Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
missa04
Abone

1 erkek 4 kız kardeş mal paylaşımı (islam miras hukukuna göre)

1 erkek 4 kız kardeş mal paylaşımı (islam miras hukukuna göre)

Kayıtsız Üye
1 erkek 4 kız kardeşiz.Babamız sağlığında erkek kardeşimize evin tapusunu verdi.babamın vefat etmesi durumunda 4 kız kardeşin mal ortaklığı varmıdır?


Cevap: 1 erkek 4 kız kardeş mal paylaşımı (islam miras hukukuna göre)

@mir
1 kişi malının sadece 1/3’ünü miras bırakabilir
geri kalanı Kur’an’a göre paylaşılmak zorundadır
malının 1/3’ünü de meşru varislerden birine mesela çocuğuna bırakacak ise
geri kalanların izni şarttır

Okudunuz mu?  Peygamberimizin içki ve kumar ile ilgili Hadislerini öğrenmek istiyorum.

< Beni davet eden kardeşlerimizin aktardığına göre, baba evinde, evin geçimi konusunda üzerine düşenden fazlasını yapan hamarat kadınlar ve kızlar, sıra miras paylaşımına geldiğinde bizzat Yaratan’ın taksim ettiği haklarını almaktan mahrum ediliyormuş.Gerekçesi ister baba mülkünün "el oğluna" gitmesini engellemek olsun, ister erkeklerin yükümlülüklerinin ağırlığı olsun hiç fark etmez, bu uygulama, İslam’ın kökünden silip kazıdığı cahiliye anlayışını çağrıştırıyor.Sa’d b. er-Rebî’ (r.a), Uhud harbinde şehit olmuştu. Eşi, iki kızını da yanına alarak Efendimiz (s.a.v)’e geldi ve, kayın biraderlerinin, kendisini ve kızlarını kocasının mirasından mahrum etmek istediklerini söyledi. Efendimiz (s.a.v), "Allah bu konuda bir hüküm indirecektir" buyurdu. Gerçekten de bir süre sonra 4/en-Nisâ suresinin 11. ayeti endi.[1]Feraiz, bizzat Allah Teala’nın üstlendiği ve taksimat yaptığı bir konudur. Dolayısıyla bu konuda O’nun iradesi ve rızası dışında yapılacak herhangi bir uygulama, hele bir de "bir insanı mağdur etmek" gibi bir "kul hakkı"nı gündeme getiriyorsa, İslamî hassasiyet sahibi insanların böyle azim bir hatadan şiddetle uzak durması gerekir. Nasıl olur da bizzat Allah Teala’nın yaptığı bir taksimatı beğenmezlik eder de, kendi aklımıza göre taksimat yaparız? Bu, "heva ve hevese uymak" değilse nedir?Eğer toplumsal anlayış ve uygulama bozulmuşsa yapılması gereken, Din’in hükümlerini bozuk anlayış ve uygulama doğrultusunda bozmak değil, bozuk anlayış ve uygulamayı Din’in hükümleri doğrultusunda ıslah ederek her şeyi yerli yerine koymaktır.[1] Ebû Dâvud, "Ferâiz", 4. Ebubekir Sifil >


Cevap: 1 erkek 4 kız kardeş mal paylaşımı (islam miras hukukuna göre)

Kayıtsız Üye
İnsanlar arasında en güzel hükmü Allah’tan başkası koyamaz O ne güzel vekildir

Okudunuz mu?  Hıdırellez kutlamak yada hıdırellezde dilek dilemek günahmıdır?

islamda miras hukuku mal paylaşımı, islamda mal paylaşımı, 1 erkek 3 kızın miras paylaşımı

Bu kategoride yer alan Veda hutbesinde yer alan konular nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

1 erkek 4 kız kardeş mal paylaşımı (islam miras hukukuna göre) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.