Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa03
Abone

Boşama kastı olmaksızın eşime defol git dedim nikahın durumu nedir?

Boşama kastı olmaksızın eşime defol git dedim nikahın durumu nedir?

Kayıtsız Üye
s.a arkadaşlar benim nikahı bozan şeylerle ilgili bir sorum daha doğrusu bir sıkıntım var ben dokuz yıllık evliyim evliliğimin ilk zaman larında birden evliliğe alışamadımve eşime bikaç kez defolgit babanın evine git bıktım senden gibi laflar eddim şimdi bunlardan çok pişmanım ve hangi kasıtla söyladiğimi bilmiyorum ama şunu biliyorum tamam gidiyorum deseydi buna izin vermezdim çünkü eşimi seviyorum bir kaç yere baktım kinayeli sözlerde niyet önemlidir deniyo bu sözleri öfke halinde söylüyodum 5 dakika sonra pişman oluyodum şimdiden teşekkür ediyorum Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Sevgilim beni terk etti

Cevap: Boşama kastı olmaksızın eşime defol git dedim nikahın durumu nedir?

Desert Rose
SORU: Hayırlı akşamlar hocam ben dini boşanma hangi durumlarda geçerli onu sormak istiyordum yeni öğrendiğim bir şeye göre eşinden mesela defol git ananenin evine git, artık seni istemiyorum gibi sözler karşılığında nikâhın düştüğünü söylediler bu ne kadar doğru onu öğrenmek istedim. Tabi ki bu sözler bir sinirlilik ve öfke doğrultusunda gerçekleşmiştir teşekkürler.

Okudunuz mu?  Hangi vakitte hangi makamda ezan okunur?

CEVAP: Selamünaleyküm.
Talak, ‘boşadım, boşsun’ sözleri ile gerçekleşir.
defol veya benzeri tehditlerin boşama olması için sözü kullananın bununla
boşama’ kastını kullanması gerekir.

Nureddin Yıldız


Eşimle tartışmalarım talak oldu mu?

Gungor06
Selamun Aleyküm hocam
Eşimle birçok tartışmam oldu.Epey küs olduğumuz zamanlar oldu. Bu dönemler içinde sudan sebeplerle tartıştık Ben ‘çık git defol’ babanın evine git gibi sözler diyordum. Hatta bunu benim sözüme itaat etmek istemediğinde de ona söylüyordum. Barışıp bir zaman sonra yine tartışmalarımız oldu Yine basit nedenlerden dolayı tartıştık. Ben ‘bu evlilik aslında bitti de neyse bişey demiyorum sana felan dedim beni sinirlendirdi ben gidiyorum bu evden ne halin varsa gör bir daha da gelmicem dedim çıktım dışarı çok geçmedi eşim aradı üzüldüm geri gittim. Bir keresinde Eşim babasının evinde bir kaç gün kalacaktı Onu babasına götürürken yolda hatırlamadığım bir sebepten tartıştık yeter artık seni babanın evinde bırakacağım bir daha da almayacağım dedim uğraşamam seninle felan dedim. Aradan uzun bir süre sonra başka bir tartışmamızda eşim ben kendimi sana ait hissetmiyorum dedi ben ise (kendini bana ait hissetmiyorsan ne işin var benim yanımda defol git ait olmadığın adamın yanında ne işin var ama bak kendini bana ait hissetmiyorsan git diyorum sonra beni kovdun gönderdin deme dedim. O da bana hissettirmiyorsun ki dedi ama gitmedi) talak hakkında öğrendiğim bazı şeyler kafamı çok karıştırdı.

Okudunuz mu?  Evli erkek karısından izin almadan başka kadınla dini nikah kıyabilirmi

Acaba ben boşandım mı? Boşandımsa karım iddetini bitirmeden onunla tekrar aile hayatı yaşamaya başladım. Bu sözleri söylerken ki niyetim neydi tam hatırlamıyorum ama aramızda ki ipleri koparma niyetiyle söyleme ihtimalim var Talak OLDUYSA aralıklı bu söylenen sözlerde her biri ayrı bir talak mı olur yoksa nikah olmadan söylenen diğer sözler geçersiz mi. Bain lafızlar birbirine bağlanırmı birkaç kaynakta kinaye lafızlar birbirine bağlanmaz diye geçtiği yazıyor Ben haram mı işledim? Şimdi aramızdaki 3 talak vaki olmuş olurmu? Ve ne yapmam gerekir. Lütfen cevabınızı bekliyorum.

Okudunuz mu?  Hava parası almak caiz mi?

Yorum: Boşama kastı olmaksızın eşime defol git dedim nikahın durumu nedir?

arifselim
Aleykum selam. Eğer talak niyeti ile bu tür sözler söylenirse her bir kerede bir talak gitmiş olur. Bu konuda kafan karışık olduğu anlaşılıyor. Bu yüzden en doğrusu bir müftülüğe git ve yüz yüze yaşadıklarını anlatarak onlardan bir cevap almalı ve ona göre hareket etmelisin.

Okudunuz mu?  Diyanete yada müftülüklere düz memur alımı varmı?

Gungor06
Evet kafam çok karışık. Peki İddet süresi bittikten sonra ki sözlerin veya talakın geçerliliği nedir? talak gerektirecek bir sözden 4 ay sonra bir talak daha verilirse durum be olur iddetten sonra olmuş oluyor


ACİLSERVİS
Toplamda 3 talak var ona göre hesap et. Sorun önemli olduğundan yüz yüze hoca ile konuşmak gerekir. Bu yüzden müftülüğü tavsiye ettik.

Okudunuz mu?  Hapşırırken ve öksürürken meni gelirse cünüp olunur mu?

Kayıtsız Üye
Müftülüğe gittim şüphe varsa talak olmaz dediler ama içimde hep bir sıkıntı var ne yapacağım bilmiyorum istihare yapsam uygun olurmu acaba


kocama defol git dedim, Defol git nikahı bozar mı, esim bana defol git.dedi

Bu kategoride yer alan Bayanlardan gelen akıntıyı nasıl ayırt edeceğiz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boşama kastı olmaksızın eşime defol git dedim nikahın durumu nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.