Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

Zeyd.Bin.H
Selamün Aleyküm Hayırlı geceler kardeşlerim, ben kayseride ikamet etmekteyim ve dinimi gerektiğince yaşamak için ve bu yolda imanımı yüceltmek , nefsimi terbiye etmek için cemaat evlerine gitmek istiyorum fakat cevremizde nerde cemaat evi mevcut bilmiyorum bana yardımcı olabilecekler varsa ALLAH rızası için kardeşlerim.


Cevap: Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

mümini78
Kayseri de bir çok cemaat evi ve tarikat mevcuttur. Sen yeterki girmek iste kapış kapış gidersin . Sizin yaşınızı bilmiyorum Ancak size şunu tavsiye edebilirim. Öncelikle dini konularda bazı alt yapıları birinci ve ikinci kaynaktan bir okuyun ( Kuran ve hadis) Çünkü temeli olmayan biri cemaat ya da tarikat evine girince aklı fevkalede karışabilir? Benim önerim başlangıcı cami cemaati ile yapmanızdır. Madem nefsinizi terbiye etmek dinini gereğince yaşamak istiyorsunuz: öncelikle temel ibadetleri gereğince yapmaya başlayınız. Örnek: Namazlarını cami cemaati ile kılmaya özellikle sabah ve yatsı namazlarını camide kılmaya özen gösteriniz:


Cevap: Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

Zeyd.Bin.H
Namaz ve orucumu Hamdolsun yerıne getiriyorum ve bu konulara yabancı değilim , ama biraz geç kaldıgımı düşünüyorum kendımı eksık hissediyorum daha ogrenmem gereken birçok konu oldugunu düşünüyorum kardeşim, Yaşım 17 .

Okudunuz mu?  Ömür boyu sürecek tedavisi mümkün olmayan hastalıklarım var, bana verilen ceza mıdır?

Cevap: Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ?

mümini78
Bu konuda yönlendirme yapamacağım, zaten uzamanlık alanım da değil. Eğer abdest ve gusülde vesvese gibi sorunların olursa rehberlik ve psikolojik danışmanlık yapabilirim.


Zeyd.Bin.H
ALLAH razı olsun , cemaat evlerini şu yüzden istiyorum tek odaklanılan nokta dini bilgiler ve bende böyle bir yaşam istiyorum.Eğer öyle bir sorunum söz konusu olursa sana ulaşabilirim kardeşim, ama şuan ki konumuz cemaat evleri kayseriden bir cemaat evine dahil olmak istiyorum .


cavraşım
ama hangi cemaat?ev demenizden nur cemaatini sorduğunzu tahmin ediyorum ama doğrusunu siz bilirsiniz
eğer ki nur cemaati ise dersaneleri,kitapevleri var,gidin derdinizi anlatın


mümini78
Sen isteğini güncel tut en kısa sürede sana bu dorumdan yol gösterenler olacaktır ama şimdiden olumlu ve olumsuz düşüncelere hazır ol kauslara dayanıklı ol . dedim ya Kayseri de bir çok cemaat evi ve tarikat mevcuttur Sen yeterki girmek iste kapış kapış gidersin. Allah seni beni tüm müslümanları doğru yola eriştirsin ve ordan ayırmasın.


Zeyd.Bin.H
8.sınıfta nur cemaatine dahil olmustum fakat o zaman dershanedeki kişilerin coklugundan cemaat evlerinde yer kalmamıstı , ve dısardan gelecek birine ne derece yardımcı olabilirler ?


Zeyd.Bin.H
ecmain inşaALLAH kardeşim çok sağol 🙂


@mir
kardeş tartışmak için değil sadece mahşerde yakama yapışmayasın diye söylüyorum
herhangi bir kitabı Allah’ın kitabı gibi kutsayan herkesten uzak dur

Okudunuz mu?  Hadis inkar etmenin hükmü

mümini78
“kardeş tartışmak için değil sadece mahşerde yakama yapışmayasın diye söylüyorum
herhangi bir kitabı Allah’ın kitabı gibi kutsayan herkesten uzak dur ”

Gördün mü genç kardeş Zeyd.Bin.H nasıl kaus var: Küçüksemek gibi olmasın ama yarı yaşımda ya varsın ya yoksun @mir doğru söylüyor neyi kasd ettiği de çok açık bu bağlamda sen benim ilk tavsiyemi yerine getir. Sizin yaşınızı bilmiyorum Ancak size şunu tavsiye edebilirim Öncelikle dini konularda bazı alt yapıları birinci ve ikinci kaynaktan bir okuyun ( Kuran ve hadis) Çünkü temeli olmayan biri cemaat ya da tarikat evine girince aklı fevkalede karışabilir? Benim önerim başlangıcı cami cemaati ile yapmanızdır Madem nefsinizi terbiye etmek dinini gereğince yaşamak istiyorsunuz: öncelikle temel ibadetleri gereğince yapmaya başlayınız Örnek: Namazlarını cami cemaati ile kılmaya özellikle sabah ve yatsı namazlarını camide kılmaya özen gösteriniz:

sonra cemaat ve tarikatlara gözat: Yoksa aklın fevkalade karışabilir.


cavraşım
mesaj alınmıştır umarım amir arkadaş:)


karadamlalar
kardeşim,cemaatlere tarikatlara falan bulaşmadan islamı hakiki kaynaklarından(kuran,sünnet) öğren.günümüzde türkiyede cemaatler (en azından çoğunluğu) ve tarikatler sapıklığa davetçidir.tevhidi dert edinmiş,ümmetin derdiyle dertlenip cihadı öğütlemek ve teşvik etmek yerine kuran talebesi birinin ehli tevhid olması gerekirken bu cemaatler ehli tecvid insanlar yetiştiriyorlar,iş sadece tecvidde kalıyor.cihad terkedilip,konferanslar ve”ilim”(!) en büyük cihad(!) oluveriyor.oysa ki islamda cihad kafire karşı can ve mal ile direnmektir.

Okudunuz mu?  Farz namazlarında 3.ve 4.rekatta zammı sure okunmaz mı ? yeni duydum doğrumu ?

@mir
< Öncelikle dini konularda bazı alt yapıları birinci ve ikinci kaynaktan bir okuyun ( Kuran ve forumduasi.com/hadis-tarihi-hadis-usulu/hadis) Çünkü temeli olmayan biri cemaat ya da tarikat evine girince aklı fevkalede karışabilir? >
Allah razı olsun

< mesaj alınmıştır umarım amir arkadaş🙂 >
İnşaAllah
alınmamışsa geniş bir zamanda açarız İnşaAllah


Zeyd.Bin.H
bu zamana kadar zaten öyle yaptım mümini kardeşim , ama salihlerle beraber olmamız gerekmekte .
Başarının ana sırrı

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Din büyüklerimiz, bize ne söylenmişse, onu en iyi yapmaya çalışmanın önemini, ama kendi kafamıza göre asla bir şey yapmamak gerektiğini bildiriyor. Dünyada da, âhirette de başarılı olmanın birinci kuralı, ehil olan birine tâbi olmak ve onda kararlı olmaktır. Onun dediklerini anlamak ve yapmaktır. Başarının sırrı budur. Çünkü kararlı yapılan iş, kararsız iş gibi çürük olmaz. (Şunu mu, bunu mu yapayım) demek yerine, tereddütlü işi bırakmalı, gidip en kötüsü de olsa tereddütsüz olanı yapmalı. İslamiyet’te bu tereddüt, kökünden yok edilmiştir. Bunun ilacı sormak, istişare etmektir. Artık ondan sonra, (Bu nasıl olur, nasıl olmaz) tartışması yapılmaz. Elden geldiğince, en iyi şekilde uygulanır. Merhum hocamız bu hususta buyuruyor ki:

Okudunuz mu?  Farz Namazdan Sonra 10 Salavat

(Eğer soran Allah için sorar, cevap veren de, Allah için cevap verirse, cevap yanlış da olsa, Cenâb-ı Hak onu düzeltir, hayra tebdil eder, neticesi hayırlı olur.)

Neticede her şey, Cenab-ı Hakk’ın kudretinde değil mi? Soran da, cevap veren de, Allah rızasını gözetmiştir. Fakat insanlık hâli, verdiği cevap yanlış olabilir, fakat ihlâsla cevap verdiği için, Allahü teâlâ onun neticesini doğrultur. Hiç sormadan, araştırmadan, seccadeyi dağın başına serse, kıbleye karşı namaz kılsa, kabul olmaz. Araştırsa, sorsa, ters tarafa namaza dursa, kabul olur. Neden? Birinde dinin emir ve yasaklarına, ötekinde aklına, nefsine göre hareket etmiş oluyor. Bizim dinimiz, insanın kendi nefsine, aklına uygun hareket etmeyi reddediyor. İşte bize misal olsun, ders olsun diye, bir âyet-i kerimede mealen buyuruluyor ki:

(Ey Habibim! Sen bir işe karar vermeden önce, Eshabınla istişare et! Ondan sonra karar ver! Ama karar verdikten sonra da, Allah’a güven ve bir daha dönme!)

Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretleri bir talebeye buyurmuş ki:

Okudunuz mu?  Eteğın ucundaki toz namaza engel mi?

(Herkesin mutlaka danışacak bir kimsesi olması lazım. Her insanın, birine bir şey sorma ihtiyacı olur, sen de mutlaka sor! Sakın kendi kendine bir işe girişme! Eğer soracak ehil bir kişi bulamazsan, git bir ağaca sarık sar, ona danış! Allahü teâlâ senin kalbine iyisini ihsan eder. Yoksa kendi kendine karar vererek yapacağın her şeyden sonra sıkıntı çekersin.)


cavraşım
amir kardeş,kılmış olduğum namazalardan zevk alamıyorum konusunda ‘amaçta ortak olduğunuz bir cemaatiniz olması gerekir’ demişsiniz,sonra karadamlaların cemaatlere bulaşma yazısına tam destek vermişssiniz??
ne demek istediniz?


@mir
karadamlalar cemaatlerin çoğunluğunun sapıklığa çağırdığından bahsetmiş ve bu doğrudur
ama bir de Kur’an ve sünnet ile teme ledinmekten bahsetmiş ki
bu temeli alanlar zaten benim kast ettiğim sahih cemaati bulacaklardır İnşaAllah


Zeyd.Bin.H
pekala amir abi , cemaatlerden sizin bekledıgınız nedir siz tek basınıza tam olarak cihad serefine erişebiliyomusunuz ?
suan için cemaatler hala bir yapılanma içerisindeler , ve cihat illaki asarak keserek olacak diye bir durum söz konusuda değildir , nur cemaati dünyanın ucsuz bucaksız yerlerıne binlerce okulu actıran bir cemaattir ve türkçe olimpiyatlarındaki amaçta budur .cihatta illa kan akacak diye bir hadis varmı ?


cavraşım
isim verseniz de biz de sonzsuz hayatımızı kurtarmak için doğruyu seçsek nolur??
sizin kadar bilgili olmadığımız için sapıklığa düşmüş olanları ayırt edemeyebilriz,haksızmıyım?

Okudunuz mu?  Sinirlenmemek İcin Hangi Duaları Okuyalım?

Zeyd.Bin.H
sapkınlık demeyelım kardeşim ama dahada iyisini istemek ve daha doğrusunu yapmak istemek diyelim , namaz kötülüklerden alıkoyar . ama sende benim gibi dinini daha fazla öğrenmek istiyosun .


cavraşım
aynen Zeyd kardeş,o yüzden bütün telaşım,geç oldu ama doğrusu olsun diyorum
bu saatten sonra yanlış yola sapacak ne vaktim var ne de hakkım var


@mir
< cemaatlerden sizin bekledıgınız nedir >
insanları kendilerine ya da hocalarına veya kitaplarına değil
Kur’an ve sünnete çağırmalarıdır
bununla da yetinmeyip sosyal siyasal ve ekonomik söylemleri olmasıdır -holdingleşmek partileşmek değil-

< siz tek basınıza tam olarak cihad serefine erişebiliyomusunuz ? >
benim burada yaptığım da bir cihaddır ve ben tek değilim
sohbetlerine gidip
az da olsa aktif olduğum bir dernek var
Ali Küçük vb hocalar zaman zaman bazı hocalar he hafta dersler verirler

< nur cemaati dünyanın ucsuz bucaksız yerlerıne binlerce okulu actıran bir cemaattir ve türkçe olimpiyatlarındaki amaçta budur . >
nurcuların başka bir kolundan biri bu okulların amacını yazdıydı
yarın bulursam burada asarım
Türkçe olimpiyatları Türk halkının gözünü boyamak içindir
hatta bu okulalrda görev alan bir öğretmenin hayatı ile ilgili bir kitap okumuştum
bizzat kendileri basmış ve ön sözünü Fethullah Gülen yazmış
adam moğolistanda 19 yıl Türk okulunda görev yapıp ölüyor
ve Moğollar ilk defa Kur’an’ı onun cenazesinde duyuyorlar
“bu Adam ve diğer Türk hocalar Moğolistandaki bu Türk okulunda 19 yıl boyunca neye hizmet ettiler?” dedim bir forumda ve atıldım
sen cevab ver “o okullarda neye hizmet ediliyor?”

Okudunuz mu?  Ne iş yaptığını bilmediğimiz şirkette çalışmak caiz midir

Zeyd.Bin.H
ALLAH doğru yoldan ayırmasın ,seni ve bizleri dininde sabit kılsın namazı dosdoğru kılanlardan eylesin inşaALLAH 🙂
Selam ve dua ıle kardeşim esselamu aleykum .


Zeyd.Bin.H
amir abi ben nur cemaatine bir süre tabii oldum evlerinde bulundum yurdunda da kaldım ALLAH şahidim orda dinden başka politika vs . bir durum söz konusu olmadı , Hocaefendi Fettullah Gülen sizde Başbakan Erdoğan’ın cağrısına neden cevap verıpte gelmedı ki daha önce kaç kez daha siyasi liderlerden gel daveti almısken , holdinglesmek te ki amac nedir ?
amir abi içinde bulunmadıgın sürece ne biliyosun sana verilen bilgilerin doğrulugunu bide kendı gözümle görüyüm dedin mi ALLAH aşkına ?


cavraşım
amin kardeş,cümlemizi
ve aleykümselam


mümini78
Zeyd.Bin.H Yazdığın diğer mesajları okudum yazılarına bakılacak olursa senin cemaat ve tarikatlar hakkında az çok bilgin var . Eminim ki kayseri de de gitmek istedikten sonra bir çok cemaat ve tarikat evi bulabilirsiniz? Yalnız içimde kalmasın, ilk başlarda sanki bilmiyormuş gibi sorduğunuz. Acaba nabız mı yoklamak istediniz. Sizi bilemeceğim ama burada farklı isimler altında bir çok üye mevcut herkesin de aşağı yukarı bir felsefesi var. Sanal da olsa burası ben samimi olmaktan yanayım. İnsanlar son mesajalrını yazarken daha önceki mesajlarını gözden geçirmesi yerinde olur. Bazen tutarsız cevaplar gelince hoş olmuyor.

Okudunuz mu?  Kediyi odadan kovmak günah mı

Bakınız benim felsefem (düşüncem) (düsturum) :

1-İnsanın din ve islam adına Anayayasası Kuran ve Sünnet olmalıdır.

2- Daha sonra yazılan kaynaklar bunları anlamaya yardımcı olmalıdır.

3-Hiçbir kaynak ( Kuran ve hadis dışındaki kaynaklar) Kuran ve sünnetin önüne geçmemelidir.

4- İsterse 4 büyük imam söylesin, isterse de günümüzün en büyül alimi söylesin, istersede benden hariç tüm dünya toplasın bir görüşte hem fikir olsun , eğer söylediği ifade kuran ve sünnete aykırı ise ben o görüşü red ederim ve o görüşe bağlanmam. Kimin dediği umrumda bile olmaz.

5-Amaç ile arcı karışmamak gerekir. Eğer kitapları ve şahışları araç değil de amaç edinirse insan yani herhangi bir kitanı ya da şahsı kuran ve sünnetin önünde koyar ise bence aldanmıştır.

6- Bana göre cemaatler ve tarikatlar olabilir ancak bunlar bağlayıcı olamaz. Yani hiç bir müslüman cemaat ya da tarikata girmek zorunda değildir. En büyük cemaat kuran ve sünnet cemaatidir. Belki şu denilebilir. Peki mahşerde kimlerle haşr olacaksınız. Cevabım: Herhangi bir cemaat ya da tarikatla değil Hıristiyan yahudi ya da musevilerle de değil inşAllah ben islam dinine girmiş kuran ve sünnet üzerine yaşayan kullarla haşr olacağım. Tabiki bunların içinde cemaat ve tarikat ehli insanlar da olacaktır. Nitekim bizim nasıl ayırt edileceğimizi peygramberimiz söylemiştir. Abdest azalarınımız ile .

Okudunuz mu?  Yılbaşı günü hindi yemek caiz midir ?? değil ise bir gün önce yesek sorun olur mu ?? ve yılbaşını kutlamak günah mı ???

7- EVET tüm cemaatler ve tarikatlar Allah rızası için uğraşırlar gerçekten de böyledirler ama hala birlik olmayı başaramışlardır.

8- Bana göre insanları aynı noktada birleştirecek dört ana unsur Rab-Kuran-Nebi-Kıbledir. Artık bu dört unsur dışında insanlar ayrıştıkça ayrışırlar

9-Bakınız günümüze, bir tane değil bir çok din adamı ve alim ve profösör Bu dört unsur dışında ayrı düşmüştür.

10- Zaten bu ayrılık günümüzde değil peygamberimizin ölümünden çok kısa bir süre sonra başlamıştır. Ancak günümüzde çok daha belirgin hale gelmiştir.

11- Sultan ahmete gidin ya da eyüp e ve bir cuma namazı çıkışında ropörtaj yapın göreceksiniz ki bu dört temel unsur dışında insanların geneli ayrı düşücektir. Hele günümüzde siyaset gibi bir illetin varlığı bunu daha çok kamçılamıştır.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken oğlum bana gelip sarılıyor veya kucağıma oturmaya çalışıyor

Kayıtsız Üye
meraba ben cemaat evlerıne gıtmek ıstıyorum ama yerlerı nerde bılmıyorum yasım 22 orda kendımın ımanını guclendırmek ıstıyorum bana yardımcı olun


Kayıtsız Üye
selam aleykum ismim abdul samet afganistanliyim hemde turkleri çok severim ben turkiye gelib okumayi dusunyorum o yuzden da cemaat evlerinde kalmak isterim cunku afganistanda da ben cemaat evlerinde ve okulunda buyudum nasıl olurda bana yardımcı olabilirsiniz ????


mum
cemaat evleri – yurtları

< < bana yardımcı olabilirsiniz ???? > >
Hangi cemaate gelmek istiyorsan internet üzerinde bağlantı kur ve kabul ediyorlarsa gel.


Kayıtsız Üye
hangi cemaat evleri ve ucretler ne kadar yardımcı olur musunuz


kayseri cemaat yurtları, kayseri cemaat evleri, cemaat evleri

Bu kategoride yer alan El zinası, göz zinası ve halvet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaat Evleri Hakkında Yardımcı olabilirmisiniz kardeşlerim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.