Anasayfa
10 Nisan 2023, 5:22
missa
Abone

Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildığı bilgisi kuranda hangi ayette geçmektedir?

Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildığı bilgisi kuranda hangi ayette geçmektedir?

Kayıtsız Üye
Zemzem suyunun vÜcuttan ter olarak atildigi bilgisi kuranda hangi ayette gecmektedir


Cevap: Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildigi bilgisi kuranda hangi ayette gecme

Galus
Bir şeyin olması için illa Ayet te geçmesi gerekmez ,zemzem suyunun faydaları halen araştırılmakta ve nasıl hikmetli bir su olduğu bilinmektedir.

Zemzem Suyunun Hikmeti

1-)Avrupa`da labaratuarlarda yapilan arastirmaya gore Zemzem suyu diğer
sulara gore çok daha az kukurt tasimaktadir.

2-) Yine ayni arastirmaya gore diğer sulara gore çok daha besleyicidir ve çok daha fazla mineral barindirmaktadir.

Okudunuz mu?  Cehennem iyi niyetlilerle doludur, anlamında bir hadis var mıdır?

3-) Kaynagi henuz bulunamamistir. Nereden geldiği şuanki teknolojiye gore bile bilinemiyor. Yakinlarinda hicbir kuyu yok ve denize de 80 km uzaklikta.Bu sartlarda suyunu denizden veya baska bir uyudan almasi imkansiz. Nasil oluyor da yillardir suyu bitmiyor,bunu kimse bilmiyor.

4-) Açligini gidermek için içen kisinin açligini, susuzlugunu
gidermek için içenin susuzlugunu giderir.

5-) Sadece 1,5 metre derinligindeki ufacik bir kuyudan cikan su,hac mevsimi boyunca milyonlarca hacinin tum su ihtiyacini gostermemektedir.

6-) Dunya Saglik Orgutu (WHO)`nun raporlarina gore Dunya`daki en icilebilir ve saglikli sulardan biri.

Okudunuz mu?  Hanbeli Mezhebine Göre Seferilik

7-) Amerika`da yapilan test sonuclarina gore Dunya`da içinde mikroorganizma ve bakteri bulundurmayan TEK su zemzem suyu.

Ayrıca zemzem hiçbir zaman belden aşağı inmez ve anladığını üzere idrar yoluyla atılmaz yani sadece ter ile vücuttan atılır bunların hepsi bilimsel deneylerle kanıtlanmıştır


Yorum: Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildigi bilgisi kuranda hangi ayette gecmektedir?

Kayıtsız Üye
Hangi bilimsel deneyler ve bunları kim ne zaman nerede yapmış? Açıkça bilgi yazılması mümkün müdür?


Yorum: Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildigi bilgisi kuranda hangi ayette gecmektedir?

Kayıtsız Üye
Değildir. Çünkü yazar tarafından uydurulmuştur! İnsanları delilsiz bir şekilde kandıranlara yazıklar olsun. Zemzem de sindirim sisteminden geçer ve idrar yoluyla atılır. Saçma sapan hurafeler uydurmayın.

Okudunuz mu?  Salih amellere örnek

Kayıtsız Üye
Bende sizin gibi düşünüyordum ama Hacca gittiğimde buna kendim şahit oldum.inanması zor ama Rabbime hiç bir şey zor değil.


Kayıtsız Üye
Annem umre için gittiği vakit ilk 10 gün boyunca sadece zemzem içmiş.norm şartlarda o sıcakta sadece zemzem suyunun kendisini doyuracagini bilmesine rağmen sizin gibi hatta benim gibi düşündüğü için extra gıda ve suya ihtiyaç duymamış.evet gıda ve susuzluğunu tamamlamış oldu kendisi fakat idrar yollarından sıkıntı yaşadı.türk doktorumuzun yapmış olduğu tek tedavi ise ek olarak sadece ph ı 7 nin üstünde olan 2.5 l sıradan bir su.yani annem her insan gibi suya ihtiyaç duymuştur.buda beni ikna etmeye çok yeterli bir sebeptir.o kadar münezzeh saf bir suyun belden altına inmemesi ise Allah in bir lutfudur.güzel kardeşim ben ikna oldum.ama sen anlattığım rağmen ikna olmadiysan; ben sana sorayım Eğer tüm bunlar hurafe ise senin delilin nerde ?Hadi şimdi sende beni ikna et hurafelerine.vesselammm

Okudunuz mu?  Hattat olmak için ne yapmalıyız?

Kayıtsız Üye
Konuyla ilgili en yetkili ve yetkin insanlardan biri, uzun yıllar Suudi Arabistan’da Zemzem suyunun başdanışmanlığını yapan Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen’in açıklamalarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Bu din hurafeler, kulaktan dolma bilgiler dini değildir.Aklın dinidir. Tevekkeli ne kadar az düşündüğümüzü defalarce kez söyler Kuran’da Yüce Rabb’imiz.

Okudunuz mu?  Allah'ın varlığını nasıl hissederiz. Tamamen nasıl yönelebiliriz?

http://www.gunes.com/yasam/zemzemin-fazlasi-bobreklere-zararli-mi-144091


Kayıtsız Üye
Bu saçma hurafeleri artik bırakın sadece zemzem ile yaşayan insanlar var. Ayrıca Arabistan çok sıcak olduğu için çok fazla ter oluşuyor bunun neticesinde daha az idrara çıkılıyor. Ben orada iken hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca hangi bilimsel çalışma dan bahsediyorsun uydurma bir şey duymuşsunuz ispatlayamiyorsunuz bile

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimin içinde yer alan belli başlı konular nelerdir?

Kayıtsız Üye
Ne biliyosun da konuşuyorsun. umre mi yaptın. hac mı yaptın. Tabiki de idrara karışmıyor. SABAHTAN AKSAMA KADAR KABEYI TAVAFTA ICTIM. IDRARA DA CIKMADIM


Kayıtsız Üye
Bir kadın hacda sadece zemzem içiyo 20 gün sonra doktora gidiyo doktor hiç su içmiyormusun dediğinde sürekli zemzem içiyorum der su içmelisin teyze böbreklerin kurumus der yani zem zem ter le atıldığı için böbrek kurudu cennettede dışkı yapmak yok yeşimin içtiğin buhar olarak cıkacak zemzemde cennetten gelme denilir onun için idrar olarak atılmaZ

Okudunuz mu?  Salavat zikir mi ders mi

Kayıtsız Üye
Evet çok dogru,zemzem suyu idrar olarak atılmadıgı için böbregin normal suya ihtiyacı var.yoksa böbrekler iflas ediyor.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar zemzem suyu kutsal bir su ama özel bir su idrar ile atılmıyor.Sadece ter yoluyla atıldıgı için böbrek sorunu yaşamamakiçin normal suda içilmelidir.Kimse zemzemi kötülemekiçin yazmıyor.Ama durum bu.


ixa
Yav kardeşim tartıştığınız konuya bakar mısınız..Atılıyor ve ya atılmıyor..Her iki durumda da zemzem suyu’nun değerinden bir şey eksilmez..İncelik meselesi,dileyen atılır zannetsin,dileyen atılmıyor zannetsin..Herkes kendi hassasiyeti ve mizacı üzerine yaşar,Dünya’da olağan üstü haller arzulamaktan ve beklemekten vazgeçin,yaratılan her şey zaten birer mucize tadında 😀

Okudunuz mu?  Çocuğun hangi kulağına ezan, kamet, isim okunur?

Şahit
Daha geçen hafta Kabe’de bolca zemzem suyu içtim. Canlı bir şahidi olarak yazıyorum. Kabe de WCler uzakta olduğu için normal au içmek yerine zemzem içiyorduk. Uzun süre lavabo ihtiyacımız olmuyordu. Ne zaman ki otelde normal su içelim. O zaman sıkıntı yaşıyorduk. Siz Allahın ne kadar büyük kudret sahibi olduğunu ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum.. Allahın ilmi bizim akıl edebilecegimizden çok daha üstündür..

Okudunuz mu?  Kurban bayramı ile ilgili vaaz ve nasihatler

Kayıtsız Üye
3 defa umre yaptım evet Zemzem suyu çok faydalı doğru çokda idrara çıkmıyorsun lakin akıla şu soru gelmiyormu bu Zemzem İsmail peygamberin ayagından çıkıyor sonra o mevki bir dünya insanlar etrafına taşınıyor ve orda Zemzem den başka su yok bu zamana kadar Zemzem suyu içtiler mantık gereği bu zamana kadar bu su ile beslenenlerin hepsinin böbrekleri iflas etmiş olması lazım başta İsmail as ve Hacer annemiz

Okudunuz mu?  Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

zemzem suyu vücuttan nasıl atılır, zemzem suyu idrarla atılır mı, zemzem suyu vucuttan nasıl çıkar

Bu kategoride yer alan Sık sık büyük tuvalete çıkmanın nedenleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildığı bilgisi kuranda hangi ayette geçmektedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.