Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
sizden8
Abone

Bir türlü ehliyeti alamadım

Bir türlü ehliyeti alamadım

SedaTMP
hayirli aksamlar,

Ilk önce kendimi kisaca tanitayim: Fransada yasiyorum, genc bir kizim, üniversitede okuyorum. Benim canimi sikan bir şey var: Okulda basarliyim fakat ehliyeti bir türlü alamadim. Bir sürü aksilikler oldu, araya baska isler girdi. Simdide imtihani basarmamaktan ve paramin bosuna gitmesinden endise edip üzülüyorum. Cünkü hep ara vermek zorunda kaldigim için, bir türlü bitiremedim. Simdi yeniden başlamak zorundayim. Bu benim canimi çok sikiyor. Birseyler söylein lütfen.


Cevap: Bir türlü ehliyeti alamadim

mustazaf
önceki sınav çıkmış soruarına çalışın birazda azim ve dreksiyonunuzuda geliştirin olur inşaAllah.

bende merak ediyorum yurtdışında ehliyet alımı asıl oluyor bilgi verebilirmisiniz.


Cevap: Bir türlü ehliyeti alamadim

SedaTMP
Direksyon calismasi sadece ögretmenle birlikte oluyor. InsAllah yeterli olur. Gercekten basarmak istiyorum, ve paramin bosa gitmesini istemiyorum.

Okudunuz mu?  Tuhaf Bir Zina Çeşidi ??

Cevap: Bir türlü ehliyeti alamadim

Salawat
Görüntülü Cd varsa çalışmanı tavsiye ederim. Çünkü ders ortamında görsel olarak öğrenilen bilgiler daha kalıcı oluyor kitap okumaya göre… Tabiki oradaki sistem nasıl işliyor onu da bilemiyorum 🙁


@mir
kardeş başaramayacağım psikplojisi ile sınava girerseniz
zor kazanırsınız
benim henüz ehliyetim de yok sürücülük tecrübem de
ama Allah’ın izni ile alabileceğimi biliyorum
zira çevreme bakıyorum da
"şu almış araba sürüyor da ben mi ehliyet alamayacağım?" diyorum
size de çevrenizdeki ehliyetlilere bakmanızı tavsiye ederim
onlar aldıysa siz neden alamayasınız?

amma ahiretteki sınavın kursu yok biliyorsunuz değil mi?
telafisi de yok
onun için de hazırlık yapıyor musunuz?
üstelik o sınavı kaybederseniz sonu ebedi hüsran olur
Allah korusun

Okudunuz mu?  Yolculukta Otobüsteyken Uyuyup İhtilam Olan Ne Yapmalı?

Galus
< amma ahiretteki sınavın kursu yok biliyorsunuz değil mi?
telafisi de yok
onun için de hazırlık yapıyor musunuz?
üstelik o sınavı kaybederseniz sonu ebedi hüsran olur
Allah korusun >

beni güldürdün amir kardeş 🙂 Allahta seni güldürsün.
dreksiyon eğitiminide imamdan alacaz o zaman demi 🙂


@mir
< bende merak ediyorum yurtdışında ehliyet alımı asıl oluyor bilgi verebilirmisiniz. >
orda burdaki gibi manavda kilo ile satmıyorlar kardeş 🙂 🙂

< dreksiyon eğitiminide imamdan alacaz o zaman demi 🙂 >
imamların çoğuna uyarsak Allah korusun sınavda çakarız
forumdaki imam kardeşler kızmasın
onlar daha iyi bilirler ne demek istediğimi


karadamlalar
Allah sırattan geçerken de kaza yapıp şarampole yuvarlanmayanlardan eylesin 🙂

Okudunuz mu?  Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker'de iken seferi sayılırmıyız ?

mustazaf

< orda burdaki gibi manavda kilo ile satmıyorlar kardeş >
yok öyle değil 🙂 sadece şartlar nasıl ,sürme koşulları eğitim vs alacağımdan değil …


@mir
kardeş Fransayı bilmem ama bak Almanya’da işler şöyle yürüyormuş:

"Almanya’da bir dost ziyaretinden dönüyorduk.Arabayı ben sürüyordum. Yolun ilerisinde bir kaza olduğunu gördüm.Ne olmuş diye bakarken, birden dört yol ağzında olduğumuzu fark ettim. Işık kırmızıya dönmüş ve ben geçmiştim. Yapacak bir şey yoktu, olan olmuştu.Duramazdim, yola devam ettim.

Gece yarısından sonraydı. Saat 2 gibiydi. Allah’tan, cevrede polis falan da yoktu.Bu olayın üstünden bir hafta kadar geçmişti.Bir mektup aldım; karakola çağırıyorlardı. Gittim. Beni bir odaya aldılar. "Bir konuda bilginize başvuracağız. Size bir fotoğraf göstereceğiz.Bu araba sizin şirkete ait. Gecen hafta, şu gün, saat 02:12’de şu kavsakta kırmızı ışıkta geçerken kameraya yakalanmış. Bakın bakalım, direksiyondaki kişiyi tanıyor musunuz?"

Fotografa baktım,"Pek tanıyamadım bu kişiyi" dedim.Bunun üzerine bir fotoğraf daha çıkardılar.Bu benim fotoğrafımdı."Bu sizin fotoğrafınız, bunu yabancılar şubesinden bulduk.Biz, otomobildeki kişi ile bu fotoğraftaki kişinin aynı olduğunu düsünüyoruz? Ne dersiniz?" dediler."Cevap vermeden önce, isterseniz avukatınızla görüşünüz" diye de eklediler.

"isterseniz size prosedürü anlatalım. Eğer bu arabayı süren ben değilim derseniz, sizi mahkemeye verecegiz. Mahkeme uzmanlara basvuracak. Eger resimdeki kişi olduğunuz ispat edilirse para cezası alacaksınız. Bu ceza, eğer arabayı sürenin siz olduğunu kabul ederseniz vereceğiniz cezanın birkaç katı olacak.Bir de resmi makamları oyalamaktan dolayı ayrı bir cezaya maruz kalacaksınız."

Düşündüm. Avukatıma soracak bir şey yoktu."Verin, bir daha bakayım fotoğrafa" dedim.Sonra da "Evet, bu arabadaki kişi benim" dedim.Memnun oldular, "Doğru secim yaptınız" dediler.Yüklü bir ceza ödedim. Ama ehliyetime el koydular."Ne zaman alirim ehliyetimi geri?" diye sorduğumda "Bizden haber bekleyiniz" dediler.

Aradan bir hafta geçti.Bir hastaneden davet aldim. Beni göz kliniğine cağırıyorlardı.Gittim. Sıkı bir göz muayenesinden geçtim. Sonra beni bir grup doktorun karşısına çıkardılar..Her biri benim raporu eline alıp, "Renk körü değilsiniz.Gözünüzün sağlam olduğunu biliyor musunuz?Ama kırmızı ışıkta geçmişsiniz" dediler.

Artık bana ehliyetimi geri verecekler diye düşündüm.Ama vermediler. Aradan bir hafta, on gün geçti.Yine hastaneden bir davet aldım; bu kez psikiyatri bölümünden. Verilen tarihte hastaneye gittim.Beni bir odaya aldılar. Odada dört doktor vardı. illk doktor, "Raporunuza bakiyorum. Gözleriniz sağlammış.Ama trafik ışıkları kırmızıya döndükten tam 58 saniye sonra geçmişsiniz. Bunun yanlış oldugunu biliyor musunuz?"diye sordu. Ben de "Evet, yanlış bir davraniş" dedim. Aynı şeyi, diğer doktorlar da aynen tekrarladi.Ben de "Evet, yanlış bir davranış?" diye aynı cevabı verdim. Artık bana ehliyetimi geri verecekler diye dusundum.Ama vermediler.

Aradan bir hafta, on gün gibi bir sure geçti.Bir mektupla karakola davet aldım.Gittim, sanırım artık ehliyetimi geri alacaktım.Ama düşündüğüm gibi olmadı."Sizi, trafiğe çıkaracağız" dediler.Bana bir program verdiler.Bu, günde iki saatlik, toplam dört günlük bir programdı.ilk gün gittim. "Arabaya binin, sehir içinde dolasacağız" dediler. Benimle birlikte üç kişi daha bindi arabaya.

Hareket ettim. ilk trafik ışıklarında durdum.Yanımdaki görevli "Buna, trafik ışığı denir. Kırmızıda durulur.Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır.Anladınız değil mi?" dedi. Ben de tekrarladım "Evet, kırmızıda durulur.. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır."Işık yeşile döndüğünde kalktım. Görevli, "Yeşil ışıkta da kalkılır.Değil mi?" dedi. Ben de tekrar ettim, "Evet, yeşil ışıkta kalkılır."

Yolda bir süre sonra kırmızıya dönen bir ışığa rastladık. Bu kez arkadaki görevlilerden birisi,"Buna, trafik ışığı denir. Kırmızıda durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşüu gösteren uyarıdır. Anladınız değil mi?" dedi.Ben de tekrarladım, "Evet, kırmızı da durulur. Sarı ışık, kırmızıya dönüşü gösteren uyarıdır." diye tekrar ettim.
Bu sahneyi iki saat süresince her ışıkta tekrarladık.O günden sonraki üç günde de, yine arabama üç görevli bindi. Her ışıkta aynı sahne usanılmadan tekrarlandı.Ama sonunda ben de ehliyetimi geri aldım.

Ben artık kırmızı da hep duruyorum.


karadamlalar
abi ehliyeti 0’dan alır gibi ceza vermişler.belki de böylesi lazım.

Okudunuz mu?  Güsul Abdesti Alırken Burnuma ve Ağzıma Su Tamamen Gidiyor Mudur?

mustazaf
süpermiş helal olsun…keşke buradada olsa… tabi anlarlarmı bilemem.


@mir
bu olay gerçektir eminim
zira bir Alamancıdan -gıcık oluyorlar bu kelimeye :)- bizzat dinledim şunu:

bizim Alamancı Almanya’da bir ağaca çakı ile adını kazımış
yakalanmış
mahkemeye çıkmış
ceza olarak o ağacı bu arkadaşın nüfusuna kaydetmişler
tam bir yıl boyunca biberonla bebek besler gibi ağacı beslemiş
dibini çapalamış
adını kazıdığı yere özel merhemler sürmüş
1 yıl sonra ağaç kontrol edilince
adam cezadan kurtulmuş

Okudunuz mu?  Salavat Toplamak/Dağıtmak Neden Dinimizde Yok?

ebediyyetyolcusu
Arabayı iyi kullanmak şart kaçak olarak sürme imkânın yok mu kimsenin olmadığı tenha bir yerde mesela. Ben şahsen kaçak kullanarak eğitim öncesi bir Arabayı kontrol etmeyi öğrendim daha sonra Ehliyeti hiç problemsiz aldım ve 15 senelik şöförüm yani araç kullanıyorum. Tabii ki yakayı ele vermemeye dikkat edeceksin örneğin yayanın biri fark ettiği zaman ihbar filan edebilir. Almanya’da durum böyle kimisi korkuyor kaçak kullanmaya kimisi
korkmuyor.

Okudunuz mu?  Birisinin veledi zina olup olmadığını nasıl anlarız??

Yazılı sınavına da çok çalışman gerek, övünmek gibi olmasın onu da sıfır hata ile vermiştim.
Çaba göstermeli ve Allah’a tevekkül etmelisin o hayırlısını nasip eder.
Allahın yardımını ummadan bir işe kalkışırsan o işte hayır yoktur.


hariyet
ben ehliyet sınavına girdim ama kazanamatım kendimi salak gibi hise ediyorum bana yardımcı olun lütfen

Okudunuz mu?  Tövbe eden cezasını çeker mi

Parma
Merhalar arkadaşlar ,
Ukraynada Yasiyorum , ismim emre ,
Burada Merkez emniyet mudurlugunden arkadaşim olayi anlatti , yurtdisinda(avrupada) ehliyet alamayan bir ukraynali kardes için buradan ehliyet cikarttirdik , bu ehliyet ile tum avrupada arac kiralayarak gezebildi. 4 farkli ulkede kontrolden rahatlikla gectigini , sadece Almanyada trafik isiginda hatali donus yaptigi için ceza yedigini anlatti ,
sordum yardımcı olabilirim diyor , ukraynaya gelmenize de gerek yok , buradan avrupanin istediginiz bolgesine Uluslar arasi gecerli Ukrayna ehliyetini gonderebilirim

Okudunuz mu?  Su altında ezan sesi duymak

Kayıtsız Üye
Sınava bir türlü gecemiyorm 3kez girdim 4gircem kaybedersem diye korkuyorum


ehliyet alamıyorum, ehliyet alamadım

Bu kategoride yer alan İnternete resim koymak caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir türlü ehliyeti alamadım Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.