Anasayfa
3 Haziran 2023, 8:16
Nedir
Abone

Lena isminin anlamı nedir?

Lena isminin anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Lena ne anlama gelmektedir Lena adının manasını kısaca açıklar mısınız ?

Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice’de Magdalalı Kadın, Arapça’da bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca’da ise gün ışığı ya da ayışığı anlamına gelir.


lena ismi kuranda geçiyormu

Muhasibi
lena ismi kuranda geçiyor mu?

Kuranda geçmez zaten bir isim değildir BİZİM anlamında bir kelimedir. Bizim için , bizden biri ve insan anlamlarına geliyor.

Okudunuz mu?  Allahhüme ya şehid anlamı nedir?

Yorum: Lena isminin anlamı nedir?

rana
Kiz cocuguna isim olarak Lena ismi verilebilirmi acaba? dinen bir sakincasi varmi?


Yorum: Lena isminin anlamı nedir?

Hoca
Lena ismi anlamsızdır uygun değil


rana
< Lena ismi anlamsızdır uygun değil >
tesekkür ederim cevap için


Kayıtsız Üye
yasin suresi 78. ayeti okuyun önce ondan sonra kesin bir dille yazin internete.. kafaniza gore yorum yapiyorsunuz nasıl olsa teyit merkezi yok diye.. "lena" tek basina bir anlam icermiyor olabilir ama yasin suresi 78. ayet içinde geciyor.. kur’an’da gecmiyor ne demek???

Okudunuz mu?  Yahya isminin anlamı (erkek isimlerin anlamı)

ACİLSERVİS
Arapçada veya Kurandaki kelime "lene" dir lena diye bir kelime yok. Kuran arapça ise arapça yazıyı arapça gibi okuyacaksın. Na diye bir şey yok.


Kayıtsız Üye
iyi günler, kuranda geçmiyor yada arapçada karşılığı yok diye bir isme anlamsız demeniz beni çok şaşırttı. peygamber efendimiz (s.a.v.) hadisinde der ki "çocuklarınıza anlamları güzel olan isimler veriniz". dolayısıyla, kuranda geçen veya arapça olan isimler veriniz dememektedir. günümüzde bir çok dil mevcut, kendinizi sadece arapçaya odaklamanız bence saplantılı bir durum. Lena başka birçok dilde karşılığı olan ve hepsinde de anlamı güzel olan bir isimdir. dolayısıyla bence peygamberimizin bize öğütlediğine uymaktadır.

Okudunuz mu?  Cevşenin kelime anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
Neden anlamsız olsun ki? Yasin süresinin 77 ayetinde ne yazıyor hiç bakmadınız mı? Gayet tabi kurandan geçen bir ayeti kelimedir..


ACİLSERVİS
Lene kelimesinin geçtiği ayet


Kayıtsız Üye
Emin misiniz Kuran’da geçmediğine bence dikkatli bakın hoca bey efendi


ACİLSERVİS
Biz dikkatli baktık bulamadık. Siz bulduysanız gösterip hatamızı düzeltin.

Okudunuz mu?  Sır nedir sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Bismillahirrahmanirrahim
"Rahman ve rahim olan Allah’ ın Adıyla"

< Amenerrasûlü bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu’minûn(mu’minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nüferrigu beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve gâlû semi’nâ ve eta’nâ ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr(masîru). Lâ yükellifullâhu nefsen illâ vüs’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min gablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va’fu annâ, vağfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel gavmil kâfirîn(kâfirîne). >


ACİLSERVİS
Sen bu yazı ile kuran okuyorsan çok yazık üç kelimeden ikisi yanlış

Okudunuz mu?  Helallik yüz yüze mi yapılması lazım


Kayıtsız Üye
< taâmin vâhidin fed’u lenâ rabbeke yuhric lenâ mimmâ tunbitulardu. >
(bakara süresinden)ve çoğu yerde geçer.ayriyetten yasın suresinde de geçer.ben kızıma Lena ismini koydum.icimde çok rahat şükür olsun Rabbime. Buda bakaradan < (Kâlûd’u lenâ rabbeke yubeyyin lenâ mâ hiye, innel bakara teşâbehe aleynâ, ve innâ in şâallâhu le muhtedûn(muhtedûne). >


Kayıtsız Üye
ben anlamıyorum, çocuğa isim soranların % 90 ı kadınlardır. neyi niye bu kadar dert ediyorlarmış ? çocuğun babası üzerindeki haklarından biri de güzel bir isim koymasıdır. isim koymak çocuğun babası üzerindeki bir hakkıdır, babasının çocuğu üzerinde bir sorumluluğudur. hesap günü de bunun hesabı babaya sorulur. sorulan isimlerin % 90 ı da asurcada aramicede ibranicede bilmem ne varmış, kızılderililerde bilmem neye bilmem ne diyorlarmış, ne kadar güzel değil mi ? bizde koysak uygun mudur ? bazen ibret i alem olsun diye oğlumun ismini ayakkabı çekeceği koyayım diyorum. soran olursa da babam koydu desin. ona da karışırlar bak kerata koyalım derler.

Okudunuz mu?  Kul Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir

herkesin ismi hayırlı mübarek olsun, kimse bir şey diyor mu ? bunu islama dayandırma çabası ne ? sanki kuranda geçiyor diye koyuyonuz da ? ismi kuran da geçsede koyacaktınız, geçmese de koyacaktınız. kimi kandırıyorsunuz ? koyduğunuz isimle mutlu olun hayrını görün, ne diye mücadele yaşıyor yaşatıyorsunuz ?

Okudunuz mu?  SübhanAllahi ve bihamdihi kelimesinin anlamı nedir öğrenebilir miyim?

fasdan endonezyaya, afganistandan amerikaya belgeseller yapıyorlar, değişik değişik insanları gösteriyorlar, değişik değişik şeyler yapıyorlar, dedikleri hiçbir şeyi de anlamıyorum. adam kızını bir çağırıyor hatice hatice diye bağırıyor.

ne biliyorsanız yapın, kendimi nimetten de saymıyorum sizlerinde hoşnut olacağı üzere ben sizlerden beriyim.

Okudunuz mu?  Lezbiyenlik günah mıdır? Nedir?

Kayıtsız Üye
Rusçaya,yunancaya benzeyen isimler koymaya ne gerek var.Kuran okuyorum.Muslumaniz, elhamdurillah,Kuran-ı Kerim de her gördüğümüz kelimeyi çocuklara koymanın gereği yok ki.Zira manası da olmayabiliyor.


Aihl17
arapça diline hakim değilseniz konu hakkında yorum yapmayınız. arapça bir ayet veya dua latin harfleriyle ezberlenmez

Okudunuz mu?  Dağ nedir sözlük anlamı

lena isminin anlamı, lena ne demek, lena isminin anlamı nedir

Bu kategoride yer alan Evra isminin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Lena isminin anlamı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.