Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker’de iken seferi sayılırmıyız ?

Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker’de iken seferi sayılırmıyız ?

İnanc
SelamunAleykum ;

Hanefi mezhebine göre seferi namazı nasıl kılınır ?

Otobuste veya uçakta yolculuk yapıyoruz ve sabah ezanı vakti geldi nasıl kılabilirim ?

Asker’de iken seferi sayılırmıyız ?


Cevap: Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker’de iken seferi sayılırmıyız ?

çelebiler
Hanefiye göre doksan km lik yol insanı seferi yapar.Önemli olan km dir.O yolu ne ile aldığınız,kaç saatte aldığınız önemli değildir.Gideceğiniz yerde 15 günden az kalacaksanız bu zaman zarfı içinde 4 rekatlık farz namazları 2 rekat olarak kılarsınız.2 ve 3 rekatlık namazlar yine aynı 2 ve 3 rekat olarak kılınır.İsterseniz sünnetleri de kılmayabilirsiniz.Gideceğiniz yerde 15 günden fazla kalacaksanız,seferi sayılmazsınız.Namazlarınızı normal kılarsınız.

Okudunuz mu?  Hesapsız ve azapsız cennete girecek 70.000 kişinin dışında hesap görüp azap görmeden cennete girenler olacak mı?

otobüste veya uçakta,sabah namazını kılmak zorunda kalırsanız,abdestiniz yoksa oturduğunuz koltukta bile bir küçük şişe su ile abdest uzuvlarınızı birer defa yıkamak suretiyle abdest alabilirsiniz.Ya da o imkanınız yoksa otobüste müsait gördüğün bir yerde teyemmüm yap.

Oturduğun koltukta kabeye dönmüş olmaya niyet ederek oturduğun şekilde de namazını kılabilirsin.Uçakta da aynı şekilde.

Okudunuz mu?  Ailemi evliliğe nasıl ikna edeceğim??

Askerde iken seferi sayılmazsın

Askerde namaz kılmanın pratik yollarında biri de sabah namazı için abdest alıp postallarını giydikten sonra diğer vakitler girdiğinde abdest alırken postal üzerine mest yaparak abdestini alabilmendir.Postal mest özelliklerine hayizdir.

Namazını bahçede ya da arazide seccade aramadan postalların ayağında iken direk yere secde ederek kılabilirsin.Bu sana pratiklik sağlar.Eğitim aralarındaki dinlenme süreleri kısa dahi olsa namazını kolayca kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Tuvaletimizi yaparken ister istemez iç çamaşırımıza idrar bulaşır. Sonra abdest alıp namaz kılmakta sakınca var mıdır?

Ülkemizin konumuna göre kıble güney doğudur.Doğuyu sol tarafına aldığında karşın güneydir.Hafif sola dönünce kıble karşındadır.


Cevap: Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker’de iken seferi sayılırmıyız ?

karadamlalar
hanefi mezhebi seferilik süresini 15 gün olarak tutmuştur fakat bu cumhura terstir ve sahih delillerin de gösterdiği gibi seferilik süresi 20 farz namaz süresi,yani 4 gündür.

Okudunuz mu?  Zemzem suyu

seferi namaz kaç gün kılınır, asker seferimi, asker için seferilik

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken aklıma binbir türlü şey geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker’de iken seferi sayılırmıyız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.