Anasayfa
2 Şubat 2023, 21:13
sizden8
Abone

Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim

SeytanaAldanma
Arkadaşlar çok vesvese alan birisiyim hep ALLAH’ı anarım ama biraz önce aklıma ölye bir şey geldiki uzaylılar mı dünyayı yarattı gibi dedim kendi kendime ulan daha olup olmadıgını bilmediğin şeyi nasıl bole dusunursun dedim bundan kurtulmam lazım şirke düşdüm galiba kalben tasdik etmedim etmemde ama korkuyorum düşünüyorum istemeden yardım edin uzaylılar varya ALLAH yaratmıştır diyorum ALLAH Bizlere varlığını gosterdi Kuranı indirdi mucizeler gosterdi diyorum yardım edin nolur

Okudunuz mu?  3 aylık bebeğin ruhu varmı?

Cevap: Nolursunuz Yardım Edin Nolur

fanihayat
Selamün Aleyküm

Rahat ol Kardeş, aklına gelen bu tür düşünceler seni dinden çıkarmaz kafir de yapmaz ki, bu düşünceler sana ait olmayıp Şeytanın sana verdiği vesveselerdir. Sakın eyvah deyip bu vesveselere ehemmiyet verme. Sen herşeyi Allah yarattı diye biliyor tasdik ediyorsan ki öyledir ona sığın.

Okudunuz mu?  Ya Allah olmasaydı dedim. Bu söz imanıma zarar verdi mi?

Göklerde ve yerde ne varsa tümü Allah’ındır. Allah, herşeyi kuşatandır. (Nisa Suresi, 126)

Gerçek şu ki, göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır; diriltir ve öldürür. Sizin Allah’tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur. (Tevbe Suresi, 116)

Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Araf Suresi, 200)

Okudunuz mu?  İnternetten (nocdengi) para kazanmak caiz mi?

Cevap: Nolursunuz Yardım Edin Nolur

rana
fanihayat kardes güzel cevap vermis Allah razı olsun..

Allah’a inaniyormusun, inaniyorsun.
kendi kendine hasta etme..


Cevap: Nolursunuz Yardım Edin Nolur

SeytanaAldanma
Durduramıyorum kendimi ya öyleyse ya böyleyse durum böyle oluncada doğru iman samimi iman edemiyorum gibi hissediyorum nasıl kurtulurum


Dolunay
"Nolursunuz Yardım Edin Nolur" diye başlık açarsan konun bir dahaki sefere yöneticiler tarafından çöpe gider. Belliki vesvese ile ilgili problemin var ve bu konuda yardım istiyorsun. O zaman vesveseden nasıl kurtulabileceğinle ilgili konu başlığı yazarsan hem soruna daha çabuk cevap verilir hem bu konudan başkalarıda googleden arayarak istifade eder.

Okudunuz mu?  Nefsime Eskisi Kadar Hakim Olamıyorum

mümini78
Bazı arkadaşlar bu konuda çok çok tereddüt etmekte. Yok içimden bir ses bana şöyle diyor yok öyle diyor. Gurban bana da içimden biri hep istanbulu fatih sultan mehmet değil sen feth ettin diyor. Öyle bir diyorki bu ses kalbime kadar işliyor hakket et ben feth ettim diyecekken yahu ben o zaman yoktum ki diyorum. Mesajım anlaşıldı dğil mi? Kafayı takacak yer arama illa bir şeyle meşgul olmak onu kendine dert edinmek istiyor isen kuran okumasını öğrenmeye çalış. Ayrıca pc oyunlarını fazla oynama özelliklede uzayla ilgili olanları. Allahım yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Namaz kılmaya üşenmek

fanihayat
Selamün Aleyküm

Şunu da bilsen yeter, Şeytan vesvese verdiği zaman içinden ona deki "Ey iblis sen Rabbimize karşı nankörlük ederek secde emrine karşı gelmiş ve küstahça şöyle yemin etmemiş miydin" ?

Sonra muhakkak önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Onların çoğunu şükredici bulmayacaksın." (Araf Suresi, 17)

Okudunuz mu?  Sarık Ve Cübbe Taktığım İçin Dalga Konusu Oluyorum

Yücel Aslan
Allah yâr ve yardımcınız olsun bende yaklaşık 2.5 ay kdr çok edepsiz ve çirkin vesveselere maruz kaldım öyleki bunları günlerce işkence etseler yine dilim varmaz demeye bnmkisi ne inkar nede şüphe çok edebsizce şeyler sanki bu dünya’da benden başkasına böyle bir şey mümkün dğl olmamıştır diyorum zmn zmn günlerce ölmek için yalvardım nsl geldi nsl bitti anlamadım ama gölge gibi peşimi hiç bırakmadı günlerce sanki hayata bnm gözümle bakıyor gözümü kapatsamda yine aynı artık uyku uyuyamaz yemek yiyemez olmuştum bitmek tükenmek bilmeyen bir kâbus gibiydi ve nihayetinde beni herşeyden uzaklaştırdı okumadığım duâ denemedigim yöntem araştırmadığım yer kalmadı hıçkıra hıçkıra ağladım ahiretim gitti artık diyordum ara ara yine geliyor ve hala çok korkuyorum bundan daha beter bişey yoktur diye yemin edicem nerdeyse.

Okudunuz mu?  Duada hep emir kipi kullanılır örneğin: Allah'ım bana yardım et Bunu demek sakıncalı mıdır?

uqureren
bak kardeşim.
Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ne güzel vurgulamış vesveseyi.
EHEMMİYET VERİRSEN ŞİŞER, EHEMMİYET VERMEZSEN SÖNER.. ALLAH yardım etsin.


Sumeyra2747
Selamun aleykum .. Ayni vesveseler bendede oluyor.. Cok sukur iyim bikac gundur.. Size tavsiyem oyle vesveseler hissettiginizde ben Allah’a ve Peygamberine iman ettim diyin surekli.. Selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Allah Engellileri Neye Göre Yarattı

kaars
Vesvese şeytanın fısıltısıdır, aldırmayın balon gibi söner.


Sumeyra2747
Vesveseyi hissettiginiz an ben Allah’a ve peygamberine iman ettim diyin ..


Kalben tastik, iman edemiyorum

Bu kategoride yer alan İsrail köpekleri için yapılabilicek beddua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden Nasıl Kurtulabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.