Anasayfa
24 Kasım 2023, 9:53
missa2
Abone

Sefa Merve ismi çocuğa konur mu?

Sefa Merve ismi çocuğa konur mu?

sefa merve
selam mumsema ben sefa merve
İslamda sefa merve ismi koymak
saygılarla ALLAH rızası için sizden cevap bekliyorm


Cevap: Sefa Merve ismi çocuğa konur mu?

S-a-b-i-h-a
neden koyulmasın ki anlamı ve maneviyatı kuvvetli

Okudunuz mu?  Allah şirinliği hangi kullarına bahşeder?


SAFÂ VE MERVE NEDİR?
Kâbe’nin doğusunda bulunan iki küçük tepeciğin isimleridir. Bugün Mescid-i Haramın duvarı ile bitişik haldedir. Kur’ân-ı Kerim’de Safâ ve Merve ile ilgili olarak; "Şüphe yok ki, Safâ ile Merve Allah’ın koyduğu nişanlardandır. Her kim Beytullah’ı ziyaret eder veya umre yaparsa, onları tavaf etmesinde kendisine bir günah yoktur. Her kim gönüllü olarak bir iyilik yaparsa, şüphesiz Allah kabul eder ve (yapılanı) hakkıyla bilir." buyurulmaktadır (Bakara, 2/158). İki tepe arasındaki mesafe 350 m. olup, hac menasikinden olan sa’y, bu iki tepe arasında yapılır. (bk. Sa’y) (İ.P.)

Okudunuz mu?  Allahın aslanı kimdir?


soru: Sefa Merve ismi çocuğa konur mu?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum, sorum :
Yeni dogacak cocuga turkce olarakmi veya Arapçami verilmesi daha güzel olur ? Yani bu konuda Sefa mi veya Safa mi verilmesi iyi olur ?


sefamerve isminin anlamı, Sefa, Merve ismi caiz mi

Bu kategoride yer alan Eşimden ayrılmak istemiyorum,kendimi ona nasıl sevdirebilirim yardım edermisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sefa Merve ismi çocuğa konur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.