Anasayfa
15 Ekim 2022, 3:08
temizlik
Yönetici

Ne zaman gusül abdesti alınır

Ne zaman gusül abdesti alınır

Galus
gusul abdestini ne zaman alabiliriz işte cevabı..

Gusül Ne Zaman Lâzımdır?

Guslü gerektiren haller üçtür: 1 – Cünüplük hâlidir. Bu, iki sebebden ileri gelir:
a. İster uyanık halde olsun, isterse uyku hâlinde olsun, herhangi bir temas veya cinsî münasebet olmaksızın, erkek ve kadından şehvetle meninin dışarı atılması. Meninin şehvetsiz boşalmasından dolayı cünüplük hâli meydana gelmez. Bu sebeble gusletmek de gerekmez. Sadece abdest bozulmuş olur.
b. Cinsî münasebette bulunulması… Burada meninin gelmesi (inzal) şart değildir. Cinsî münasebetin kendisi cünüplük sebebidir.
2 – Guslü farz kılan ikinci hal, kadınların hayız hâlidir. Kadınların hayız halleri son bulunca, gusletmeleri farz olur.
3 – Gusletmeyi farz kılan üçüncü durum, yine kadınlara mahsus bir hâl olan nifas, yani doğumdan sonraki lohusalık hâlidir. Nifas hâlinden kurtulan bir kadına da gusletmek farz olur.

Okudunuz mu?  Cenabet iken sınava girmek sınavı etkiler mi ?

Cevap: Ne zaman gusül abdesti alınır

EHLİMAN
Gusül abdesti bayanlarda cindi münasebet hayız ve nifas durumları bittikten sonra farzdır.Erkeklerde ise cinsel münasebet,meninin çıkması gerektirmektedir.Fakat bir de sünnet üzere mübarek gün ve gecelerde de alınabilir.


Cevap: Ne zaman gusül abdesti alınır

Kayıtsız Üye
Gusül abdestini ne zamana kadar alabiliriz belli bir süresi varmı varsa ne kadar

Okudunuz mu?  Kilotta sarı leke nedir

gusül abdesti ne zaman alınır, gusül ne zaman alınır, gusul abdest ne zaman alinir

Bu kategoride yer alan 4 Mezhebe Göre Teyemmüm İçin Niyet Etmenin Hükmü Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ne zaman gusül abdesti alınır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.