Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:27
missa6
Abone

Koltuk altı koku giderici abdest bozar mı?

Koltuk altı koku giderici abdest bozar mı?

Kayıtsız Üye
hergün duş almama rağmen koltuk altlarım çok terlediğinden ve kokusu çok ağır olduğundan koltuk altıma stick krem yada roll-on kullanıyorum..sürmezsem koku çok rahatsız ediyor.ben namaz kılıyorum.acaba bu tip kozmetikler abdesti bozarmı.?bunu çok merak ediyorum.abdestim ziyan oluyormu?

Okudunuz mu?  Sözünde durmayanlara karş ı insanlar nasıl davranırlar?

Cevap: koltuk altı koku giderici abdest bozar mı?

Muhasibi
Hayır kardeşim abdestin bozulmaz.


Cevap: koltuk altı koku giderici abdest bozar mı?

İnanc
Alkollü parfüm
Sual: Alkollü parfüm kullanmak abdesti bozar mı?
CEVAP
Bozmaz, namaza da mani olmaz.


Cevap: koltuk altı koku giderici abdest bozar mı?

return
bu sorunun benzerini ben de yaşıyorum. camiye giderken güzel kokmak için parfüm sıkıyorum bazen veya fa kolonya sürüyorum yüzüme.

Okudunuz mu?  İslam ahlakında sabır, şükür, tevekkül, tövbe ve sorumluluğun önemi

namazlarım kabul olunur mu acaba? okuduğum mealde camiye giderken güzel ve pak giyinmeleri emrediliyor. Allah’ın huzuruna yakışıksız çıkmak elbette hoş değil.


return
cevap, ben soruyu yazarken gelmiş, Allah razı olsun.

kaynak nedir acaba?


karadamlalar
günümüzde parfümlerin,deodorantların içerisinde alkol bulunmaktadır.alkolsüz olanı nadiren veya özel olarak üretilmekte.alkolün her türlüsü ehli sünnetin cumhuruna göre necis(hanefilerin bir kısmı dahil),bazı hanefilere göre yalnızca şarap necistir.namazın sıhhat şartı temiz olmaktır,dolayısıyla parfüm ve deodorant dinen pis olduğundan onları sürerek namaz kılınmaz.alkolsüz kokular ve terlemeyi engelleyen başka çözümler varsa onları denemek lazım.

Okudunuz mu?  Küçük yaşta erkek erkeğe sürtüşme livatamıdır ?

Kayıtsız Üye
Ya yoksa ??parfüme devam mı yani o zaman bir şey olmaz mı demek istiyon


Kayıtsız Üye
Oruçlu iken deodorant sürmek orucu bozar mı


arifselim
Orucu bozan durumlar bellidir. Oruçluyken deodorant sürmek ise orucu bozmaz oruca hiç zararı da olmaz.

Okudunuz mu?  Sadaka verirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Molla_Efdal
Bu mesele hakkında İmam Ebu Hanife, şarap ve üzümden yapılanların dışındaki alkollü içkilerin bir dirhemden (ıslattığı yer avuç içinden) fazlasının elibiseye bulaşması halinde bile namaza engel olmayacağını söylemiştir. (Serahsi, Mebsut, 24/14-15) Buna göre, kolonya ve ispirto gibi şeylerin içilmesi haram ise de alınıp satılmaları ve kullanılmaları caiz görülmüştür.

Okudunuz mu?  Avrupada Tavuk ve helal kesim konusu

Kayıtsız Üye
revllon kullandıktan sonra abdest alabilir miyiz ? sonradan su ile koltuk alımı yıkadım ama mani olur mu? acil cevap yazın lütfn


arifselim
Bu ve benzeri her türlü meselede, suyun deriye ulaşıp ulaşmadığına bakacaksın. Bunu senin bilmen gerekir. Bakıldığında deri üzerinde tabaka oluşturan her şey, abdest veya gusülden önce temizlenmelidir.

Okudunuz mu?  Gül bahcelerıne gırdım yollarına güller serdim

roll on abdesti bozar mı, koltuk altı roll on abdesti bozar mı, roll on abdest bozar mı

Bu kategoride yer alan Cemaatla kılınan namaza imama dördüncü rekatta yetişen ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Koltuk altı koku giderici abdest bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.