Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Allahın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

Allah’ın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

parasetemol
Kamil ve herkesi kemale kavuşturan, vilayet derecelerine ulaşmış, nihayeti başlangıca yerleştirmiş olan yolda gidenlerin önderi, allah-u Teala’nın beğendiği dinin kuvvetlendiricisi.. Şeyhimiz ve imamımız Şeyh Muhammed Baki Nakşibendi ve ahrari (K.S.) hazretlerine kölelerinin en aşağısı olan Ahmet’den en yüksek makama dilekçedir. Kıymetli emirlerinize uyarak bu mektubu yüzümün karasıyla yazıyorum. Dağınık , bozuk olan hallerimi titreyerek arzediyorum. Bu yolda ilerlerken, Allahü Teala’nın ism-i zahirleri o kadar çok tecelli etti ki, her şeyde ayrı ayrı göründü. Hatta nisa (kadın) şeklinde, onların organları halinde ayrı ayrı zahir oldu. Bu taifeye o kadar bağlandım ki, nasıl bildireyim, kendimi tutamıyorum. Onların şeklindeki zuhur başka hiçbir şeyde yoktu. Alem-i emrdeki latifelerin halleri ve acaip güzellikler bu şekilde göründüğü kadar başka hiçbir şeyde görülmüyordu. Onların yanında eriyordum. Yanıp kül oluyordum. Bunun gibi her yiyecekte, her içecekte ve her cisimde ayrı ayrı tecelliler oldu. (Mektubat, Ahmed Faruki Serhendi, Mektub 1, Ter.H.Hilmi Işık, Duran Ofset,S.6)

Okudunuz mu?  Vakitsiz (gaipten) ezan sesi duyan var mı?

Cevap: Allah’ın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

parasetemol
İmam rabbani aşıkları nereye kayboldular,sahipsiz bırakmayın konunuzu,savunun Aliminizi,ne o yoksabunun da diğerleri gibi savunulacak bir tarafı yok mu?Ama keşke son satırlarımı yazmasaydım,şidi konu hakkında yorum bildirmek yerine bu satırlarım hakkında polemik yapıp mevzuyu geçiştirmek için uğraşırsınız!!!

Okudunuz mu?  Hayal Kurma

Cevap: Allah’ın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

@mir
şimdi internette mektubatın bu mektubunun bu kısmı sansürlenmiş versiyonları var
madem masum neden sansürlüyorsunuz?
yok masum değilse onu yazan adamın adının başına neden hz. sonuna ks. kelimelerini ekliyorsunuz?
diye sorasım geldi 🙂

Okudunuz mu?  Hayattan bıktım artık

imam rabbanin Allahi kadina benzetmek, mektubat Allahın kadında tecelli etmesi

Bu kategoride yer alan Seferi Namazı nasıl kılınır ? Asker'de iken seferi sayılırmıyız ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.