Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:52
sizden93
Abone

Diş teli gusül abdestine engel midir ?

Diş teli gusül abdestine engel midir ?

Hasan.
dişlerim seyrek olduğu için dün tel taktırmıştım.ve bu teller 1 yıl boyunca ağızımda kalıcak.gusülün farzlarından biride ağzın yıkanmasıdır fakat dişlerimdeki braketlerin altına su erişemiyor. Buna benzer konulara baktığımda tedavi için kullanılan diş teli gusül abdestine mani değildir yazmış kardeşlerimiz. fakat benimkisi estetiğe giriyor sanırım. 1 yıl boyunca cünupmu kalıcam yoksa güsul abdesti alabilirmiyim ?

Okudunuz mu?  Gusül Abdestini Şu Şekilde Yapıcam Kabul Olur mu ?

Cevap: Diş teli gusül abdestine engelmidir ? acil lütfen yardım edin

sstrn
Değerli kardeşim bu soruyu Nihat Hatipoğluna sormuşlardı cevap şöyle:O diş teli senin tedavin için gerekli olduğu için artık vücudunun bir parçası olmuştur ve gusüle engel değildir.Aldığın gusül sahih olur inşALLAH

Okudunuz mu?  Gusül alırken israf

Cevap: Diş teli gusül abdestine engelmidir ? acil lütfen yardım edin

Hasan.
değerli kardeşim benim dişlerimin görünümü çok kötü o yüzden taktırdım telleri ama bu tedaviyemi giriyor estetiğeme anlamadım. çünkü bildiğim kadarıyla estetik için kullanılan tel gusüle engeldir.


Cevap: Diş teli gusül abdestine engelmidir ? acil lütfen yardım edin

sstrn
Şöyleydi soruyu soran kişi şunu dedi benim psikolojim bozulduğu için de diş telini taktırdım.Bu gusle engel midir .Hoca da hayır psikolojini bozduğu için sorun olmaz dedi ama istersen biraz daha araştır veya başka cevap vereceklerin yazdıklarını bekle değerli kardeşim.

Okudunuz mu?  İğde dalı nazarlık

ben’im
Ben dis telini taktirdim dislerim onde diye ve çok rahatsz oluyrdm goruntuden dolayi iyice kafayi disime takmstm morelim bozuluyrdu bunun icnde taktrdm ,simdi benim abdestm olurmu olmazmi .Allah askina cevp vern icim rahatlasn şuan çok şüphede kaldim


@hmet
Diş teli abdest ve gusül almaya engel değildir. Diş teli birileri hanefiye göre engel dese bile diğer mezheplerde caiz olduğu için dini bir sakınca olmaz.

Okudunuz mu?  Cennette evlilik nasıl olacak eşler yine birbiri ile mi evlenecek ?

Hira Nur
Selamunaleykum,

Diş teli taktırmak istiyorum. Estetik olarak görünümünün güzelleşmesi amacıyla taktıracağım, sağlık problemim yok çok şükür. Ama diş teli tedavisinde telleri dişe yapıştırıyorlarmış öğrendiğim kadarıyla. Bu amaçla diş teli taktırmak caiz midir? Böyle bir tedavi alan kişinin gusül abdesti geçerli olur mu, nasıl abdest(gusul ve namaz abdesti) alması gerekiyor? Diş teli taktırmadan önce yapması gereken bir şey var mı? Bilen kardeşlerden cevap vermelerini rica ediyorum.

Okudunuz mu?  Miraç Kandilinde Milyonların Duası Kabul Olmadı

arifselim
Aleykum selam. Dişlerin düzgün görünmesi için tel taktırmak caizdir. Her ne kadar güzelleşmesini sağlamak için olsa bile dişlerin sağlığı için faydalıdır ve teşvik edilmektedir. Bu bir tedavi sayıldığı için gusle engel değildir. Ayrıca sadece hanefilerde gusül alırken ağzı yıkamak farzdır. Diğer mezheplerde ise sünnettir. Hemen bir üstteki hocamızın cevabı yeterlidir.

Okudunuz mu?  İstibra hakkında takıntı

Kayıtsız Üye
bisikletimle geziyodum bisikletimin zinciri attı bende taktım ama ellerim full yağ oldu çkarmaya çalıştım biraz sıktı soluk oldu gusle manimidir


ACİLSERVİS
Deriye su ulaştıktan sonra gusle engel olmaz.

Bu kategoride yer alan Kur'anı Kerim okurken takıldığımız bir cümlenin altını çizip veya yazı yazabilirmiyiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş teli gusül abdestine engel midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.