Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:58
temizlik
Yönetici

Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu

Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu

Galus
akla takılan sorulardandır gusül abdesti almadan oruç tutabilirmi

oruç tutmak için gusül almaya gerek yoktur.
kişi eğer cünüp ise ozaman gusül lazım gelir.


Cevap: Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu

EHLİMAN
Ramazan ayı girdiği zaman gusül abdesti almak güzel bir davranıştır.Aynen Cuma günleri sabah alınan gusül gibi.Lakin oruç tutmak için gusül abdesti almak gerekmez.Sadece cünüplük hali var ise almak gerekir.

Okudunuz mu?  Hint kınası abdest geçiriyor mu

Uzun Süre Cünüp Oruç Tutmak

CLAY
Selamun Aleyküm hocam. Ben 3 gün önce ameliyat oldum ve 2 hafta banyo yapmam yasaklandı. Vücudumun belden aşağısına su değmemesi gerekiyormuş. Bugün sabah kalkınca gece ihtilam olduğumu gördüm. Yaklaşık 10 gün gusül alamayacağım. Ama ramazan ayındayız. Oruçlarımı nasıl tutabilirim? Bu şekilde 10 gün tutsam bir sıkıntı olur mu ?

Okudunuz mu?  Abdest Almanın Sevabı

Yorum: Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu

muvaffak
Hanefi mezhebine göre kişinin kendi isteği dışında rüyada meni gelip ihtilam olursa eğer, orucu bozulmaz fakat sabah uyanıp farkettiğinde gusül alıp orucuna kaldığı yerden devam etmesi gerekir. (Fetava el Hindiyye, 1/220) Gusül ihtiyacının hasıl olduğunu farkedip bunu sabah namazının geçmesine değin ertelemek ise, farzı terketmeye sebep olduğundan günahtır (Reddu-l Muhtar, 3/372). Sağlık durumunu riske edecek bir hastalık durumu hasıl olduğunda ise Hz. Muhammed’in tavsiyeleriyle kişinin orucunu iyileştiğinde kaza olarak tutması tavsiyeleri verilmiştir. Şafii mezhebine göre ise Peygamberin sabah olduktan sonra gusül alıp orucuna devam etmesi referans gösterilmiş, efdal olanın kişinin rüyalandığı farkettiği zaman gusül alması belirtilmiş olsa da, güneş çıktıktan sonra da gusül alıp orucuna devam etmesinde bir sıkıntı görmemişlerdir. (Buhari, 1825)

Okudunuz mu?  Abdest alırken belli duaları okumak şart mıdır?

gusül abdesti almadan oruç tutulur mu, gusul abdesti almadan oruç tutulur mu, gusül abdest almadan oruç tutulur mu

Bu kategoride yer alan Niyet etmeden gusül abdesti kabul olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti almadan oruç tutulurmu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.