Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden96
Abone

Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

niketiempo
Mumsema Selamun aleykum ben güsul abdesti almadan önce burnumda kan oldugunu farkettim temizliyorum temizliyorum kan çıkıyor iyice emizledim kan çıktı madem temizleniyor güsul abdestini alayım dedim aldım güsul abdestini sonrasında bidaha baktım kan gitmemiş hala..Burnuma su değmişmidir kuru kalmışmıdır sizce ?


Cevap: Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

mümini78
niketiempo bak gördün mü? Sana vesvese konusunda çok yazı yazdım ve bunları oku dedim. Özetle: Ben işin rehberlik ve psikolojik danışmanlık boyutunda kendi iç çatışmalarında sana yardımcı olmak için cevap yazacağım yine. Gusül abdestini bozan herşey namaz abdestini bozar ancak namaz abdestini bozan herşey gusülü bozmaz. Örnek: Yellenmek namaz abdestini bozar ancak kişi gusül ederken ve gusül tam bitmemişken yellense bir daha baştan gusül abdesti almağa başlamaz yıkanmaya kaldığı yerden devam eder. Eğer namaz abdestini bozan şeyler gusülü de bozsa idi kimse gusül abdestinin herhalde sonunu getiremezdi. Yine vucuddaki bir kanama gusüle mani değildir. Eğer bu kanama çok şiddetli ise zaten o an gusül etme çünkü sağlığın söz konusu. Bak sakin ve akıllıca düşün diyorsun ki burnum kanadı acaba burnumda kuru yer kalmışmıdır. Öncelikle gusülde yıkanma esnasında zaman aşımı diye bir şey yoktur. Yani kişi kimsenin görmediği bir yerde yazın gusül etcek olsa yıkanmaya başlasa güzelcene her tarafını yıkasa ayakları sona bıraksa ve ayaklarını yıkarken kulaklarının kuruduğunu görse tekrardan kulaklarını yıkama gerek kalmaz. Çünkü kulak kısımlarını daha önceden yıkamıştı belliki güneşten kurudu. O halde senin burnun kanadı ise zaten burnun kesinlikle ıslanmış demektir. O halde senin ıslanmadık bir yerin burun içinde yoktur. Eğer kan pıhtılaşması olmuş ise burunun ön kısmında orayı su ile temizlersin eğer çok ilerde bir kan pıhtılaşması olmuş ise bu sefer orayı temizlemezsin çünkü insan buna güç getiremez. Yazılarımı oku .

Okudunuz mu?  Bir müslümana şakasına şeytanamı tapıyorsun demek

Cevap: Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

muvahhidim
< Selamun aleykum ben güsul abdesti almadan önce burnumda kan oldugunu farkettim temizliyorum temizliyorum kan çıkıyor iyice emizledim kan çıktı madem temizleniyor güsul abdestini alayım dedim aldım güsul abdestini sonrasında bidaha baktım kan gitmemiş hala..Burnuma su değmişmidir kuru kalmışmıdır sizce ? >
ve aleykumusselam ve rahmetullah..
Kardeş;
Vücuttan kan akması gusle engel değildir. Gusül geçerli olur ancak namaz abdesti geçersiz sayılır.
Burnunuzdan akan kanı durduramıyorsanız bir pamuk yardımıyla tampon yapar ve daha sonra burna su vermeden namaz abdestinizi alır ibadetlerinizi yapmaya devam edersiniz. Bu işlem sadece bir farz badeti için geçerlidir. Kan durmamış olduğu halde tekrar ibadet edilmek istenirse bu abdest işlem tekrarlanır ve hiç vakit kaybedilmeden ibadetler yapılır.. Bu durum özür sahipleri için kolaylıktır.!

Okudunuz mu?  Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum

O’na emanet ol..
celle celeluh..


Cevap: Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan

niketiempo
Yok hayır kanın bozmadığını biliyorum ben sadece kan oldugu için burnumdaki kemige su deymişmidir diye sormuştum ?


niketiempo
Boyle parmak attıgımda elime kan gelmiyor kulak temizleyicisi ili temizliyorum burnumu kan çıkıyor anlayamadım.

Okudunuz mu?  Minarelerin şerefe kapıları hangi yönü gösterir

muvahhidim
< Boyle parmak attıgımda elime kan gelmiyor kulak temizleyicisi ili temizliyorum burnumu kan çıkıyor anlayamadım. >

Burnun kanaması durumunda veya buna benzer burun ameliyatı gibi rahatsızlıklarda burun içini yıkamana gerek yoktur..
mesheder geçersin…


@hmet
gusül abdesti alırken burnum kanadı diyen kardeş, kan gelmesi guslü engellemez.

Okudunuz mu?  Erkek talak hakkından feragat edebilir mi?

sadece namaz abdesti alman yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Ben ameliyat oldum burnumdan ama kanamanın var sürekli gusül abdesti ni nasıl alırım


arifselim
Geçmiş olsun. Vücudun herhangi bir yerinin kanaması gusle engel değildir. Eğer o yeri ıslatmak yasak ise o yeri yıkamak zorunda değilsin. En son o yeri elinle mesh etmen yeterlidir. Burun içine zarar veriyorsa onuda yıkama.

Okudunuz mu?  Yecüc Mecüc Tarafından Öldürülen Şehit Olur Mu ?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Gusul aldıgım sırada burnuma su veririken burnum kanadı ve bn aynı şekilde gusıle devam ettim ve sonra namaz abdesitimide aldım burnundan kan gelmesi gusül abdestim için bir engel sıkıntı yaratırmı ..

Selamun Aleykum Hocam Benim Sorum Olcaktı Ben Gusul Aldıktan Sonra Otururken Burnum Kanamıs Bende Gusulen önce Kanamıstır Diyerekten Burnumu Yıkamaya Gittim Ama suyu Cok Verdigim Icin Kanama Fazlalastı Bende Yıkamadım Guslum Olmusmudur Birde Kuru Sumuk Gusle Engel Mi İnsALLAH cevaplarsınız Hocam

Okudunuz mu?  Hz İbrahim oğlunu ne için kurban adamıştır ve gerçekten ALLAHA kurban etmişmidir?

Hatt
A.selam. hemen üstte selim hoca kanamanın engel olmadığını yazmış zaten. engel değil.


gusül abdesti alırken burnum kanadı, gusul abdesti alırken burundan kan gelmesi, burun kanaması gusül abdestini bozar mı

Bu kategoride yer alan Erkek karısından izin almadan neden ikinci evlilik yapabiliyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusul abdesti sırasında burnumdaki kan Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.