Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak

Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak

Kayıtsız.Üye
Cüz dağıtıp hatim etmek
Ben kuran okumayı biliyorum ama ilk defa vefat eden biri için cüz okuyacağım bana verilen cuzu normal bir sekilde okuyacagim değil mi ? Yoksa yapmam gereken başka bir şey var mı ?bir kaç kişi veya daha fazla kişi toplanıp aralarinda cüz paylaşıp ölen kişiye hatim hediye etmek caiz midir hatim edilirse ne olur ?

Okudunuz mu?  İnsanın kendi kendine nazarı değer mi?

Yorum: Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak

imam
Hatim, Kuranı baştan sona okumaya denir. Çok kişinin cüz paylaşıp okuduğuna hatim denmez.
Siz cüz almayın tavsiye etmem bu uygulama dini değildir örftür, cüz almışsanız okuyun sevabını ölene bağışlayın inşAllah faydası olur


Yorum: Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak

vel Fecr
< Ben kuran okumayı biliyorum ama ilk defa vefat eden biri için cüz okuyacağım bana verilen cuzu normal bir sekilde okuyacagim değil mi ? Yoksa yapmam gereken başka bir şey var mı ?bir kaç kişi veya daha fazla kişi toplanıp aralarinda cüz paylaşıp ölen kişiye hatim hediye etmek caiz midir hatim edilirse ne olur ? >
ölen kişinin arkasından kuran okunmaz.
yasin 70; Kur’an,) Diri olanları uyarıp korkutmak ve kâfirlerin üzerine sözün hak olması için (indirilmiştir). Allah teala kuran dirilere inmiştir diyor.

Okudunuz mu?  Özür sahibinin her namaz için abdest alması

ölünün arkasından anca merhamet istenir.


Yorum: Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak

Omer Faruk
Ümmet keşke cüz alıp paylaştığı gibi salih ameli de böyle paylaşıp müslüman nasıl olur gösterseydi. EyvAllah, Kur’an diriler içindir!!!


cüz dağıtarak hatim yapmak, cuz dagitarak hatim.olurmu, toplu hatim

Bu kategoride yer alan Kuranı kerim neden hz muhammet zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cüz Dağıtarak Hatim Yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.