kayıtsız Üye
Adam hristiyan cennete gider diyor mezhep yok diyor neyin kafasını yaşıyosunuz siz


Kayıtsız Üye
Bencede arkadaşım böyle insanların türkiyede de olması lazım. Böyle bir insan bütün ümmeti birleştirebilir


Kayıtsız Üye
Peygamberimiz, “Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak. İsrailoğulları 71, Hıristiyanlar 72, Ümmetim 73 fırkaya ayrılacak. Biri hariç, 72’si ateşte birleşecekler” buyuruyor.Bu zat güya hadisi savunurken ,73 fırka hadisine tezat bir söylemle İslamın özü olan Ehl-i Sünnet mezheplerini diğer fırkalarla aynı kefeye koyup toptan hepsini redediyor.Dahası Hristiyanlar cennete girebilir diyor.Başlıkta gerçeği yansıtmıyor ehl-i sünnet alimlerini falan alt ettiği falan da başlığı atanın gönlünden geçen şey gerçek olan değil.


Kayıtsız Üye
herşeyi iyi güzel de. az önce adnan oktar ile bir araya gelip yayın yaptığı bir video gördüm. ve çok hayal kırıklığı yaşamış bulunuyorum. konuyla ilgili bilgisi olan varsa bana iletebilir mi acaba?

Okudunuz mu?  Hacı baran efendi

Kayıtsız Üye
Türkiye ye gelsede fark etmez kaç kişi ingilizce biliyor ki. Ama süper konuşmaları var


Kayıtsız Üye
adnan oktar o zaman kendini belli ettirmemişti, olaya başka açıdan bak. bende senin gibi düşündüm.


tewoos
1. hristiyan cennete girer demiyor. eğer doğru bir şekilde hz. İsa’yı takip ediyorsan, inşaAllah cennete gidersin ama gerçekten hristiyansan ve hz. İsa’yı takip ediyorsan hz. Muhammed’e inanmak zorundasın diyor.
2. mezhep yoktur demiyor, kuran’da mezhep geçmez diyor. sünni mi şii mi doğrudur sorusuna da, hangisi kuran ve sünnetteki inanca uygunsa o doğrudur cevabını veriyor. adamın amacı zaten müslümanları birleştirmek, sünniler doğru demesini mi bekliyorsunuz.
3. adnan oktar videosunu da izledim, orada tamamen oktar’ın daveti üzerine gelmişler ve gelmeden önce araştırmışlar, adnan oktar’a, mehdiliğini iddia ettiğin söylendi bize diyorlar. oktar kıvırıyor ve ben sadece ona tabi olanlardan olmak istiyorum diyor. bu programda konuştuğunda da müslümanların birlik olması gerektiğinden bahsediyor. oktar’a gayet mesafeli yaklaştılar görebildiğim kadarıyla.


Kayıtsız Üye
bir çok videosunu izledim…Böyle insanların sayısının artması lazım…bazı yorumlarda eleştiri yapılmış ama haksız bir eleştiri olmuş.


Kayıtsız Üye
Ben de arkadaşa katılıyorum adnan oktarın programı yüzünden gozumden dusmustu bir de bazı sıkıntılı açıklamaları var. Mezheplerle alakalı ve başka da olabilir . 1 kaç sene önce dinlemiştim tam hatırlamıyorum. Zeki olduğuna ikna kabiliyetine şüphe yok fakat bunlar yetmez . Önce itikad .. Bazı sıkıntılı gorusleri olduğunu hatırlıyorum sunu da kendime de soruyorum soyle de olsa böyle de olsa adam çalısıyo ve başarılı oluyor biz bir şey yapmadan degerlendiriyoruz sadece . Bunu da göz ardı etmemek lazım ve genel olarak her konu da çok yönlü dusunmek lazım gelir.

Okudunuz mu?  Kırmızı lahana guatr yaparmı ?

Kayıtsız Üye
Bildiğiniz kadarını paylasmissiniz dilinize sağlık ama daha çok bu şekilde insanlara ihtiyacımız var ALLAH İLİM ÖGRETEN VE ÖGRENENLERDEN EYLESİN gelirde bizde tanışırız inşAllah


Kayıtsız Üye
Kendisi ehli sünnet vel cemaat degildir. Mezheplere ayrilmak haramdir der ama hicbi mezhebi kabul etmeyerek kendi izinden gelenlerle birlikte farkli bir yol bir mezhep acmis olur. Sefaat haramdir der dualarda araci koymak haramdir der. Bunlar ehli sünnet alimlerinin kitaplarinda olan seylerdir. Vehhabiligin yayilmasinda katkilari buyuk bir mezhepsizdir


Kayıtsız Üye
Öyle demedi eğer sen kiliseyi papayı takip edersen giremezsin dedi ama hz isayı takip edersen girersin hz isayı tanıyip doğru takip edebilen zaten hristiyan olmaz
Asıl Sen neyin kafasini yasiyon


Cedd
Selamun Aleykum

Konuyu yıllar önce açmış birisi olarak bunca zaman sonra şimdi göz gezdirdim yorumlara. Öncelikle ben ehli sünnet itikadı üzere olmaya çalışan bir kardeşinizim. Zakir Naik hakkında o zamanlar ehli sünnete aykırı pek bir şeye rastlamadım. Büyük hizmet verdiğini hala düşünüyorum; fakat yanılmıyorsam mezhepler hakkında arkadaşların dediği gibi ehli sünnete uymayan açıklaması vardı.

Bu konuyu yanlış anlamaya sebebiyet vermemek için ehli sünnet adı altında Zakir Naik hakkındaki bilgileri şu yazıyla güncelliyorum;

 

Zakir Naik kimdir? Ehli Sünnet midir?

Zakir Naik adında bir zat var. Hakkında çok malumat yok. Hindistan’da Tıp alanında uzman olup sonradan hatipliğe başladığı ve İslam Araştırmaları Vakfı başkanı olduğu kayıtlarda var.
Temelinden İslami eğitimi almamış insanlar sırf hatipliği (güzel konuşması) sayesinde çevresinde bir etki alanı oluşturup adam toplayabiliyor. Maalesef bu bazen büyük sorunlara yol açıyor.
Ve bu gün iletişim araçları sebebiyle dünyanın bir ucundaki adama türkçeye çevrilmek suretiyle ulaşılabiliyor.
Peki, bu insanı dinlemekte bir sakınca var mıdır?

KUR’ANDA Şİİ SUNNİ YOK(!)

Konuşmalarından Türkçeye çevrilen bazılarını dinledik. Adam hadis inkarcısı değil, mezhep imamlarının büyüklüğünü de kabul ediyor (bunu kabul etmesi birşeyi değiştirmez). Zakir Naik’in yaklaışmlarında problem var. Bu problem aslında büyük ve sinsi bir tuzağa benziyor.
Sorulan her soruya Kur’ana bak, sahih hadise bak doğruyu anlarsın yaklaşımında karşılık verip bazı sorulara da Kur’an’a baktım böyle bir şey bulamadım veya Kur’anda bu yok gibi ifadelerle karşı çıkıyor.
Buradaki tehlike nedir? Bunu yazının sonunda söyleyeceğiz…
Şimdi bir kaç örnek verelim:

Kendisine Sunni ve Şii arasındaki fark soruluyor, cevap olarak Kur’an’da sunni ve şii olmadığı söyleyerek dinlerini bölük parça edenler ayetini okuyor. Kendisini Sunni veya şii olarak adlandıranların dinlerini parça parça edenler olduğunu söylüyor.
Peki öyle mi?
Rabbimiz buyuruyor ki: Eğer onlar da sizin inandığınız gibi inanırlarsa doğru yolu bulmuş olurlar; dönerlerse mutlaka anlaşmazlık içine düşmüş olurlar. (Bakara 137)
Bakın Kur’an-ı Kerimde Peygamberimiz ve Ashabının inancına işaret ediliyor ve kurtuluşun bu inançta (akaidde) olduğu vurgulanıyor. Bu inancın sistemleştirilmiş hali bu gün oryantalistler kabul etsin veya etmesin Ehli Sünnet ve’l Cemaattir. Bu ismin neredne geldiği Ebubekir Sifil Hoca anlatmıştı. BURADAN BAKABİLİRSİNİZ
Dolayısıyla Kur’an-ı Kerimde işareten de olsa bu konuya delalet eden ayet var. Pyok hadis mu? Kendisinin de söylediği şu hadis: Yahudiler 71 fırkaya bölündü, Hıristiyanlar 72 fırkaya. Ümmetim ise 73 fırkaya bölünecek. Biri dışında hepsi ateşte olacak. Kurtulan fırka, benim ve ashabımın yolundan gidenlerdir. (Tirmizi)
İşte bütün bunlar gösteriyor ki, Kur’an ve Sünnet bir yola işaret ediyor. O da Ehli Sünnet ve’l cemaattir. Diğerleri ise bu ana caddeden ayrılanlardır.
Peki, Zakir Naik nasıl oluyor da Kur’an-ı Kerimde ve hadislerde bunu bulamıyor? Bulsa da konuyu neden bağlayamıyor? Neden Şia’nın batıl inancını gündeme getirip bunların İslam’ın temel caddesindne ayrıldığını söyleyemiyor? Ya temel İslami eğitimi almamıştır veya beslendiği ilim kaynağında problem vardır.
Ben baktım bulamadım demekle bu iş olmaz. Bu din nesilden nesile alimler vesilesiyle aktarıldı. Alıcan eline Kur’an’ı ben bulamadım o zaman yok! Ne kadar da basit…
Biz bulduk ama buna ne deiyeceksin?

İSLAMDA NEDEN MEZHEPLER VAR?

Bu soruya da Kur’an’dan aynı ayeti okuyor ve mezhepleri bölüşme olarak lanse edip, bölüşmenin haram olduğunu söylüyor. Bunu söylerken de her zaman ki gibi kendimizi sadece Müslüman olarak adlandırmalıyız diyor ve Kur’an ve sahih hadisi takip etmeliyiz diyor.
Elbetteki bir Müslüman kendisini Müslüman olarak tanımlar. Ancak ameli noktada bir ibadetin nasıl yapacağını elbetteki mezhep imamlarına soracaktır. Çünkü onlar yapılacak bütün tahlilleri yapmış, delilleriyle İslam fıkhını önümüze sermiştir. Biz aynı ilmi derinliğe sahip olamadığımız ve aynı imkanlara da malik olamadığımız için onlara uyarız ve böylece sorumluluktan kurtuluruz.
Mezhepleri bırakıp Kur’an’ı ve sahih hadisleri takip edecek olan bir kimse sapıklığa düşecektir. Ne yapacağını bilemez bir hale gelecektir. Çünkü ilmi buna yeterli olamayacaktır.
Zaten mezhepler Kur’an ve hadislerden ortaya çıkmıştır. Ve o imamlar bunları delilleri ile ortaya koyacak güce sahip olup zamanın En büyük imamı ünvanını bile almışlardır.
Dolayısıyla Zakir Naik’in mezheplerin neden çıktığını izah edeceği yerde Kur’an ve sahih hadisleri takip edin diyerek insanları mezhepsizliğe sürükleyecek bir yön çizmesi bu adam hakkındaki düşüncelerimizin olumsuz olmasına en büyük sebeplerdendir.

BU SÖYLEMLER NEDEN TEHLİKELİ

İnsanları, İslam ilimlerinde derinleşerek Müctehid olmuş, zamanının İmamı Azamı olarak ün salmış, Kur’an ve sünneti en iyi şekilde araştırıp hükümleri çıkartmış imamları takip etmeye yönlendirmek yerine Kur’an ve Sahih hadisi takip edin diyerek insanları kendi başına bırakmak ve kendi anlayışı ile yorumlamasına yönlendirmek büyük bir felakettir.
Kur’an-ı Kerim ve Sahih hadisler evet ortadadır ama her insan buradan hüküm çıkartacak, her insan buradan doğruyu anlayacak derecede midir?
Dün hariciler bu gün Işid de Kur’an’a bakıyorlar ama kendi istediklerini anlıyorlar. Ve anladıkları şey İslam’a tam anlamıyla zıt. Yine bu gün mezhepler dini parçalıyor denilerek insanlar Kur’an ve sahih hadisten kendi fıkhını çıkartmaya yönlendiriliyor. Bu sapıklık insanların başı boş olmasına ve derin boşluklara düşmesine sebep olacaktır.
Yüzyıllardır Hanefi, Şafi, Hanbeli, Maliki mezhepleri hiçbir ayrışma sebebi olmadığı gibi Müslümanların ayaklarının yere sağlam basmalarını sağlamıştır.
Bu mezhepleri ayrışma olarak görmek ve bunun Kur’anda olmadığını söylemek hatta Peygamber şafi miydi, henefi miydi demek kadar cahilane bir yaklaşım olamaz. Cahilane değilse de bu yaklaşım art niyetli, Müslümanları saptırmaya yönelik bir yaklaşımdır.

MÜSLÜMANLARI BİRLİK BERABERLİĞE DEĞİL BOŞLUĞA İTERSİNİZ

Zakir Naik’in açıklamalarını Müslümanları birliğe çağırıyor gibi algılayanlar olabilir. Bu gün Müslümanları amel ve inanç noktasında boşluğa itenlerin en büyük silahı bu söylemdir. Amelî mezhepleri yok saymak ve Kur’an ile sahih hadisi takip edin diyerek insanları kendi anlayışına terketmek.
Akaid imamları nasıl inanacağımızı, mezhep imamları da nasıl ibadet edeceğimizi Kur’an ve sünnet ışığında, bütün konuları kategorize ederek en ince ayrıntısına kadar bize sunmuşlar. Bizlere sadece o alimlere tabi olmak kalmış.
Dolayısıyla Zakir Naik’in söylemlerinde büyük bir tuzak olduğu gözükmektedir. Müslüman kardeşlerimizi bu sinsi tuzağa karşı uyarıyoruz…

Okudunuz mu?  İmam Suyutinin Hayatı

 


Şem’a
< Zakir Naik kimdir? Ehli Sünnet midir? >
Bu soruyu soran kişilere yazıklar olsun. At gözlüğü takıp hakkı görmemek ne kadar kötü
Kafirlerin içinde bütün gücüyle bütün imkanlarıyla islamı savunan hocaları eleştirmek büyük bir vebaldir.


Kayıtsız Üye
Asıl sen ne kafadasın kardeşim? Hristiyan cennete gider diye başlayan cümlesi var ama devamını dinlemezsen tabi…
Ayrıca mezhep dediğinin kanıtı nedir? 4 imamın tamamına saygı duyarak çalışmalarını kabul etmiş birisi. Söylediği sadece şu; Sadece aldığın bilginin delilini sor diyor. Şuurlu müslüman olunmasını savunan birine dinlemeden anlamadan yorum yapmak bir müslümana asla yakışmaz.

Okudunuz mu?  Cin neden intikam alıyor ve sorun ciddileşiyor?

Kayıtsız Üye
hiristiyan cennete girer demiyor,
gerçek hristiyan cenette girer diyor. bozulmamiş incile inan hz muhammetede inanir
hz muhammete inann kuran inanip amel eder

meshepler yok demiyor bütün meshepler benim dediklerim biri kurana hakikate ters düşüp

Ebû Hanife Nûman b. Sabit (R.A.) demiş ki:
– “Allah’ın Kitabına ve Resûlu’nün Sünnetine ters düşen bir söz söylediğim zaman benim görüşümü terk edin.” Fullâni “el-ikaz,s.50 bunu söylüyor çoğu meshepte bu doğrultudadir araştirin diyor önceliğiniz kuran ve sağlam sünnetler olsun diyor

Okudunuz mu?  Hicret'in sonuçları nelerdir?

iki cümle paylaşp insanlari yanlişa itmeyin ne diyorsa söyleyin hemen hüküm vermeyin


Kayıtsız Üye
Kardeşim keşke böyle alimler imiz ülkemizde de olsaydı yoksa bu halde olmazdik


Kayıtsız Üye
Kendi dini baskasindan degilde kendin arastirsan okusan daha çok aydinlanirsin


Kayıtsız Üye
Çok güzel konuşuyorda inşAllah işin içinde is yoktur.

Okudunuz mu?  Pezdevi Kimdir? - Pezdevi Hakkında Bilgiler - Pezdevi Hayatı ve eserleri

Kayıtsız Üye
İlk defa tesadüfen tanıdım izledim bu zatı. Kimse kırılmasın ancak bizde dini alimler islam ı anlatırken herşey e kat i ve bölgesel (birçok kşinin ya çok hoşuna gidiyor yada hiç hoşuna gitmiyor) bakarak anlatıyor. Bu zat çok farklı. İslamı ve Allah c.c. için evrensel düşünen ve anlatabilen veya anlatmayı başarabilen bir zat.

Okudunuz mu?  Şeytanın Yemesi ve İçmesi

Kayıtsız Üye
Allah senin gibi insanların sayısını artırsın videolarını çok beğendim.


Kayıtsız Üye
Ben en çok şuna üzüldüm ben nasıl bu alimi 2017 senesinde keşfetim bu güne kadar nerdeydim Allah sizden razı olsun bide Türkçeye çeviren her kimse Allah ondan razı olsun


Kayıtsız Üye
Sayın hocam bazı öğretilerinizi beğeniyorum fakat kendi dilinde ibadet etme ezan okuma namaz kılma hakkında vermiş olduğunuz fetvaya katılmıyorum yüce Allah ahirette bu konudaki fetvalar hakkında kullarımı ayetlerimi anlamasını anlayarak dua etmelerini engelleyenler benim hangi ayetimi baz alarak fetva verdiler kullarımı ayetlerimi anlamaktan alı koydular derse nasıl cevap vericeksiniz sizin için üzülüyorum


Kayıtsız Üye
Hristiyan demiyor gerçek Hristiyan diyor. Gerçek Hristiyansan Hz Muhammed’e inanmak zorundasın diyor dolaylı olarak Müslüman olmalısın diyor. Zira Gerçek Hristiyan kim göster diyerek bunun mümkün olmadığını ispatlıyor zaten.


Kayıtsız Üye
Dr zakir naik çok güzel dini anlatiyor Allah onu korusun umarim Iraq da gelir


dr zakir naik, zakir naik kimdir, dr zakir naik kimdir

Bu kategoride yer alan Abdülmecîd Şirvânî hayatı hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dr. Zakir Naik Kimdir? Diğer Din ve Mezheplerin Savunucularını Alt Etmiş Bir Doktor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.