Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:06
missa7
Abone

Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Kayıtsız Üye
Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Bu Yardım konusunda açıklanan özellik veya seçeneklerden bazıları yalnızca Microsoft Office Dil Ayarları kullanılarak sağdan sola dil desteği etkinleştirildiğinde kullanılabilir.

Sağdan sola yazılan belgeler oluşturma, açma ve kaydetme


Cevap: Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Muhammed
Tümünü Gizle
Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri

Bu Yardım konusunda açıklanan özellik veya seçeneklerden bazıları yalnızca Microsoft Office Dil Ayarları kullanılarak sağdan sola (sağdan sola: Klavye ayarına, belge görünümlerine, kullanıcı arabirimi nesnelerine ve metnin görüntülenme yönüne gönderme yapar. Arapça ve İbranice sağdan sola dillerdir.) dil desteği etkinleştirildiğinde kullanılabilir.
Sağdan sola yazılan belgeler oluşturma, açma ve kaydetme

Yeni belgeler oluşturma
Normal şablonu (Normal şablonu: Her tür belge için kullanabileceğiniz genel bir şablon. Varsayılan belge biçimlendirmesini veya içeriğini değiştirmek için bu şablonu değiştirebilirsiniz.) yüklenen dil (yüklenen dil: Birincil sözlüğün dili ve metnin yönü ve hizalaması (soldan sağa veya sağdan sola) gibi bazı dil özelliklerinin nasıl işleneceğini yöneten, kullanılan temel dil.) için tüm belge ayarlarını, genel makroları ve Otomatik Metin tanımlarını içerir. Örneğin, yüklenen dil Arapça ise, yeni belgeler yön sağdan sola ve dil Arapça olarak ayarlanmış biçimde açılır.

Okudunuz mu?  Saça eklenen kaynak saç boy abdestine engel olurmu keratinin içinden saça su değermi?

Belgeleri kaydetme

  • Başka bir programdan açtığınız ve dönüştürdüğünüz bir dosyayı sağdan sola özelliklerin etkinleştirildiği Microsoft Word’de kaydetmek dosyayı özgün programıyla uyumsuz hale getirecektir.
  • Sağdan sola özelliklerine sahip olan bir dosyanız varsa ve bunu Word 6.0/95 biçiminde kaydetmek istiyorsanız, dosyayı RTF biçiminde kaydetmelisiniz.
  • Bir dosyayı kaydederken sağdan sola işaretleri ekleyebilirsiniz.

Not Dosyaları denetim karakterleri (denetim karakterleri: Metnin devralınan yönelimi beklenen sonuçları görüntülemekte yetersiz kaldığında metnin biçimlendirmesini belirtmek için sağdan sola doğru eklenen karakterler ve karışık metin.) metne eklenmiş veya eklenmemiş olarak kaydedebilirsiniz. Ancak bir dosyayı kaydederken sağdan sola denetim karakterlerini eklerseniz, Word sağdan sola ve soldan sağa özelliklerini ve belirsiz (belirsiz karakterler: Güçlü sağdan sola ve soldan sağa dil özniteliklerine sahip olmayan karakterler. Sayılar belirsiz karakterlere örnektir.) karakterlerin sırasını korur.

Okudunuz mu?  Anal ilişki ile ölene kadar cünüp olur muyum?

Önceki sürümlerle dosya uyumluluğu
Microsoft Word, Word’ün daha önceki sürümlerinde oluşturulan belgeleri açabilir; ancak sağdan sola metni doğru görüntülemek için uygun sağdan sola dilin etkinleştirilmiş (etkinleştirilmiş diller: Microsoft Office programlarında metin düzenlemek üzere eklenebilen diller. Bu diller ürünün kurulu diline ektir ve bir karışık dil ortamında çalışmak için ek özellikler sağlar.) olması gerekir.

Sağdan sola doğru metinle çalışma

Metinleri ve paragrafları biçimlendirme
Sağdan sola metinle aşağıdakilerden herhangi birini yapabilirsiniz:

  • Paragraf yönünü Biçimlendirme araç çubuğundaki (araç çubuğu: Komutları yürütmek için kullanılan düğmeleri ve seçenekleri olan çubuk. Araç çubuğunu görüntülemek için ALT tuşuna ve sonra da SHIFT+F10 tuşlarına basın.) Soldan Sağa ve Sağdan Sola düğmelerini kullanarak değiştirebilirsiniz. Genel olarak, Biçimlendirme araç çubuğu dil seçimi, yön düğmeleri ve hem sağdan sola hem de soldan sağa doğru metinler için özel olanaklar sağlar.
Okudunuz mu?  İyi niyet suistimal ediliyorsa ne yapmak gerekir?

  • Uygun Arapça metin içinde kashida (keşide: İki Arapça karakter arasındaki birleştiriciyi uzatmak için kullanılan özel karakterler. Sözcükler arasındaki boşlukları artırmak yerine sözcükleri görsel olarak uzatarak iki yana yaslanmış metnin görünüşünü iyileştirmek için kullanılır. Kısa çizgi olarak da kullanılabilir.)‘ların uzunluğunu değiştirme.
  • İki yüzlü sağdan sola bir belgede cilt payı yerini belirleme.
  • Karmaşık kodlar ve latin dili metinler için ayrı yazı tipleri, yazı tipi stilleri ve yazı tipi boyutu belirleme.
  • Oluşturmakta veya değiştirmekte olduğunuz bir stille kullanılacak (Karmaşık veya Latin dili) dilin türünü belirtme.
  • Metni kopyalarken ve keserken denetim karakterleri ekleme.
  • Belgenin solunda veya sağında cilt payı belirleme (Arapça ve İbranice sürümlerde varsayılan sağdadır).
  • Belgeyi farklı kağıt boyutlarına (örneğin, A4 ve B5) sığacak biçimde ölçeklendirme.
Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili şiirler

Belge görünümlerini ve metin yönünü değiştirme.
Aşağıdaki işlemlerden herhangi birini yapabilirsiniz:

  • Bir bölümdeki metnin yönünü değiştirme.
  • Bir paragraftaki metnin yönünü değiştirme ve yatay ve dikey metinde paragraf hizalamasını ayarlama.
  • Metnin sütun yönünü değiştirme.
  • Metnin tablo yönünü değiştirme.
  • Microsoft Word’ün belge penceresinin sol yanında dikey kaydırma çubuğunu ve belge penceresinin sol yanında cetveli görüntüleme.

Sağdan sola yazım denetimi ve dilbilgisi araçlarının kullanımı

  • Microsoft Word sağdan sola metnin yazım denetimini soldan sağa metne yaptığı biçimde yapar; her dil için ayrı bir yazım denetleyicisi yordamı gerçekleştirmeniz gerekmez. Ayrıca her sağdan sola dil için yazım denetimi seçenekleri ayarlayabilirsiniz.
  • Arapça veya İbranice eş anlamlılar sözlüğünde sözcük arama.
Okudunuz mu?  Abdesti uzun süre nasıl tutarım

Sütunlarla çalışma
Bir sütunun varsayılan yönü bölümünün (bölüm: Belgenin belirli sayfa biçimlendirmesi seçeneklerini belirlediğiniz bölümü. Satır numaralandırması, sütun sayısı veya üstbilgi ve altbilgiler gibi özellikleri değiştirmek istediğinizde yeni bir bölüm oluşturursunuz.) yönüdür. Ayrıca bir sütundaki bilgileri, sağdan sola metni, sağdan sola veya soldan sağa paragraf yönünde eklemek üzere değiştirebilirsiniz.
Gazete stili sütunlar, gazete ve dergilerdeki standart sütun biçimidir ve sağdan sola özellikleri etkinleştirildiğinde (etkinleştirilmiş diller: Microsoft Office programlarında metin düzenlemek üzere eklenebilen diller. Bu diller ürünün kurulu diline ektir ve bir karışık dil ortamında çalışmak için ek özellikler sağlar.) Microsoft Word tarafından desteklenen tek türdür. Bir sütundaki metin diğer sütundan devam eder. Sayfanın son sütunu dolduğunda, metin sonraki sayfanın ilk sütunundan devam eder. Her sütunun genişliğini ayrıca belirtebilirsiniz.
Sağdan sola bölümlerde, sütun yönü de sağdan soladır ve sayfanın ilk sütunu sayfanın sağ tarafında, son sütunu da sayfanın sol tarafında yer alır. Soldan sağa metin içeren bölümlerde ise sütun düzeni ters yöndedir.

Okudunuz mu?  Cinsel ilişkiye girmeden önce hangi duanın okunması gerekir?

Tablolarla çalışma
Microsoft Word’de tablolar sağdan sola özelliklerle aşağıdaki gibi çalışır:

  • Başlangıçtaki tablo yönü ekleme noktasındaki paragraf yönüne göre ayarlanır.
  • Tablolardaki satırların tümü sağdan sola veya soldan sağadır.
  • Bir tabloya sütun eklerken veya tablodaki sütunları silerken sütunlar tablo yönü doğrultusunca kayar.
  • Metni tabloya dönüştürürken tablo yönü, seçili metnin paragraf yönüne göre ayarlanır. Örneğin, Arapça bir metni tabloya dönüştürürken tablo yönü sağdan sola doğru olacaktır.
  • Kenarlıklar ve hücre başvuruları, her biri için yansıtılan dil ve yön ile birlikte sağdan sola ve soldan sağa tablolar için yansıtılır; örneğin R1C1 ( Satır 1, Sütun1), sağdan sola tablolar için sağ üstte, soldan sağa tablolar için sol üsttedir.
Okudunuz mu?  Cuma günü okunan cuma hutbesinin basamak duaları

Sağdan sola karakterleri bulma ve değiştirme
Microsoft Word sağdan sola metin içeren metin dizelerini bulmak için özel olarak kullanılan çeşitli seçenekler sağlar. Ek olarak, denetim karakterlerini, vurguları, hemzeli elif, keşideleri eşleştirebilirsiniz.

Tıklat ve Yaz’ı kullanma
Sağdan sola bir belgede çalışıyorsanız, Tıklat ve Yaz soldan sağa metinle çalıştığınız zamanki gibi metninizin yönünü izleyecektir.

Makrolarla çalışma
Sağdan sola metindeki makrolarla (makro: Görevleri otomatikleştirmek için kullanabileceğiniz eylem veya eylem kümesi. Makrolar Visual Basic for Applications programlama dilinde kaydedilir.) çalışırken aşağıdakilere dikkat edin:

  • Makro adları hem sağdan sola hem de soldan sağa karakterler içeren dizeler olabilir. Sağdan sola özellikler etkinleştirildiğinde Microsoft Word her iki dil türündeki tüm tuş vuruşlarını tanır.
  • Makroları, görsel (görsel: Çift yönlü metinlerle çalışırken ekleme noktası hareketini ve metin seçimini açıklamak için kullanılır. Hareket çift yönlü metin içinde, bir sonraki görsel olarak bitişik karaktere giderek ilerler.) veya mantıksal (mantıksal: Çift yönlü metinlerle çalışırken ekleme noktası hareketini ve metin seçimini açıklamak için kullanılır. Hareket çift yönlü metin içinde, rastlanılan dilin yönüne göre ilerler.) taşıma gibi genel özellikleri kaydetmek ve geri yüklemek için kullanabilirsiniz.
  • Sağdan sola karakterlere kısayol tuşları atayabilirsiniz.
  • Makro sayfaları yalnızca soldan sağa belgeler için kullanılabilir.
  • Metin biçimlendiren makroları çalıştırırken geçerli klavye dilini (klavye dili: Metin girmek için seçilen dil.) dikkate almanız gerekir. Komut çalıştırılırken etkinleştirilen klavye diline bağlı olarak komutların çoğu sağdan sola ya da soldan sağa metin için uygulanabilecektir.
Okudunuz mu?  Sevgi, saygı, dürüstlük konulu kompozisyon

Sağdan sola sayılar ve tarihlerle çalışma

  • Belirli bir dilde kullanılan tarih biçimi seçme
  • Tarihleri hesaplamada kullanılan takvim türünü seçme.
  • Ay adları ve sayıları için biçim belirleme.
  • İbranice sayılara tırnak işareti ekleme.
  • Sağdan sola belgelerde sayfa numaralandırmayı ve sayı biçimlerini değiştirme.
Okudunuz mu?  LamElif durağı

Sıralama seçenekleri

  • Bir listeyi veya tabloyu, başka bir dilin kurallarına göre sıralama
  • Metni sıralarken seçenekleri sağdan sola metin için ayarlayın. Örneğin Microsoft Word’ün alef lam veya he karakterleri ile başlayan sözcükleri sıralamasını önlemek için Alef lam karakterini yoksay veya He karakterini yoksay’ı seçin.


Klavye dilini değiştirme

  • Microsoft Word’ün yazdığınız metnin dilini otomatik olarak algılamasını sağlama. Dillerin düzenleme için tek tek etkinleştirilmiş (etkinleştirilmiş diller: Microsoft Office programlarında metin düzenlemek üzere eklenebilen diller. Bu diller ürünün kurulu diline ektir ve bir karışık dil ortamında çalışmak için ek özellikler sağlar.) olması gerekir.
  • Metnin klavye dilini (klavye dili: Metin girmek için seçilen dil.) değiştirmek için Klavye Dili düğmesini kullanın. (Bu düğme yalnızca Microsoft Word’ün sağdan sola dil sürümlerinde Biçimlendirme araç çubuğu üzerinde yer alır; aksi halde onu araç çubuğuna elle eklemeniz gerekir.) Bu düğme üzerindeki harfler kullanılan klavye dilini yansıtmak için değişir
Okudunuz mu?  İsraf ile ilgili şiirler


word arabi ibareler sağdan sola, arapça klavye, word soldan sağa yazma

Bu kategoride yer alan Dinde aşırıcılık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sağdan sola yazılan diller için Word özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.