Anasayfa
16 Temmuz 2022, 23:08
sizden04
Abone

Şirk mi işledim

Şirk mi işledim

SeytanaAldanma
Arkdaşlar ben bu soruyu defalarca sordum ama içim hiç rahat değil
Ben 15 yaşındayım yaşımdan heralde bilgim olmadıgı için şeytanın vesveselerine tabi oldum dünya kendi kendine olabilir mi felan die düşünüyordum ondan sonra dilimle acaba dedim isteyerek demedim haşa bu şirk midir birde arkdaşlar Nisa Suresinde şirk asla bağışlanmaz diyor bu ayeti araştırdım tevbe etmeden ölenler içinmiş dediler bu ayeti Zümer Suresi 53.ayettede ALLAH tüm günahları affeder yazıyor ayetleri doğru anlamıyor muyuz yoksa ? ben cehennemlikmiyim ben tövbe ettim içim huzurla doldu hiçde aklıma oyle şeyler gelmiyor bu tövbemin kabul edildiğinin alametimidir ? çünkü ben kalben zaten tasdik etmedim. aydınlatırmısınız şirkden tövbe olmasaydı zümer suresinde size azap gelmeden Kuran’a dönün demezdi Rabbimiz değilmi ?

Okudunuz mu?  Hz ömer olsun Hz Hamza olsun bunlar dünyaya neden müslüman olarak gelmedi? Hikmeti nedir acaba?

Cevap: Şirk mi işledim

karadamlalar
sahabe de evvelden müşriktiler,sonradan tövbe edip en hayırlı nesil oldular.


Cevap: Şirk mi işledim

SeytanaAldanma
bende öyle düşünüyorum ama hep içime korku geliyor şirk asla affedilmez diye ayet var ama tevbesiz kafir olarak için diye biliyorum.korkutuyor bazı hocalar şirk affedilmez diyor ama zümer suresini Hz.Omeri düşününce ben rahatlıyorum birde baska bir sitede müslüman olan şirke bulasırsa affolmaz dior ama kafir biri tövbe ederse bağışlanır diyor ? şirk gerçekten fiilaya geçtiği zaman şirk olur değil mi ben sadece söz soledim hemen ardından tevbe ettim bir sözle şirke bulaşılır mı fiiliyata haşa geçmedi onunda vesvese oldugunu ogrendım ama vesveseyi dilimle soyledim açıklarmısın biraz daha .

Okudunuz mu?  İslamda irade nedir?

Cevap: Şirk mi işledim

karadamlalar
kardeşim bu korku şeytanın vesvesesidir,sen dünya kendi kendine olmuş mudur diye şüphe etmişsin ki bunu dillendirmekle hata etmişsin,bu tip şüpheleri şeytan hep fısıldamaya çalışır.sen dinini doğru şekilde öğren ve şeytana fırsat bırakma Allah’ın izniyle.


SeytanaAldanma
Allah razı olsun kardeşim yaşım daha 15 bilgim yok teşekkür ettim dille söylenince şirk oldugunu öğrendim ve asla affedilmeyeceği hakkında şeyler gördüm ve beni korkuttu halbuki iman edip doğru yola dönenlerin anlatıldığı ayetleri öğrendiğim zaman her günahın tövbesinin olduğunu anladım kul hakkınıda öğrenmeye çalısıyorum teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Kan miktarı ve abdestin bozulması ?

Kırlangıç.
Dillendirdiğin için her ihtimale karşı şehadet getir ve tövbe et.Böylece imanını tazelemiş olursun.Bunları bize anlatmak yerine kalk bir abdest al iki rekat namaz kıl sonra Allah’a anlat hepsini ellerini açıp.Allahım ben sana tüm kalbimle iman ediyorum şeytana bilmeden uyduysam affet beni de.Ben de 15 yaşındayım ve bu vesveseler bana da çok sık uğruyor.Arkadaşlarıma da oluyormuş.Bu yaşta insanın kişiliği ve inancı tam anlamıyla oturmaya başladığı için şeytanın bize inançsız bir karakter kazandırmak istediğine inanıyorum.Elbet sonunda pes edecektir, asıl sen kendini böyle yok yere suçlarsan onun ekmeğine yağ sürmüş ve onu kendine güldürmüş olursun.Yani sakın kendini suçlama böyle olduğu için.

Okudunuz mu?  Namahreme dokunmak abdesti bozar mı ?

SeytanaAldanma
evet diyanette okudum ergenlik çağında böyle düşünceler geliyormuş tövbe ettim etmez olurmuyum başıma gelir gelmez tövbe ettim zaten hiç geciktirmedim

Bu kategoride yer alan Müzikten kurtulmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk mi işledim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.