Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:59
temizlik
Yönetici

Gusülden sonra okunan dua

Gusülden sonra okunan dua

Galus
gusülden sonra yapılanlar nelerdir cevabı

Boy abdestinden sonra dilediğiniz gibi dua edebilirsiniz. Bunun özel bir duası yoktur. Ancak gusülden sonra 2 rekat namaz kılmak sünnettir.

Efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur: Kim güzelce/benim gibi abdest alıp ardından -icinde başka şeylerle meşgul olmaksızın- iki rekat namaz kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır. (Buharî, Vudu, 24, 28; Müslim, Taharet, 3-4).

Okudunuz mu?  Banyoda çok durmak günah mı ?

Alimler bu gibi hadislere dayanarak abest aldıktan sonra iki rekat namaz kılmanın sünnet oluğunu söylemişlerdir.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 2/64).


Cevap: Gusülden sonra okunan dua

EHLİMAN
Gusül abdesti bedeni bir temizlik demektir.İnsanların hoşlarına giden ve eşi ile cinsel münasebette bulunan bir kimsenin o zevk içinde yüce yaradanını unutmaması ve hemen kendine gelmesini sağlar.

Okudunuz mu?  Fiskiye ile gusül abdesti alınır mı ?

gusülden sonra okunacak dua, gusül abdesti aldıktan sonra okunacak dua, gusül abdestinden sonra okunacak dua

Bu kategoride yer alan Kolonya abdesti bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra okunan dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.