Anasayfa
18 Ocak 2024, 7:54
Sohbet
Yönetici

Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim

Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim

aytebom61
Abilerim ablalarım ben daha 13 yaşındayım. Annem ve babam yaklaşık 20 yıldır evli ve babam sinir hastası.Annemin her şeyine kızıyor izlediği diziye,dikişine,oturma şekline bile kızıyor.Ve şiddeti bir ailede normal olması gereken bir şey olarak biliyor.Annem de hep onu alttan almaya çalışıyor ama beceremiyor çünkü annem alttan alana kadar babam kendi kendini o kadar çok sinir ediyor ki kontrolden çıkıyor.
Hafta 1 babamla annem karşı karşıya gelir.Babam annem hep üstüne yürür ve onu ancak ben durduruyorum Annem çok üzgün oluyor beni araya sokmak da istemiyor ama babam bana kavga esnasında bile diyor ki sana zarar verdirtecek söyle özür dilesin diyor. haklılığını resmen tehditle kanıtlamaya çalışıyor.

Bizim ankarada teyzemler var . bu arada biz zonguldakta yaşıyoruz. annem teyzemleri 1 yıldır görmemişti ankara onları ziyarete gitti ablam babam ben evde kaldık 5 gün. ziyaret dediğim de teyzemler yeni ev almıştı evi temizlemeye faalan. her neyse babam annem onu 2 gün aramadı diye eve geldiğinde terminalden aldı biz de gelmek istedik ama izin vermedi biz çarşıdaydık annemi aldı eve götürdü ve evde ne olduğunu siz tahmin edin dövdü işte annemi. annem öyle duruyor kanepede ne derse tamam diyor özür diliyor. bu sadece bir ornek o kadar çok oluyor ki böyle şeyler.

Okudunuz mu?  Cenaze namazının kılınışı ile günlük namazlardan farkı nedir?

Yine kavgalı oldukları bir dönemde annem babama boşanmak istediğini ve çocukların kimde isterse onda kalacağını söyledi. babam kabul etti(!) bana sordular annemle kalmak istedim ablam da aynı şekilde.
ertesi gün gittik adliyeye dilekçeyi avukatın yazması gerekiyormuş babam dedi ki : resmi olarak olmasa bile adliyenin kapısından çıkınca biz artık karı koca değiliz ve sen resmi olarak boşanana kadar çocuklarımı bana bırakıyosun, evime gelmiyosun , şehir dışına çıkmıyosun. annem kabul etti. annem arkadaşında kalmış işte ben çok üzüldüm hep yatağımda yattım öyle 1 hafta boyunca babam hiç bir adım atmadı boşanmayla ilgili ama annem avukat tuttu dilekçe falan yazdırdı oyle.

daha sonra babam boşanmayı yine "şiddet" ile engelledi. annemi tehdit falan etti.
o gün bu gün her gün kavga her gün babam annemi dövmeye kalkışıyor. benim de yaratana çok şükür gücüm kuvvetim yerinde zar zor tutuyorum babamı.

bu arada babam annemi çok aldattı ve hala aldatıyor.

Okudunuz mu?  Kader özgürlük ve sorumluluk ile ilgili yazı

ben sizden çözüm istiyorum ablam lise 2 de ben 8. sınıfa geçtim ne yapacağız. babam boşanmaya izin vermiyor polise gitti annem bir şekilde onu bile savuşturdu. bir evlilik böyle sürmez burda yazdıklarım olanların milyonda biri bile olamaz arayı yapın falan demeyin nolur.

ne yapacağız biz ankaraya mı kaçacağız babam başka yere giderseniz yemin olsun ki peşini bırakmam falan diyor .Allaha sığınıyorum ben hep namaz kılıyorum böyle durumlarda ve babama çok beddua ediyorum öyle ki kadir gecesine çocuklarından ve karısından beddua almayı becerdi. zaten artık o benim babam değil daha dün annemin üstüne yürüdü koluna vurdu da ben savuşturdum onu.

ayrıca dün gece bu kavgadan önce ablam babamı rüyasında ölü gördü.ve o gece kavga oldu kavgadan sonra da herkes beddua etti babama. sakın yanlış anlamayın oturup beddua etmedik o piskolojiyle insan kendini tutamıyor.

ben ne yapayım


Cevap: Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim NOLUR YARDIM EDİN

Aşık Maşu-k
Kardeşim Rabbim yar ve yardımcınız olsun böyle hoşnut olmayan davalar bazı kulların başınada aynı şekilde gelebiliyor. Bu durumlarda Hak’tan yardım istiyiceksin rabbine anneni babanı islah etmesi için bol bol yalvarıcaksın.
Ve en önemlisi Sabredenlerden olacaksın isyan ve kötü düşünlere sakın olasın dalma.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimi anlayarak okumanın önemi nedir?

Rabbim Sabredenlerin yanındadır.


Cevap: Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim NOLUR YARDIM EDİN

@mir
kardeş aile içi şiddetle ilgili bir sürü yeni düzenleme yapıldı
onları kullanın
polise gidin resmi şikayet yapın ilgilenmelerini sağlayın
ilgilenmezlerse üst makam olan kaymakamlık ve valiliğe gideceğinizi
olayı medyaya taşıyacağınızı söyleyin
hala ilgilenmezlerse bu dediklerimi yapın

aslaa şiddete başvurmayın
biraz dişinizi sıkarsanız bir iki ay içinde babanıza bir elektornik kelepçe takılmasını sağlarsınız
size yaklaştığı ana karakolun haberi olur
ve müdahale ederler

ama dediğim gibi medyaya taşıyacak kadar azimli olmalısınız


Cevap: Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim NOLUR YARDIM EDİN

Aşık Maşu-k
@mir ..!!

Sayın Kardeşim sen resmen bir aileyi dağıtıyorsun ona biraz daha sabredip Allahtan yardım dileyip babasının islah olmasını istemek yerine ortalığı yak savur diyorsun biz kötü değil iyi tafsiyelerde bulunanlardan olalım inşalla.


İnanc
2:153 – Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin. Şüphe yok ki Allah, sabredenlerle beraberdir.

2:155 – Çaresiz biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Müjdele o sabredenleri!

Okudunuz mu?  Alevi bektaşı geleneğinde muharrem ayı nasıl kutlanır ?

Aşık Maşu-k
Sabret kardeŞİm

Allah yar ve yardımcın olacaktir ÜmİtsİzlİĞe kapinma !!!


@mir
bu tip insanlar iflah olmazlar kardeşim
hem ben boşanmayı değil korunmayı tavsiye ettim
ayrılıkları boyunca adam kendini düzeltirse kadın da isterse yeniden bir araya gelirler


Aşık Maşu-k
Peygamberimizi örnek alalım çünkü onu taşlayanlara küfür hakaret edip onu döven büyücü diyen putpereslere bakın kardeslerim Resulümüz Hz.Muhammed ( S.A.V ) ;

Hep sabredenlerin yanında oldu …


rana
< @mir ..!!

Sayın Kardeşim sen resmen bir aileyi dağıtıyorsun ona biraz daha sabredip Allahtan yardım dileyip babasının islah olmasını istemek yerine ortalığı yak savur diyorsun biz kötü değil iyi tafsiyelerde bulunanlardan olalım inşalla. >
ne bozmasi ya bozulmus bozulacagi kadar, ayrica cocuklarin huzuru ailesinin huzurunu bozan bir esden bir babadan hayr gelmez..
cocuklarin piskolojisi bozulmus resmen…
böyle yasammi olur kardesim?!
Yuva bozmak yanlis ifade. Bosanmak Allahin en sevmedigi helal, ama sonuc olarak helal.

Bencede gerekiyorsa aile fertlerinden de bu konuda yardim alin, veya @mir kardesin dedigi tavsiyeleri yapin.
asla beddua etmeyin, babanizin islah olmasi için dua edin.. Rabbim yar ve yardımcıniz olsun.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim Okurken Nefes Yetmemesi

Dua ile..


Aşık Maşu-k
rana

unutmamalı ki kaderlerinde belki Allahutealanın iyileşme yolu vardır sıkıntılara dertlerın en buyugune dayanamayıp isyan edenlerin halleri nice olur bilirmisin ..

sabretmeliyiz yıllar geçsede ..
rabbim elbet bir yol bir çıkış gösterecektir belki bu kardeşimizin dünya sınavıdır ..!!


rana
20 senedir evliler diyor, cocuk sanki babasini farkli tanimamis gibi bahsetmis, madem anlasamiyorlar ve bu hayata yansiyor ibadetlerine zarar veriyor, evde huzur kalmiyorsa bir zorlamanin anlami yoktur..
gönül ister tabiki kendine gelsin, ama su anlattiklarina bakilirsa görünen köy klavuz istemez.. vesSelam.


@mir
< Peygamberimizi örnek alalım çünkü onu taşlayanlara küfür hakaret edip onu döven büyücü diyen putpereslere bakın kardeslerim Resulümüz Hz.Muhammed ( S.A.V ) ;

Hep sabredenlerin yanında oldu … >
kardeş Resulullah asla kendisini öldürme tehlikesi olanlarla 24 saat beraber olmadı
asla 24 saat eziyete düçar olmadı

hatta kendisine "Allah seni koruyacaktır" ayeti ininceye kadar
ashab gönüllü olarak onun kapısında sabaha kadar nöbet beklerdi

şimdi bu evlilikte bu nöbet işini 13 yaşındaki bu çocukcağız yapıyor
sizce bu doğru mu?

Okudunuz mu?  Namazın kuranı kerimdeki karşılığı

karadamlalar
Rabbim yardımcın olsun.cidden zor bir durum.İslami şeriat ve hilafetin yokluğunun toplum içinde nasıl sıkıntılar verdiğini de görüyoruz.


Aşık Maşu-k
Sadece sabretmelİ dİyorum ve İnaniyorum İyİ olacak bu kardeŞİmİzde ..


burcealtug
< kardeş Resulullah asla kendisini öldürme tehlikesi olanlarla 24 saat beraber olmadı
asla 24 saat eziyete düçar olmadı

hatta kendisine "Allah seni koruyacaktır" ayeti ininceye kadar
ashab gönüllü olarak onun kapısında sabaha kadar nöbet beklerdi

şimdi bu evlilikte bu nöbet işini 13 yaşındaki bu çocukcağız yapıyor
sizce bu doğru mu? >

AMİR VE RANA kardeşlerime yürekten katılıyorum. Bu yavrucak gibi ben de anne ve babası arasında telgraf telefon aracı lığı gören bir çocukluk yaşadım. Babam bu kişi gibi sinir hastası ve şiddet meraklısıydı. Anneciğime o kadar şiddet uygulardı ki ben çoğu zaman onun ÖLMESİ için dua ederdim. Babamdan yıllarca nefret ettim. Onun gibi insanların lanete uğraması için ALLAHA yalvardım. Tek çocuk olduğum için zorluklara karşı güç yetirecek güçlükte de değildim. Yıllar sonra annem ve babam ben evlendikten sonra boşandılar. Babam hala bana kin besliyor ki sen yuvamı yıktın diye ….Oysa ki ben daha fazla anacığımın şiddete maruz kalmasını istemediğim için ayrılmasına destek çıktım asla pişman değilim. Huylu huyundan vazgeçmez. 32 Yıllık evlilikleri yıkıldı evet ama ortada zaten evlilik yoktu. Kedi köpek gibi kapışırlardı.

Okudunuz mu?  Besmele niçin çekilir?

bU NEDEN oluyor biliyoruz elbette. İman eksikliğinden. ALLAH korkusu olan bunları yapar mı?Evlatlarının tüm bunlara gebe kalmasını ister mi?Yalnız YÜCE YARADAN bir kapı kapatırken sabredenlerle olup onlara yeni kapı açıyor yavrucum. Canım kızım ALLAHA sığın. Bak beni örnek al. Ben okudum öğretmen oldum. Anacığıma sahip çıktım. Babama da sahip çıktım. İkiside ayrı ayrı evlerde oturmaktalar ANKARADA. Babam konusunda asla isyan etme. Günaha girersin. ALLAHA havale et ve dua et düzelmesiiçin. Zira YARADAN ANA VE BABALARINIZA bana ortak koşmadıkları sürece öfff bile demeyin diyor. Sen de benim gibi BABANLA imtihandasın. Bu imtihandan tövbe ederek kurtulduğuma inanıyorum. Sende sabret. Oku….okuyarak ekmeğini eline al. Ona sahip çık. Boşanma konusunda da artık işler eskisi gibi değil. Devlet sahip çıkıyor. Gerekirse ayrılsın annen. Ama benim annem ekonumik özgürlüğü olmadığı için ayrılamamıştı. Bunu iyi düşünsün annen. Dua edeceğim size

Okudunuz mu?  İmam camide nerede namaz kıldırır?

karadamlalar
evlilikler Allah rızası için yapılırsa,ki ben de hep dua ediyorum bizler için hayırlısını nasip etmesini Allah’tan,o aileler sağlam durur,toplumda da devrimin başlayacağı yer ailedir.


aytebom61
arkadaşlar çok sağolun ama boşanma falan diyorsunuz. biz zonguldakta yaşıyoruz boşanma konusunda devletin sahip çıktığı falan yok buralarda. ayrıca babam anneme boşandıktan sonra şehir dışına çıkarsa çok kötü şeyler olacağını söylemişti yani boşandıktan sonra da babam annemin peşini bırakmıyacak neden diyoruz o da bana yaptıklarının bedeli diyor galiba benim tek çarem rabbime sığınmak

hatta babam annemi boşanmaktan yine döverek vazgeçirdi ıssız bir ormanın ortasına götürdü kadıncağızı savunmasız bir şekilde nasıl tehdit etti benim çağrem yok yormayın kafanızı çok sağolun ben rabbime sığınırım inşAllah O bana yardım eder. çok dua ediyorum ilerleyen zamanlarda babam hayatımızdan çıksın annem ablam ben hep beraber yaşayalım diye mutlu mesut..


@mir
kardeş kadına karşı şiddetle ilgili hazır gündem sıcakken gerekirse durumunuzu bakana yazın
anneniz ve sizinle gizlice görüşsünler

polise resmi şikayet yapmazsanız ilgilenmezler
resmi şikayet yapar da ilgilenmezlerse valiliğe medyaya felan gideceğinizi söylerseniz ilgilenirler


OxyGen`s
Hz.Eyyub(a.s) sabır örneğidir Kardeşim. Sabret kardeşim.

Okudunuz mu?  İnsanın malını canını namusunu korumak için adam öldürmesi günah mıdır?

aytebom61
arkadaşlar konuyu nasıl kapatacağım babam görürse çok kotu olur nolur yardım


ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm

Kardeş, Annenin şiddet görmesine seyirci kalmayın mutlaka Polisi arayın ve şikayette bulunun. Babanın bir ihtar filan almasını sağlayın ondan sonra kolay kolay bir daha Annene dokunamaz.


burcealtug
kONUYU kapatmak derken?Senin girdiğin sitelere nasıl girecek nasıl bilecek ki?
Üstelik onu bildi diyelim rumuzunu naıl anlayacak?Adın belli değil ki?Korkma


Kayıtsız Üye
Kardeşim benim babam da aynı evde hep suratı bir karış anneme öyle bir bakiyorki sanki can düşmanı bir kere vurdu ben bir bağırdım şimdi annemin oturması giyimi hepsine surat aşıyor


Kayıtsız Üye
Polise gidin baskı yapın sizle ilgilenmelerini sağlayın, yapabilirsen video çek ama bilemiyorum video çekerken bişey olmasın… Herneyse sığınma evleri falan var. Siz başvurun devlete. Allah yar ve yardımcın olsun. Allah başınızdaki belayı savursun kardeş.


Allahaşktır
benim de çok kavga eden bir ailem vardı hergün cam çerçeve inerdi evde ; boşandılar kurtuldum sen kendini üzme kardeşim Allah herkese başka sınav veriri senin de sınavın buymuş


Kayıtsız Üye
anne ve bamam artık her hafta sonu kavga ediyorlar
bugün bir yere gidicektik ama kavgalarından dolayı gidemiyoruz ve bu ençok beni etkiliyor ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Alaka ve nutfe kelimesinin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Kardeşim hiç bir diyecek sözüm yok kendi derdimi okudum bildiğin ben kendi derdimi yazsam ancak böyle yazardim aynisi diyebilirim. Annem sirf ben ve karsesim için bosanmiyor anliycagin babamdan korkuyo bizi kacirir diye bizim derdimiz de ayri.babamin parasi,sigarasi olmadigi zaman bir bahane ile bizi dovuyo boyle babalar için bela değil sela okuncak iste ..Allah niye basimizdan almiyoki anlamiyorum kiymetimizi bilmiyor babalr iste o kadar cocuk sahibi olmak isteyen inanlar babalar var ki bunlar nur topu gibi evlat bulmuş beğenmiyorlar.napalim ben dua etmekten bela okumaktan bıktım diyecek bir şey bulamiyorum.Allah sizinde, bizimde, bizim gibi olan insanlara da yardim etsin .🙏🙏🙏amin


annem babam kavga ediyor, annemle babamın boşanmasını istiyorum, babam annemin bosanmasina ixin vermiyor

Bu kategoride yer alan Uzun süredir mast yapmamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Annem ve Babam kavgaları canımdan bezdim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.