Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:58
temizlik
Yönetici

Gusül abdesti ile namaz kılınır mı

Gusül abdesti ile namaz kılınır mı

Galus
Gusül abdesti ile namaz kılmak olurmu işte cevabı..
Güsül yapılmadan abdest almak sünnettir Fakat abdest alınmasa bile Şafii ve Hanefi mezheblerinde namaz kılınabilir


Cevap: Gusül abdesti ile namaz kılınır mı

EHLİMAN
Normal namaz abdesti ile ne yapılıyor ise gusül abdesti ile onlar da yapılmaktadır.Yani gusül abdesti alan bir Müslümanın artı namaz abdesti almasına gerek kalmamaktadır.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alamayan ne yapmalı?

Gusül

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam. Bi sorum olacak. Gusül abdestini vücudun tamamını yıkayıp üç kere ağza üç kere burna su cekerek aldigimizda bu abdestle namaz kilabilir miyiz . yoksa gusül abdesti alirken normal namaz abdesti gibi mi almamiz gerekiyor namaz kilabilmek için.

Okudunuz mu?  Sürme çekmek abdeste engel mi ?

Yorum: Gusül abdesti ile namaz kılınır mı

arifselim
Aleykum selam. Bu anlattığın şekilde aldığın bir gusül abdesti ile aynı zamanda namaz abdestini de almış olursun. Ayrı bir namaz abdesti almana gerek yoktur.

Gusülden önce alınan abdest ise sünnettir bununla bir ilgisi yoktur.

Okudunuz mu?  Banyo yaptım ama gusül almayı unuttum

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm ben gusülü sadece farzlarıyla alıyorum ve aldıktan sonra namaz kılıyorum kıldığım namazları tekrar etmen gerekirmi ben çok defa böyle kıldım ve kılmaya devam ediyorum


Ensar
Ve aleyküm selam, Gusül alırken sadece farzlarla yetinebilir siniz. Namazlarınızı gusül esnasında yetinmiş olduğunuz farzlarla kılmanız yeterli olur. Tekrar namaz kılmanıza gerek yoktur. Siz farz olan şeyleri yerine getirmiş bulunmaktasınız. Gusül alırken elbette sünnetleriyle yapmak daha sevaptır yapılmadığı taktirde de herhangi bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Tuvalette su sıçraması

gusül abdesti ile namaz kılınırmi, gusül abdestiyle namaz kılınırmi, gusul abdesti ile namaz kılınırmi

Bu kategoride yer alan Vücutta yara varken abdest almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti ile namaz kılınır mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.